/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fisk der blir harsk
Fra : Bo Warming


Dato : 28-06-03 14:30

- kan man ofte afharske helt ved hård stegning - det er umættede fedtsyrer,
der er blevet iltet til _flygtige_ ketoner og aldehyder.

Det oplyses i Politiken 28 juni at hvis frossen fisk viser sig at have
1. blodudtrædninger 2. være flosset 3 har været optøet
så kan smagspanel erkende harsknings tendens - at det smager "for meget af
fisk"

Jeg spørg nu Politikens skribent og deres fejl.fakta-redaktør om ikke der er
tale om 3. og 3. og kun 3.?
- altså at i en ukendt optøet periode kan smagsforringelser være sket.

Og 1- + 2. ere blot tegn der peger mod 3.

Harskning er typisk den nævnte fedtsyre-iltning -
Politikens lørdagstillæg har tidligere påstået at Jørgen Højmark, tidl
Levnedsmiddelstyrelseschef har test om at man kan smage hvis over 7
optøninger og nedfrysninger.
Det kan man kun hvis optøningerne har varet lang tid

Kun få kan konstatere KONSISTENS-ændring pga vandtab ved første frysning. Og
Højmark viste sig at have *ingen videnskabelig reference* vedr sin påstand
om antals betydning- som nok er ammestuehistorie.
Kun ved sushi , altså rå fisk(sashimi) - kan de dygtigste japanere smage om
en frysning er sket. Og næstenalle japanere kan smage forskel på hundredvis
af fisketyper. Danskere kan smage harskning pga lang tids varm opbevaring -
og højtuddannede smagspaneler kan smage første frysning men ikke om
yderligere.er sket.



--
Bo Warming
Bjelkes Alle 46, 2200 København N
Tel: 3586 1000, fax: 3586 1001
http://www.glistrup.com



 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste