/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Gourmet/delikatesse middag??
Fra : Jesper


Dato : 26-06-03 03:29

Hej´sa

Vi er to par, som har sat os for at prøve noget virkelig lækkert luksus mad,
altså mad som vi ikke har råd til til hverdag. Det eneste som vi har lagt os
fast på at ville prøve er østers, så derfor er alle forslag på delikatesser
velkomne. Tanken var, at vi måske kunne prøve flere forskillige ting i små
portioner, men alle forslag vil blive taget til efterretning.

På forhånd tak
Jesper



 
 
Kasper Damkjær (26-06-2003)
Kommentar
Fra : Kasper Damkjær


Dato : 26-06-03 21:33

"Jesper" <jesperts@hotmail.com> wrote in
news:3efa5a85$0$76145$edfadb0f@dread11.news.tele.dk:

> Vi er to par, som har sat os for at prøve noget virkelig lækkert
> luksus mad, altså mad som vi ikke har råd til til hverdag. Det eneste
> som vi har lagt os fast på at ville prøve er østers, så derfor er alle
> forslag på delikatesser velkomne. Tanken var, at vi måske kunne prøve
> flere forskillige ting i små portioner, men alle forslag vil blive
> taget til efterretning.

Østers mener jeg personligt er for overvurderede - ikke den store
delikatesse i min verden. Derimod er jeg ret glad for foie gras - gerne
ledsaget af lidt ristet brød, smørsauterede østershatte og et glas fed,
fadlagret chardonnay hvidvin (fra Bourgogne).

Hvad er jeres indgangsvinkel til projektet i øvrigt? Vil I "bare" købe
noget dyrt og smage på det, eller vil I gerne udfordres lidt i køkkenet
og lære noget af tilberedningen?


--
Kasper Damkjær
http://damkjaer.net/

Else Holm (27-06-2003)
Kommentar
Fra : Else Holm


Dato : 27-06-03 12:20

"Kasper Damkjær" <usenet@damkjaer.net> skrev i en meddelelse
news:Xns93A6E57A3DDA2spamtrapdamkjaernet@194.255.237.231
> "Jesper" <jesperts@hotmail.com> wrote in
> news:3efa5a85$0$76145$edfadb0f@dread11.news.tele.dk:
>
>> Vi er to par, som har sat os for at prøve noget virkelig lækkert
>> luksus mad, altså mad som vi ikke har råd til til hverdag.
>klip>

> Østers mener jeg personligt er for overvurderede - ikke den store
> delikatesse i min verden. Derimod er jeg ret glad for foie gras -
> gerne ledsaget af lidt ristet brød, smørsauterede østershatte og et
> glas fed, fadlagret chardonnay hvidvin (fra Bourgogne).
>
- og jeg kunne foreslå kaviar serveret på små usødede pandekager
(jeg er ikke særlig vild med den måde, som foie gras bliver
fremstillet
på) - og hvis ikke man vil have Vodka til, kunne det f. eks. være en
hvidvin "Sancerre" fra Loire - den er pragtfuld! - eller Champagne!
- som hovedret f. eks. dyreryg med vildtsauce og Waldorffsalat
og som dessert enten en ostetallerken eller en desserttallerken
(med lidt kage, lidt is, lidt frugt og lidt sorbet) - og til osten en
gammel Portvin eller til desserten Sauterne eller Champagne
- et herremåltid!

--
Else


Frank Løkkegaard (27-06-2003)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 27-06-03 12:40

"Else Holm" <holm_49@hotmail.com> writes:
>- og jeg kunne foreslå kaviar serveret på små usødede pandekager
>(jeg er ikke særlig vild med den måde, som foie gras bliver
>fremstillet
>på) - og hvis ikke man vil have Vodka til, kunne det f. eks. være en
>hvidvin "Sancerre" fra Loire - den er pragtfuld! - eller Champagne!
Kaviaren skal selvfølgelig være russisk eller iransk. Den almindelige
kaviar der sælges i Danmark, har intet med kaviar at gøre, men er derimod
noget stenbiderrogn. man kan dog være heldig at finde en spansk kaviar
under navnet Avruga i nogle Kvickly-butikker. Den smager ikke som den ægte
vare, men kan gå an i mangel af bedre.
Hvis man skal gøre det rigtig russisk, severes kaviaren sammen med
smørristet mørkt rugbrød, fed creme fraiche, finthakkede rødløg og hakkede
æg - dvs. kun hviden.
En god russisk vodka er så absolut at foretrække - eksempelvis Altai (en
lækker sibirisk sag) eller den mørke og let søde Starka.
Man kunne jo også vælge en russisk champagne nå ikke )
--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse




crema (27-06-2003)
Kommentar
Fra : crema


Dato : 27-06-03 16:54

Caviar skal helt være iransk. Man kan komme grumme galt afsted med den
russiske. Der er pt. ingen kontrol sp mankan hurtigt købe katten i
sækken.Dels bliver den varmebehandlet og er meget salt.
Tag fat i Caviar House og få nogle brochure derfra. Har man ikke prøvet
caviar før, er en Sevruga en god start. Caviaren skal helst spises med en
ske af ben eller horn. Metal går i forbindelse med æggene.
Henrik
"Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> skrev i en meddelelse
news:fc.0073fb6b054ce1543b9aca0065ffdbc2.54ce1fe@net.dialog.dk...
> "Else Holm" <holm_49@hotmail.com> writes:
> >- og jeg kunne foreslå kaviar serveret på små usødede pandekager
> >(jeg er ikke særlig vild med den måde, som foie gras bliver
> >fremstillet
> >på) - og hvis ikke man vil have Vodka til, kunne det f. eks. være en
> >hvidvin "Sancerre" fra Loire - den er pragtfuld! - eller Champagne!
> Kaviaren skal selvfølgelig være russisk eller iransk. Den almindelige
> kaviar der sælges i Danmark, har intet med kaviar at gøre, men er derimod
> noget stenbiderrogn. man kan dog være heldig at finde en spansk kaviar
> under navnet Avruga i nogle Kvickly-butikker. Den smager ikke som den ægte
> vare, men kan gå an i mangel af bedre.
> Hvis man skal gøre det rigtig russisk, severes kaviaren sammen med
> smørristet mørkt rugbrød, fed creme fraiche, finthakkede rødløg og hakkede
> æg - dvs. kun hviden.
> En god russisk vodka er så absolut at foretrække - eksempelvis Altai (en
> lækker sibirisk sag) eller den mørke og let søde Starka.
> Man kunne jo også vælge en russisk champagne nå ikke )
> --
> Frank Løkkegaard
> Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
> kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse
>
>
>



Krabsen (27-06-2003)
Kommentar
Fra : Krabsen


Dato : 27-06-03 17:50

Det er naturligvis en smag sag, men vi synes nu hos os, at frisk, dansk
Stenbiderrogn er langt bedre end kaviar.
Blandt andet fordi den kan fåes fersk og ikke saltet.

En bivirkning er naturligvis, at vi kun kan få det i sæsonen, men det er nu
også en sund tankegang..

mvh
Krabsen


"crema" <crema@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:3efc69f1$0$5133$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Caviar skal helt være iransk. Man kan komme grumme galt afsted med den
> russiske. Der er pt. ingen kontrol sp mankan hurtigt købe katten i
> sækken.Dels bliver den varmebehandlet og er meget salt.
> Tag fat i Caviar House og få nogle brochure derfra. Har man ikke prøvet
> caviar før, er en Sevruga en god start. Caviaren skal helst spises med en
> ske af ben eller horn. Metal går i forbindelse med æggene.
> Henrik
> "Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> skrev i en meddelelse
> news:fc.0073fb6b054ce1543b9aca0065ffdbc2.54ce1fe@net.dialog.dk...
> > "Else Holm" <holm_49@hotmail.com> writes:
> > >- og jeg kunne foreslå kaviar serveret på små usødede pandekager
> > >(jeg er ikke særlig vild med den måde, som foie gras bliver fremstillet
> > >på) - og hvis ikke man vil have Vodka til, kunne det f. eks. være en
> > >hvidvin "Sancerre" fra Loire - den er pragtfuld! - eller Champagne!
> > Kaviaren skal selvfølgelig være russisk eller iransk. Den almindelige
> > kaviar der sælges i Danmark, har intet med kaviar at gøre, men er
derimod
> > noget stenbiderrogn. man kan dog være heldig at finde en spansk kaviar
> > under navnet Avruga i nogle Kvickly-butikker. Den smager ikke som den
ægte
> > vare, men kan gå an i mangel af bedre.
> > Hvis man skal gøre det rigtig russisk, severes kaviaren sammen med
> > smørristet mørkt rugbrød, fed creme fraiche, finthakkede rødløg og
hakkede
> > æg - dvs. kun hviden.



Jesper (27-06-2003)
Kommentar
Fra : Jesper


Dato : 27-06-03 15:22

Mht udfordring i køkkenet så er det ikke noget problem, men selve tanken bag
aftenen var at vi skulle nogle forskellige ting som vi ikke har smagt før,
som f.eks. østers. Måske 5-7 forskellige "retter" som vi kunne bruge en hel
aften på både at tilberede og efterfølgende nyde med hvilken drikkelse som
nu måtte passe til.
Fois gras er vi ikke meget for, men derimod har vi snakket om kaviar, her er
der dog det problem at vi intet aner om kaviar, altså hvad kvalitet angår
(stenbiderrogn havde vi dog ikke tænkt os at købe), ellers har vi snakket om
at prøve selv at lave carpaccio.
Jeg håber at få flere indputs, eventuelt med hvad folk selv ser som udsøgte
delikatesser som kunne passe til sådan aften som vi gerne vil have.

Mvh
Jesper
"Jesper" <jesperts@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3efa5a85$0$76145$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej´sa
>
> Vi er to par, som har sat os for at prøve noget virkelig lækkert luksus
mad,
> altså mad som vi ikke har råd til til hverdag. Det eneste som vi har lagt
os
> fast på at ville prøve er østers, så derfor er alle forslag på
delikatesser
> velkomne. Tanken var, at vi måske kunne prøve flere forskillige ting i små
> portioner, men alle forslag vil blive taget til efterretning.
>
> På forhånd tak
> Jesper
>
>



Kevin Edelvang (28-06-2003)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 28-06-03 14:10

Jesper wrote:

> Jeg håber at få flere indputs, eventuelt med hvad folk selv ser som
> udsøgte delikatesser som kunne passe til sådan aften som vi gerne vil
> have.

Hvis du overhovedet kan opdrive nogen, er trøfler absolut en af de
største delikatesser, der findes - efter min mening. Hvad med f.eks. at
lave hjemmelavede ravioli (måske med fyld af karl johan-svampe) og
servere dem med smør og trøfler revet hen over.

Trøfler fås året rundt i små glas (1-2 svampe for omkring 40 kroner),
men den ægte vare... Uuuhm.

Mvh
Kevin Edelvang




Frank Løkkegaard (27-06-2003)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 27-06-03 22:15

"crema" <crema@mail.dk> writes:
>Caviaren skal helst spises med en
>ske af ben eller horn. Metal går i forbindelse med æggene.
Se det er jo noget sludder, alene af den grund at metal som et entydigt
begreb ikke findes. Der er sgu stor forskle på hvordan henholdsvis
aluminium, sølv, rustfrit stål, guld og platin fungerer. Jeg har godt nok
aldrig hørt om at der skulle være problemer med at spise kaviar af
eksempelvis bestik af rustfrit stål. Det må du meget gerne dokumentere!
Jeg har her til aften mailet et par af mine gode russiske venner
desangående, og de sender hovedrystende mail tilbage. Det eneste kan være
et spørgsmål om salt, og det er altså ikke noget problem i forhold til den
slags bestik vi bruger til hverdag.

--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse




Frank Løkkegaard (27-06-2003)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 27-06-03 22:17

"Jesper" <jesperts@hotmail.com> writes:
>Fois gras er vi ikke meget for, men derimod har vi snakket om kaviar, her
>er
>der dog det problem at vi intet aner om kaviar, altså hvad kvalitet angår
>(stenbiderrogn havde vi dog ikke tænkt os at købe), ellers har vi snakket
>om
>at prøve selv at lave carpaccio.
Netop kaviaren er vi da et par stykke der har ytret os om?!
Mine erfaringer er baseret på eferhånden mange års rejser i Rusland, og er
dermed et produkt af russisk tradition og tilpasninger til dagens Rusland.
De er med andre ord ikke udtryk for den ultimative metode(i det omfang den
findes).

--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse




Frank Løkkegaard (27-06-2003)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 27-06-03 22:20

"crema" <crema@mail.dk> writes:
>Caviar skal helt være iransk. Man kan komme grumme galt afsted med den
>russiske.
jo jo, det kan man helt sikkert
>Der er pt. ingen kontrol sp mankan hurtigt købe katten i
>sækken.
Det er der dælme heller ikke med den iranske

>Dels bliver den varmebehandlet og er meget salt.
Hvo ved du egentlig det fra? - ifølge en af mine vidende russiske venner
er der omkring 80 producenter af russisk kaviar i den bedre ende, hvilket
er sevruga og beluga. Jeg tvivler ganske enkelt på, at der er ret meget
andet end ønsket om at holde en kvalitet der giver penge, der binder dem
sammen.

--
Frank Løkkegaard
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste