/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Spagettisovs
Fra : Kitti Egevang


Dato : 16-04-03 22:31

Hej Gruppe.
Er der ikke en af jer som har en rigtig god opskrift på en pastasovs??
Jeg er efterhånden træt af altid at lave den samme.....
Den må gerne have en masse smag, men skal også kunne spises af vores børn

Knus fra Kitti.



 
 
Bolette Nielsen (17-04-2003)
Kommentar
Fra : Bolette Nielsen


Dato : 17-04-03 09:05

Hej Kitti

"Kitti Egevang" <kittislet@dettemail4us.dk> skrev i en meddelelse
news:b7ki2s$pia$1@news.net.uni-c.dk...
> Hej Gruppe.
> Er der ikke en af jer som har en rigtig god opskrift på en pastasovs??

Nu ved jeg jo ikke hvordan du plejer at lave den, men jeg synes selv min
smager rigtig godt, så nu kan du jo se om du vil prøve den.

500 g hakked oksekød
et stort løg
½ l vand
tomatpuré
tomatketchup
evt kulør
1-2 fed hvidløg
en dåse bønnespirre
en dåse bambus skud
en pk cocktailpølser
en pk bacontern
salt
peber

- brun kødet og løgene
- hæld vand ved, og lad det snurre lidt tid ( ca 10 min. )
- kom tomatpuré og ketchup i efter behov
- lidt kulør hvis du synes den er for bleg
- kom de resterende ting i
- jævn sovsen
- smag til med salt og peber

drys revet ost over potionen, det gør det lidt lækre, mums

velbekomme

mange hilsner fra

Bolette




Stig Mogensen (17-04-2003)
Kommentar
Fra : Stig Mogensen


Dato : 17-04-03 10:33

> Hej Gruppe.
> Er der ikke en af jer som har en rigtig god opskrift på en pastasovs??
> Jeg er efterhånden træt af altid at lave den samme.....
> Den må gerne have en masse smag, men skal også kunne spises af vores børn
>
> Knus fra Kitti.

Her er måske nogle idéer du kan bruge?

Hak 2-3 løg, og 2 fed hvidløg, og svits det i gryden sammen med solide
mængder oregano(2-3 spiseskefulde med top). Tilsæt hakket oksekød, og brun.

Blend nænsomt(så der ikke kommer luftbobler i), flåede tomater, tomatpure,
og soltørrede tomater, og hæld dette ned i gryden. Tilsæt vand til passende
konsistens opnåes. Giv sovsen et skvis peber fra kværnen, et skvis salt fra
kværnen, og en teskefuld sukker. Lad småsimre i en time(mindst! - meget
vigtigt!).

Smag til sidst til med yderligere oregano, salt eller peber.

Når jeg laver dette, får jeg en sovs der blander smagen af tomat, oregano og
kød, på en god måde.

/Stig
--
* SuSE Linux 8.1 Prof, KDE 3.0.5, GeForce2 MX-200 *
* P4S333, P4 1.6ghz NW, 256mb DDR333, 80gb Seagate, 20gb IBM *
* Registered Linux user #291266, with http://counter.li.org.*

M. Andersson (17-04-2003)
Kommentar
Fra : M. Andersson


Dato : 17-04-03 11:09

Det her er min favorit :
500 gr. oksekød
1 løg
1-2 fed hvidløg
2-3 gulerødder
1 ds. hakket tomat
ketchup
2 spsk. oregano
1 spsk basilikum
1 tsk reven muskatnød
1 tsk kanel.
Hak løg, hvidløg og riv gulerødderne. Kom det i gryden og svist det et
øjeblik.
Kom kød i og når kødet er brunet tilsættes salt, peber, og krydderier.
Derefter kommer du tomaterne i og en pæn klat ketchup.
Lad det koge op og skru derefter ned på lavt blus og lad den så stå og samle
sig i ca. 30 minutter, så trækker krydderierne ind i kødet.
god fornøjelse
Morten
"Kitti Egevang" <kittislet@dettemail4us.dk> skrev i en meddelelse
news:b7ki2s$pia$1@news.net.uni-c.dk...
> Hej Gruppe.
> Er der ikke en af jer som har en rigtig god opskrift på en pastasovs??
> Jeg er efterhånden træt af altid at lave den samme.....
> Den må gerne have en masse smag, men skal også kunne spises af vores børn
>
> Knus fra Kitti.
>
>



Kevin Edelvang (17-04-2003)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 17-04-03 11:27

Kitti Egevang wrote:

> Er der ikke en af jer som har en rigtig god opskrift på en pastasovs??
> Jeg er efterhånden træt af altid at lave den samme.....
> Den må gerne have en masse smag, men skal også kunne spises af vores
> børn

Emnet var oppe for kort tid siden. Prøv at søge på google-groups.

Der er jo den klassiske bolognese, som jeg tidligere har postet
opskriften på. Der er i hvert fald MASSER af smag i. Men den tager en
hel dag at lave. Den er dog absolut besværet værd fra tid til anden.
Kødet kan tilberedes i forvejen. Efter min mening skal det gøres på
denne måde, eller evt. de tidsmæssigt reducerede opskrifter. Sovsekulør
(bruger det *aldrig*), cocktailpølser og gulerødder hører efter min
mening ikke hjemme i en god pastasovs.

Sovs:
1/4 dl olivenolie
4 fed hvidløg
4 dåser tomatpure
3,5 dl vand
4 dåser flåede tomater
8 dl vand (gerne grønsagsboullion)
2 kviste frisk oregano
1 tsk salt
1 håndfuld friske basilikumsblade
1 knivspids chilipulver, gerne knust peperoncino

Hæld olivenolien i en stor, tykbundet gryde ved jævn varme. Skær hvidløg
i tynde skiver og steg det ca et minuts tid, tilsæt tomatpure og lad det
varmes igennem i ca 5 min. under konstant omrøring - det brænder let på.
Rør de 3,5 dl vand i og lad det koge ind i ca. 20 min, til det er
jævnet. Purer imens de 4 dåser flåede tomater gennem en si eller et
dørslag. Tilsæt dem dernæst sammen med de 8 dl vand og resten af
ingredienserne. Bring til kogepunktet og skru derefter så langt ned for
varmen, det er muligt, selvom det stadig skal koge lidt. Læg låg på, der
dog ikke slutter helt til og småkog i 2 timer. Imens kan kødet
tilberedes, hvis det ikke er sket dagen før eller tidligere på dagen (se
længere nede). Efter to timer tilsættes kødet og sovsen simrer under det
ikke tilsluttende låg i 1½ time - rør i det engang imellem. Smag til med
salt og peber og server med din favoritpasta og ligeså vigtigt: Godt
italiensk brød til at dyppe i den guddommelige sovs.

Kød (kan tilberedes dagen før eller tidligere på dagen):

200 gr. skært oksekød skåret i terninger
250 gr. tør, italiensk pølse (mild eller stærk efter behag), skåret i
terninger

Disse to typer kød skal blot brunes få minutter i en pande, inden de
nedsænkes i sovsen på det i opskriften nævnte tidspunkt.

Samt ca. 10 Polpetti (italienske kødboller), som tilberedes på følgende
måde:

Olivenolie
1 lille salatløg
2 fed hvidløg
250 gr. hakket oksekød
250 gr. hakket kalv og flæsk
1 dl frisk brødkrumme (fintsmuldret og let ristet på pande)
1 dl friskrevet Pecorino (tør fåreost, kan evt. erstattes af lignende
oste)
6 kviste bredbladet persille (brug kun bladene)
4 æg størrelse XL
Salt og peber efter smag

Hak løg og hvidløg helt fint og steg det i et par minutter i lidt
olivenolie. Lad det køle af. Bland det i en skål med de øvrige
ingredienser og rør det godt sammen til farsen er lind og luftig. Form
af farsen boller så store som æg (gøres lettest ved at "kaste" en lille
håndfuld fars kraftigt fra hånd til hånd et par gange) og brun dem i
olivenolie på en pande til de er faste og uden fare for at falde fra
hinanden. Nedsænk dem i sovsen på det i opskriften nævnte sted.




Nielsen (17-04-2003)
Kommentar
Fra : Nielsen


Dato : 17-04-03 14:18


"Kitti Egevang" <kittislet@dettemail4us.dk> wrote in message
news:b7ki2s$pia$1@news.net.uni-c.dk...
> Hej Gruppe.
> Er der ikke en af jer som har en rigtig god opskrift på en pastasovs??
> Jeg er efterhånden træt af altid at lave den samme.....
> Den må gerne have en masse smag, men skal også kunne spises af vores børn
>
> Knus fra Kitti.
>
Denne Sauce Bolognese regnes for at være den oprindelige. Om det passer skal
jeg
ikke kunne sige, men den er besværet værd!
---
100 g bacon i små tern steges sprøde i 2 spsk olivenolie. 1 løg, 1 gulerod,
1 blegselleristængel og 1 fed hvidløg, alt hakket, svitses gyldent i
fedtstoffet. 400 g hakket kød tilsættes og svitses med under omrøring til
det har skiftet farve. 1½ dl. tør rødvin hældes ved og koges ind for jævn
varme og uden låg. 1 kop varm bouillon og 400 g flåede grofthakkede tomater
tilsættes og igen koges al væde ind for jævn varme og uden låg. Tomaterne
moses ud med en grydeske. Saucen krydres med friskhakket persille, tørret
oregano, koncentreret tomatpuré, salt og peber og skal derefter simre sagte
for svag varme og under låg. Men låget må ikke dække gryden helt, for
så forhindrer dampen saucen i at blive tilstrækkelig tyk. Rør jævnligt i
saucen under kogningen.
---
Nielsen



mcloud (21-04-2003)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 21-04-03 13:54

"Kitti Egevang" skrev d. 16-04-03 22:31 dette indlæg :
> Hej Gruppe.
> Er der ikke en af jer som har en rigtig god opskrift på en pastasovs??
> Jeg er efterhånden træt af altid at lave den samme.....
> Den må gerne have en masse smag, men skal også kunne spises af vores
børn
>
> Knus fra Kitti.
>

Hej Kitty
Her er mit bud på en sauce med utrolig smag:

ca 120 stribet flæsk
1 løg
1-2 fed hvidløg
1 gulerod
1 stilk bladselleri
500 gram tomater ( meget modne eller 1 dåse )
2-3 spsk olivenolie
ca 350 gram hakket kød ( halvt okse ,halvt svinekød )
1/4 liter rødvin
1/4 liter oksebouillon
Salt og peber
Revet muskatnød
1 laurbærblad
1 nellike
1 1/2 tsk tørret oregano
1 tsk tørret timian
ca 500 gram pasta eller nudler

Spækket skæres i tern,pil og hak løgene og hvidløgene.
Gulerod og selleri renses og skæres i små tern.Tomaterne opvarmes i
varmt vand ,afskalles og kernerne fjernes og frugtkødet hakkes.
Spækket brunes kort i olivenolien.Gulerod,selleri,løg og hvidløg
tilsættes og koges .
Hakket kød tilsættes under omrøring, rødvinen tilsættes.
Koges indtil væsken i vinen er kogt ned,derefter tilsættes tomaterne og
oksebouilonnen, laurbærblad og nellike ,krydr og lad saucen simre på
svag varme i ca 1 time.rør med mellemrum ,derefter fjernes laurbærblad
og nelliken.
Pastaen eller nudlerne koges al dente og serveres med saucen og brød og
Vin.
Denne sauce er til ca 4 personer ,håber du vil prøve den engang ,den er
meget lækker

mvh mcloud

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Nette (22-04-2003)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 22-04-03 19:11


"Kitti Egevang" skrev i en meddelelse news:b7ki2s$pia$1@news.net.uni-c.dk...
> Hej Gruppe.
> Er der ikke en af jer som har en rigtig god opskrift på en pastasovs??
> Jeg er efterhånden træt af altid at lave den samme.....
> Den må gerne have en masse smag, men skal også kunne spises af vores børn
>

Hej Kitti

For et halvt års tid eller lidt mere siden, var vi 217 personer, ok måske
lidt overdrevet, som alle skrev herind med vores helt egen kødsovs til
pasta. Hvis du søger på google.com, er jg sikker på, der er gvevinst

Nette



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste