/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
hvordan med grovere franskbrød
Fra : René Hansen


Dato : 25-04-03 10:29

Hej

Jeg har med held forsøgt mig med en standard opskrift på franskbrød fra en
af de flinke mennesker herinde. Det blev til 2 dejlige hvide brød.

Nu kunne jeg så godt tænke mig brødet mere groft og sundt med fibre og korn
i...... Hvad så ?

Køber man bare en 5 kornsblanding og smider lidt i ? Hvor meget ? eller
bruger man en helt anden opskrift ?

Mvh


René




 
 
Klaus Alexander Seis~ (25-04-2003)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 25-04-03 10:42

René Hansen skrev:

> Køber man bare en 5 kornsblanding og smider lidt i ?

Det kan man godt, men man kan få større variation hvis man selv blander
guf i.

> Hvor meget ? eller bruger man en helt anden opskrift ?

Man kan sagtens bruge sin sædvanlige yndlingsopskrift, og blot tilsætte
de frø og det klid man bedst kan lide, men måske kan brødet trække en
anelse mere vand hvis der kommes mange kerner i.

Prøv fx at tilsætte 1 håndfuld havreklid, 1 håndfuld skårne rugkerner
(som har ligget i blød natten over - gerne med lidt surdej) og 1 hånd-
fuld hørfrø i en mængde dej svarende til 1-2 brød. Det skulle gerne
give en fornemmelse for den mængde før/klid der skal til at gøre et
brød grovere. Justér selv mængden og arten af det grove så det passer
din egen smag.

Generelt kan det betale sig at lægge korn - hvadenten det er hvede, rug
eller noget helt tredje - i blød natten over. Hørfrø kan osse sagtens
tåle at ligge i blød. Brug ca. det dobbelte volumen af vand, og hæld
den overskydende væde fra inden kernerne blandes i dejen.


// Klaus

--
><>    unselfish actions pay back better

Bjarke Bundgaard (25-04-2003)
Kommentar
Fra : Bjarke Bundgaard


Dato : 25-04-03 11:54

Nu ved jeg ikke hvilken mel du bruger - men der findes jo mel af vidt
forskellig kvalitet og ernæring (Tjek tidligere indlæg i NG'en). Jeg bruger
selv - så vidt muligt - mel fra Aurion, som jeg køber i specialforretninger.
Det har gode bagevner og et højt næringsindhold, da det ikke er berøvet alle
de vigtige olier m.m. i malingen af kornet.

Bjarke



René Hansen (25-04-2003)
Kommentar
Fra : René Hansen


Dato : 25-04-03 12:22

Hej

Jeg bruger 12% protein holdigt mel fra Spar.


mvh René


"Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> skrev i en meddelelse
news:b8b456$vjr$1@news.cybercity.dk...
> Nu ved jeg ikke hvilken mel du bruger - men der findes jo mel af vidt
> forskellig kvalitet og ernæring (Tjek tidligere indlæg i NG'en). Jeg
bruger
> selv - så vidt muligt - mel fra Aurion, som jeg køber i
specialforretninger.
> Det har gode bagevner og et højt næringsindhold, da det ikke er berøvet
alle
> de vigtige olier m.m. i malingen af kornet.
>
> Bjarke
>
>



sune vuorela (25-04-2003)
Kommentar
Fra : sune vuorela


Dato : 25-04-03 12:33

En der kalder sig "René Hansen" <_lukather@get2net.dk> skrev:

>Nu kunne jeg så godt tænke mig brødet mere groft og sundt med fibre og korn
>i...... Hvad så ?

Tag en håndfuld knækkede hvedekerner og en håndful løse ris og kog dem
i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle ned. Bland dem i
dit brød.

Det er godt!

Jeg har overrasket mange mennesker med at fortælle at der var ris i
brødet.

Venlig hilsen
Sune - som er holdt op med at spise brød

René Hansen (25-04-2003)
Kommentar
Fra : René Hansen


Dato : 25-04-03 13:28

Hej Sune

Det lyder godt nok specielt men det skal klart prøves. Knækkede hvedekerner
skriver du. Købes de sådanne eller skal jeg gøre det selv. Er hvedekerner en
typisk vare fra supermarked.

Jeg er nybegynder som det sikkert ses.

Til Klaus

Du nævner havreklid rugkerner og hørfrø. du skriver en håndfuld af hver til
1 - 2 brød. De skal helst ligge i dbl vand mængde natten over. Jeg vil helst
bare gøre det lette og prøve ud med de ting de har på hylderne i
supermarkedet. Det lyder måske lidt kedeligt ved det men KAN jeg finde de
ting du nævner prøver jeg selvsagt det.

Mit spørgsmål går nu på hvis jeg handler en kedelig 3 - 5 korns blanding vil
du da lægge ud med 3 håndfulde ? Hvad er er håndfuld i din bog målsat ? 6
spsk ?

mvh René




"sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
news:q37iavgmd1k0kmj7sepela2ieodu0hv7bs@4ax.com...
> En der kalder sig "René Hansen" <_lukather@get2net.dk> skrev:
>
> >Nu kunne jeg så godt tænke mig brødet mere groft og sundt med fibre og
korn
> >i...... Hvad så ?
>
> Tag en håndfuld knækkede hvedekerner og en håndful løse ris og kog dem
> i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle ned. Bland dem i
> dit brød.
>
> Det er godt!
>
> Jeg har overrasket mange mennesker med at fortælle at der var ris i
> brødet.
>
> Venlig hilsen
> Sune - som er holdt op med at spise brød



Klaus Alexander Seis~ (25-04-2003)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 25-04-03 13:42

René Hansen skrev:

> Du nævner havreklid rugkerner og hørfrø. du skriver en håndfuld af
> hver til 1 - 2 brød. De skal helst ligge i dbl vand mængde natten
> over. Jeg vil helst bare gøre det lette og prøve ud med de ting de
> har på hylderne i supermarkedet. Det lyder måske lidt kedeligt ved
> det men KAN jeg finde de ting du nævner prøver jeg selvsagt det.

Hørfrø og havreklid kan du få i ethvert supermarked. De fleste har nok
osse rugkerner, omend knækkede (jeg synes at de skårne er pænere og
mere ensartede - derfor vælger jeg altid skårne rugkerner, som altså
kan fås rigtig mange steder).

> Mit spørgsmål går nu på hvis jeg handler en kedelig 3 - 5 korns
> blanding vil du da lægge ud med 3 håndfulde ?

Ja, det kan da ikke gå helt galt (men prøv at kigge på kg-prisen for
færdige blandinger).

> Hvad er er håndfuld i din bog målsat ? 6 spsk ?

Aner det ikke, jeg bager altid på slump, og bruger min hånd til at
måle den slags - den er, øhm, lige ved hånden. Hø, hø, ... Jeg
bruger vist str. 9 (eller er det 9½?) i handsker, hvis det hjælper.


// Klaus

--
><>    unselfish actions pay back better

sune vuorela (25-04-2003)
Kommentar
Fra : sune vuorela


Dato : 25-04-03 14:23

En der kalder sig "René Hansen" <_lukather@get2net.dk> skrev:

>Det lyder godt nok specielt men det skal klart prøves. Knækkede hvedekerner
>skriver du. Købes de sådanne eller skal jeg gøre det selv. Er hvedekerner en
>typisk vare fra supermarked.

Knækkede hvedekerner er standardhyldevare i ihvertfald både føtex,
brugsen, superbest og kvickly. Jeg er ikke sikker på om
discountforretningerne har den slags.

--
Sune

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste