/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
[OPSKR] Chana dal i tomatsovs med hvidløg ~
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 09-06-03 19:30

Hej gruppe

Her for nylig har jeg stiftet bekendtskab med chana dal, en slags
gule linser. De ligner gule flækærter på en prik, men koger ikke
ud, og smager helt anderledes end gule ærter. De har den gode
egenskab at de har et relativt glykæmisk index på kun 12 (hvis
hvedebrød sættes til 100), hvilket vil sige at man får en meget
begrænset insulinrepons selv om man indtager forholdsvis store
mængder kulhydrat¹. Dette er interessant for diabetikere og
lowcarb-folk.

Mit første forsøg med chana dal faldt så heldigt ud, at jeg vil
poste opskriften her. Det blev en gang fusionskøkken, for jeg
valgte at spise min dal med gemene frikadeller (piftet op med
hvidløg og kapers). Mums!

Opskrift til 2(-3) personer:

   1½ dl chana dal
    ¾ dl olivenolie
3-5 fed hvidløg
1-2 kviste frisk rosmarin
1-2 tsk salt
1 ds. tomater, eller friske tomater svarende hertil

Chana dal sættes i blød natten over (det er ikke strengt nødvendigt,
men det forhøjer smagen og giver en bedre konsistens, synes jeg).
Iblødsætningsvandet smides væk og linserne vaskes grundigt inden de
koges i rigligt, usaltet vand i ca. 25 minutter. Sies i dørslag.

Hvidløg og rosmarin svitses kortvarigt og tilsættes tomater og salt.
Så snart tomaterne er splattet ud, tilsættes de kogte chana dal, og
retten småsimrer i en 10-15 minutter. Der røres af og til i gryden.

Simpelt og velsmagende!

Ovenstående er min egen opskrift. Rick Mendosa har flere opskrifter
med chana dal² på sin hjemmeside.

Jeg købte mine chana dal i den store perkerbutik lige ved Nørrebro
Station (foran og til venstre for stationen når man kommer inde fra
Byen), men jeg vil tro at man kan købe chana dal de fleste steder
hvor der handles med indiske madvarer.


// Klaus
____

Fodnoter:

¹) I følge posen indeholder 100 g chana dal 1404 kJ fordelt på
   23,1 g protein
   48,2 g kulhydrat
    6,5 g fedt
   10,0 g fibre

²) Se <http://www.mendosa.com/chanadal.html>
--
><>    unselfish actions pay back better

 
 
Abildgaard 3140 (10-06-2003)
Kommentar
Fra : Abildgaard 3140


Dato : 10-06-03 13:04


"Klaus Alexander Seistrup" <spam@magnetic-ink.dk> skrev
>
> Mit første forsøg med chana dal faldt så heldigt ud, at jeg vil
> poste opskriften her.

Yderst anvendeligt. Jeg har tumlet Indien rundt og levet af dal bat, men
aldrig chana dal. Det skal prøves.


--

|¨ ¨ ¨ ¨ ¨¨ Torben
|
[OO]
<>'



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste