|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Olie til deep fry / stir fry Fra : Knud Hubbard
 | 
 Dato :  19-03-03 22:06
 | 
 |  | Hvilken olie bruger man traditionelt til dybstegning i det
 kinesiske/cantonesiske køkken?
 
 Jeg har hørt/læst at vindruekerneolie har gode egenskaber til denne
 tilberedningsmetode, men jeg synes ikke det lyder helt "rigtigt"
 (vindruer og så Kina kan jeg ikke helt få til at "passe" sammen)
 
 Jeg har selv tænkt lidt på rapsolie, da raps også er en traditionel
 afgrøde fra visse egne af Kina.
 
 Hvad er den alm. madolie/fritureolie i supermarkederne egentlig
 fremstillet af?
 
 
 |  |  | 
  Lars Ehlers (19-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars Ehlers
 | 
 Dato :  19-03-03 23:46
 | 
 |  | 
 
            "Knud Hubbard" <knuden_dk@yahoo.dk> wrote in message
 news:5lmh7v8jqas6080gsekgt381anodbktdcv@4ax.com...
 > Hvilken olie bruger man traditionelt til dybstegning i det
 > kinesiske/cantonesiske køkken?
 Mange bruger peanut olie. Jeg stod i kø i supermarkedet forleden og bag mig
 stod et par kinesiske fyre med en gigant dunk peanut olie. Jeg kunne ikke
 lade være med at spørge, hvad de skulle bruge så meget olie til, og svaret
 var, at det var til stir fry på en kinesisk restaurant. Grunden er, at det
 ikke ryger ved normale stegetemperaturer, samt at smagen er passer godt til
 traditionelle ingredienser.
 Dette gælder i det mindste det cantonesiske køkken, jeg ved at der findes
 specielle stir fry olier til f.eks. Szechuan eller Hunan køkkenet, da det
 oftest er meget "spicy".
 --
 Lars Ehlers, San Francisco
 Arbejde: http://www.digitalpersona.com Fritid: http://pages.sbcglobal.net/sanfranehlers/mustang.htm "Screw you guys I'm going home" (Eric Cartman)
            
             |  |  | 
  Lars Ehlers (20-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars Ehlers
 | 
 Dato :  20-03-03 00:34
 | 
 |  |  |  |  | 
   Klaus Alexander Seis~ (20-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  20-03-03 00:47
 | 
 |  | Lars Ehlers skrev:
 
 > Nogle sværger til Canola Oil som er et varemærke herovre, og
 > efter lidt søgning på nettet, fandt jeg ud af, at det er raps-
 > olie...
 
 Ja, raps' engelske navn ("rape") gør sig ikke så godt i markeds-
 føring, så de canadiske rapskonger havde brug for et navn til
 deres produkt - og det blev så "Canola".
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    unselfish actions pay back better
 
 
 |  |  | 
    Knud Hubbard (20-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Knud Hubbard
 | 
 Dato :  20-03-03 12:04
 | 
 |  | On Wed, 19 Mar 2003 23:47:26 +0000 (UTC), Klaus Alexander Seistrup
 <spam@magnetic-ink.dk> wrote:
 
 >Lars Ehlers skrev:
 >
 >> Nogle sværger til Canola Oil som er et varemærke herovre, og
 >> efter lidt søgning på nettet, fandt jeg ud af, at det er raps-
 >> olie...
 >
 >Ja, raps' engelske navn ("rape") gør sig ikke så godt i markeds-
 >føring, så de canadiske rapskonger havde brug for et navn til
 >deres produkt - og det blev så "Canola".
 >
 >
 >  // Klaus
 
 Alletiders. Tak for hjælpen. Jeg tror jeg gør et forsøg med rapsolie -
 s.v.j.h. er peanutolie (jordnød) noget dyrere. Jeg mener også at kunne
 huske at rapsolie godt kan tåle de forholdsvis høje temperaturer, som
 man skal op på for at dybstege.
 
 
 |  |  | 
     Rene' Hjorth (20-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  20-03-03 14:30
 | 
 |  | 
 
            [Knud Hubbard | Thu, 20 Mar 2003 12:03:38 +0100]
 >Jeg mener også at kunne huske at rapsolie godt kan tåle de forholdsvis høje temperaturer, 
 >som man skal op på for at dybstege.
 Rapsolie kan tåle en del, ja - er dog ikke så god til ultra-høj varme,
 men én ting synes jeg er værre: smagen!
 Rapsolie har en god og neutral smag i kold tilstand, men efter min
 mening giver den en ganske forfærdelig smag når den anvendes til at
 stege i.
 René
www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk |  |  | 
      Hans Chr. Vang (20-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Chr. Vang
 | 
 Dato :  20-03-03 20:05
 | 
 |  | 
 
            Sesam olie, mener jeg det samme om, som du mener om Raps olie... og så den
 stank, når man steger.. det er for meget..
 Jordnødde olie er også lidt potent i sin duft..
 HC
 "Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> wrote in message
 news:6fgj7vs0lkppdrqudg08qt603hvapr1k8k@4ax.com...
 > [Knud Hubbard | Thu, 20 Mar 2003 12:03:38 +0100]
 >
 > >Jeg mener også at kunne huske at rapsolie godt kan tåle de forholdsvis
 høje temperaturer,
 > >som man skal op på for at dybstege.
 >
 > Rapsolie kan tåle en del, ja - er dog ikke så god til ultra-høj varme,
 > men én ting synes jeg er værre: smagen!
 >
 > Rapsolie har en god og neutral smag i kold tilstand, men efter min
 > mening giver den en ganske forfærdelig smag når den anvendes til at
 > stege i.
 >
 >
 > René
 > www.rene.hjorth.com > &  www.lowcarb.dk |  |  | 
       Marianne (23-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Marianne
 | 
 Dato :  23-03-03 20:06
 | 
 |  | 
 
            > Sesam olie, mener jeg det samme om, som du mener om Raps olie... og så den
 > stank, når man steger.. det er for meget..
 >
 Så vidt jeg ved, skal man bestemt heller ikke stege i sesamolie - det er en
 smagsgiver til *når* retten er færdig (ifgl min kinesiske kogebog).
 Det kræver selvfølgelig, at man kan lide sesam    mvh
 Marianne
            
             |  |  | 
 |  |