|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Ølbryg og hjemmebag ?? Fra : Stig Mogensen
 | 
 Dato :  09-06-03 13:06
 | 
 |  | 
 
            Jeg går i næste uge igang med at brygge øl.
 Den brugte malt(spirede, ristede, flækkede bygkerner), og rigelig mængde af 
 gær i gærtankene, er affald man (som regel) smider ud.
 Men jeg har en idé, der går på at bruge netop dette til noget hjemmebagt 
 rugbrød.
 Er der nogen hér der har nogen erfaringer med dette??
 /Stig
 -- 
 * SuSE Linux 8.1 Prof, KDE 3.0.5,         GeForce4 TI-4800SE *
 * P4S333, P4 1.6ghz NW, 256mb DDR333, 80gb Seagate, 20gb IBM *
 * Registered Linux user #291266, with  http://counter.li.org.* |  |  | 
  netper (09-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : netper
 | 
 Dato :  09-06-03 13:09
 | 
 |  |  |  |  | 
  Stig Mogensen (09-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Stig Mogensen
 | 
 Dato :  09-06-03 18:18
 | 
 |  | 
 
            netper wrote:
 > Prøv at kig på siden her, den er godt nok norsk men mon ik at du kan
 > hakke dig igennem teksten alligevel.
 > 
 > http://home.online.no/~gretafs/maltol/104.htm Tak for linket. Det er dog om knækbrød, og noget (jule)stads med 
 rosiner.....
 Det kan være jeg blot må sjusse mig frem. Jeg spår en nem tilgang til en 
 masse forskellige slags mask og gær, fremover  .
 Blandet med hvedemel, øl, og rugmel, må det kune blive til noget der kan 
 spises med velbehag.
 /Stig   
 -- 
 * SuSE Linux 8.1 Prof, KDE 3.0.5,         GeForce4 TI-4800SE *
 * P4S333, P4 1.6ghz NW, 256mb DDR333, 80gb Seagate, 20gb IBM *
 * Registered Linux user #291266, with  http://counter.li.org.* |  |  | 
   netper (09-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : netper
 | 
 Dato :  09-06-03 20:46
 | 
 |  | 
 
            du kan jo så prøve at skæve til denne opskrift, den er der da øl i
 Surdej:    
 5  g. gær  
 3  dl. rød Tuborg  
 3  dl. sigtemel  
    
 Dej:    
 2 1/2  tsk. salt  
 5-6  dl. sigtemel  
    
 
             Gæren smuldres og udrøres med øllet, der lunes til 35
 grader. De 3 dl. sigtemel tilsættes og blandingen slås med en ske, til
 den er blank og sej. Surdejen dækkes og stilles til side i ca. 24 timer,
 hvorefter den æltes sammen med saltet og så meget af det resterende mel,
 som den kan tage.
 Dejen æltes, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder, den
 dækkes med et fugtigt klæde og stilles til hævning et lund sted i ca. 2
 timer, hvorefter den slås ned og formes til to ovale brød, der sættes på
 en smurt bageplade til efterhævning i ca. 30 minutter.
 Der snittes på langs på den ene side af brødet og pensles med øl og
 drysses med et tyndt lag sigtemel. Bages i en hed ovn, 275 grader, i ca.
 30 minutter.
 -- 
 Leveret af:
http://www.kandu.dk/ "Vejen til en hurtig løsning"
            
             |  |  | 
    Peter Weis (10-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Weis
 | 
 Dato :  10-06-03 07:57
 | 
 |  | 
 "netper" <netper.news@kandu.dk> wrote in message
 news:3ee4e47d$0$48916$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > du kan jo så prøve at skæve til denne opskrift, den er der da øl i
 >
 >
 > Surdej:
 > 5  g. gær
 > 3  dl. rød Tuborg
 > 3  dl. sigtemel
 Rød Tuborg findes ikke længere    mvh
 Peter
            
             |  |  | 
     tom nielsen (10-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : tom nielsen
 | 
 Dato :  10-06-03 23:27
 | 
 |  | 
 
            næ, men så brygger han da bare selv en rød turborg klon, så er det problem
 løst.
 Stig, kig forbi www.haandbryg.dk  , jeg mener ikke at du er den første der
 vil genbruge malt og gær til at lave brød med - men resultaterne er vist
 ikke specielt gode...
 - Tom
 Danmarksmester i håndbryg 2003
 "Peter Weis" <p.weis@email.dk> wrote in message
 news:bc4133$1b5$1@sunsite.dk...
 >
 > "netper" <netper.news@kandu.dk> wrote in message
 > news:3ee4e47d$0$48916$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > > du kan jo så prøve at skæve til denne opskrift, den er der da øl i
 > >
 > >
 > > Surdej:
 > > 5  g. gær
 > > 3  dl. rød Tuborg
 > > 3  dl. sigtemel
 >
 > Rød Tuborg findes ikke længere    >
 > mvh
 > Peter
 >
 >
            
             |  |  | 
      Stig Mogensen (11-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Stig Mogensen
 | 
 Dato :  11-06-03 10:31
 | 
 |  | 
 
            > næ, men så brygger han da bare selv en rød turborg klon, så er det problem
 > løst.
 Tjah....
 
 > Stig, kig forbi www.haandbryg.dk  , jeg mener ikke at du er den første der
 > vil genbruge malt og gær til at lave brød med - men resultaterne er vist
 > ikke specielt gode...
 Jeg kender godt www.haandbryg.dk,  men kan ikke finde nogle sider derpå, 
 angående bagning af brød? Deres søgefunktion returnerer intet brugbart, på 
 alle mine kombinationer af brød, bag, bagværk, og bagning.
 Jeg har fået idéen fra "Ølentusiasten" nr. 18 - marts 2003, side 5, nederst 
 til højre. Under overskriften "Fra øl til bord", fortælles om en bager der 
 aftager Brøckhouse's mask, til brødfremstilling. 
 Opskrifter på rugbrød, hvori der direkte bruges øl som vædske(istedetfor 
 vand), har jeg set. Jeg tænker at masken kan bruges som "flækkede 
 hvedekerner", og den tiloversblevne gær i gærtankene, kan direkte bruges 
 som - gær. 
 Nå, jeg sjusser mig frem. 
 /Stig
 -- 
 * SuSE Linux 8.1 Prof, KDE 3.0.5,         GeForce4 TI-4800SE *
 * P4S333, P4 1.6ghz NW, 256mb DDR333, 80gb Seagate, 20gb IBM *
 * Registered Linux user #291266, with  http://counter.li.org.* |  |  | 
      Stig Mogensen (11-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Stig Mogensen
 | 
 Dato :  11-06-03 10:33
 | 
 |  | 
 
            > - Tom
 > Danmarksmester i håndbryg 2003
 forresten - 
 Tillykke !
 /Stig
 -- 
 * SuSE Linux 8.1 Prof, KDE 3.0.5,         GeForce4 TI-4800SE *
 * P4S333, P4 1.6ghz NW, 256mb DDR333, 80gb Seagate, 20gb IBM *
 * Registered Linux user #291266, with  http://counter.li.org.* |  |  | 
 |  |