Søren Astrup wrote:
>Hey Jeppe! :)
>
>Mange takker for nogle gode links...Nu er det bare sådan at jeg ikke er
>overdrevet god til engelsk... Du har ikke evt. nogle danske bøger eller
>hjemme sider ud kn anbefale stil at få grundvidenen omkring en af disse
>metoder. Har prøvet at søge på "kromtomografi" og der kom ingenting...
>
>Og hvad mener du med NMR???
>
>Men mange tak for svarene både i dette spørgsmål og det andet! :)
>
>Med venlig hilsen Aske Astrup
>
>
>
>
Tja, engelsk er sproget. Der findes sikkert metoder på dansk, du må nok
prøve at kontakte dem der laver analyse på den slags...
Måske levnedsmiddelstyrelsen kan hjælpe dig på vej?
"Kromatografi" på dansk:
http://www.aarhusakademi.dk/intranet/fagene/biologi/Roholt/PDF%20versioner/%D8velse%20KROMATOGRAFI.pdf
til en start, eller søg på det...
Men...på et tidspunkt kommer du nok ikke uden om den engelske
litteratur... Hvad niveau er du på?
NMR kræver noget udstyr, som ikke lige er hvad man stiller op i garagen.
Og metoden bruges ikke såvidt jeg lige kan se til dit formål... for lidt
følsomhed formodentlig. Så glem blot det.
Du kan måske finde en metode, afhængig af hvilket udstyr du har til
rådighed...det er dog ikke helt klart hvad du vil, om du vil finde
indholdet af transfedtsyrer i t.eks. fødevarer, eller om du vil have en
metode til at skelne mellem de givne syrer?
Mvh
Jeppe