/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
hævning
Fra : Pia J


Dato : 31-05-03 12:13

Endelig var det så lykkedes mig at få nogen flutes til at hæve flot, bl.a.
ved at have læst diverse hævetips herinde. Så syntes jeg lige jeg ville
pensle dem inden bagning, så jeg kunne drysse nigellafrø på. Øhm...
pufffff - så var flutene kun halv højde.

Det må man altså ikke (selvom der var klæde henover inden jeg penslede -
meget forsigtigt endda). Kan/skal man gøre det inden hævning eller skal jeg
bare drysse og håbe et par frø bliver hængende?

De ser ikke ud til at hæve synderligt inde i ovnen.

:Pia


 
 
Inger Pedersen (31-05-2003)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 31-05-03 12:20


"Pia J" <ngspam@ofir.dk> skrev i en meddelelse

Kan/skal man gøre det inden hævning eller skal jeg
> bare drysse og håbe et par frø bliver hængende?

Træls!
Af samme grund pensler og drysser jeg altid gærbrød inden 2. hævning.
Det kan man sagtens.
Jeg pensler med æg, mælk, ymer - eller hvad jeg har for hånden.

Hilsen Inger



Pia J (31-05-2003)
Kommentar
Fra : Pia J


Dato : 31-05-03 12:40


"Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> wrote in message
news:bba35o$dph$1@sunsite.dk...

> Af samme grund pensler og drysser jeg altid gærbrød inden 2. hævning.
> Det kan man sagtens.
> Jeg pensler med æg, mælk, ymer - eller hvad jeg har for hånden.

tak, det prøver jeg næste gang (hvor der vel ikke kommer gæster og kan se
hvor dygtig jeg er

:Pia


Nette (31-05-2003)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 31-05-03 14:57


"Inger Pedersen" skrev i en meddelelse news:bba35o$dph$1@sunsite.dk...
>
> "Pia J" <ngspam@ofir.dk> skrev i en meddelelse
>
> Kan/skal man gøre det inden hævning eller skal jeg
> > bare drysse og håbe et par frø bliver hængende?
>
> Træls!
> Af samme grund pensler og drysser jeg altid gærbrød inden 2. hævning.
> Det kan man sagtens.
> Jeg pensler med æg, mælk, ymer - eller hvad jeg har for hånden.

Jeg pensler med det samme, og på samme tidspunkt, men tilsætter lidt salt
også.
Hvis der ikke skal noget drys ovenpå, ser bagværket flot ud, hvis det bliver
penslet med æg lige med det samme, det kommer ud af ovnen.

Nette



rasmus (31-05-2003)
Kommentar
Fra : rasmus


Dato : 31-05-03 16:15


"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3ed8b498$0$32505$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hvis der ikke skal noget drys ovenpå, ser bagværket flot ud, hvis det
bliver
> penslet med æg lige med det samme, det kommer ud af ovnen.
>
> Nette

Det lyder godt. Inden jeg prøver det, kunne jeg godt tænke mig at høre, om
man i den forbindlese ikke risikerer salmonella??

Mvh rasmus



Klaus Alexander Seis~ (31-05-2003)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 31-05-03 23:36

Rasmus skrev:

>> Hvis der ikke skal noget drys ovenpå, ser bagværket flot ud,
>> hvis det bliver penslet med æg lige med det samme, det kommer
>> ud af ovnen.
>
> Det lyder godt. Inden jeg prøver det, kunne jeg godt tænke mig
> at høre, om man i den forbindlese ikke risikerer salmonella?

Hvad er pasteuriserede æg?


// Klaus

--
><>    unselfish actions pay back better

Felix (01-06-2003)
Kommentar
Fra : Felix


Dato : 01-06-03 00:30

On Sat, 31 May 2003 22:35:38 +0000 (UTC), Klaus Alexander
Seistrup wrote:

>Rasmus skrev:
>>> Hvis der ikke skal noget drys ovenpå, ser bagværket flot ud,
>>> hvis det bliver penslet med æg lige med det samme, det kommer
>>> ud af ovnen.

>> Det lyder godt. Inden jeg prøver det, kunne jeg godt tænke mig
>> at høre, om man i den forbindlese ikke risikerer salmonella?

>Hvad er pasteuriserede æg?

(Er denne tråd nu blevet til et Jeaparty-party?)

Varmebehandlede uudrugede æg fra paphøns, leveret i plastikbægre
med indbygget slipmiddel fra støbeprocessen - silicone er ej blot
til bryster!

Vil man være *helt* sikker, stilles brødet blot tilbage i den
varme ovn i et par minutter. Det giver også en mere sprød skorpe.

Ved hvilken temperatur og i hvor lang tid pasteuriseres
hele æg?
æggeblommer?
æggehvider?


m. v. h.

Karsten Hammer Hanse~ (11-06-2003)
Kommentar
Fra : Karsten Hammer Hanse~


Dato : 11-06-03 11:31

Hvis brødet er ca. 200 grader varmt når det kommer ud af ovnen og du pensler
med det samme, tror jeg ikke der er fare for salmonella-forgiftning. Jeg
mener forresten at have læst at det kun er æggehviden man pensler med, men
har aldrig testet det, bruger altid et helt æg selv.

mvh.
K.

"rasmus" <rtm79@tiscali.dk> wrote in message news:bbaguh$3lb$1@sunsite.dk...
>
> "Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:3ed8b498$0$32505$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> > Hvis der ikke skal noget drys ovenpå, ser bagværket flot ud, hvis det
> bliver
> > penslet med æg lige med det samme, det kommer ud af ovnen.
> >
> > Nette
>
> Det lyder godt. Inden jeg prøver det, kunne jeg godt tænke mig at høre, om
> man i den forbindlese ikke risikerer salmonella??
>
> Mvh rasmus
>
>



Nette (13-06-2003)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 13-06-03 15:00


"Karsten Hammer Hansen" skrev i en meddelelse
news:bc702k$7i9$1@news.cybercity.dk...
> Hvis brødet er ca. 200 grader varmt når det kommer ud af ovnen og du
pensler
> med det samme, tror jeg ikke der er fare for salmonella-forgiftning.

Nej, der er ikke den store fare, men som andre herinde også har nævnt, så
kan det afhjælpes ved at bruge pasteriserede æg.

>Jeg mener forresten at have læst at det kun er æggehviden man pensler med,
men
> har aldrig testet det, bruger altid et helt æg selv.

Det kommer så sandelig an på hvem "man" er
I de bagerier, jeg har været ansat i, har vi altid brugt æggestrygelse: Æg,
en sjat vand og lidt salt.

Nette



Mads Thorning Peders~ (02-06-2003)
Kommentar
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 02-06-03 22:25


"Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:bba35o$dph$1@sunsite.dk...

> Træls!
> Af samme grund pensler og drysser jeg altid gærbrød inden 2. hævning.
> Det kan man sagtens.
> Jeg pensler med æg, mælk, ymer - eller hvad jeg har for hånden.

Samme her. Derudover bruger jeg en forstøverflaske til at spraye lidt vand
over brødene mens de er i ovnen (2-3 gange) + en bradepande med vand stående
i bunden af ovnen. Det giver en god sprød skorpe.

Mvh Mads




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste