/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Dårdyrkølle
Fra : [w e b w o m a n]


Dato : 18-03-03 19:37

Som jeg før har skrevet, skal det være vildt, når jeg skal have gæster på
lørdag. Har købt to udbenede dådyrkøller.

Har nogen en god opskrift, de vil dele ud af?
Tips til spændende tilbehør?
Hvilken vin?
Og hvad med desserten.

Jeg plejer ikke at have problemer med at finde på hverken det ene eller
andet, men "vildt" (heller ikke halvtamme dådyr) har jeg aldrig før lavet.
Så gode råd er velkomne.

Der er tale om en middag, der gerne må benove. Gæsterne skal bare forkæles!

Jeg har fundet en opskrift i Salling Super på Hjortekølle. Slagteren mente,
at den kunne jeg fint bruge på dådyrkøllerne. Den kommer her. Og har nogen
et bedre bud, så er jeg lutter ører *S*


Mvh. Lisbeth


HJORTEKØLLE STEGT I GRYDE

1 lille hjortekølle
250 g smør
2-3 dl kærnemælk
10 skiver bacon
1 bakke champignon
1 stk bladselleri
1 flaske rødvin
1/4 liter piskefløde
2 tsk knust enebær
1 tsk estragon
½ tsk knust merian
1 spsk rønnebærgelé

Hjortekøllen afpudses og benet fjernes.
Køllen brunes godt i smørret
Tilsæt krydderier, champignon, bacon i tern og bladselleri i tern. Brun af
sammen med køllen.
Hæld rødvin, kærnemælk og fløde i.

Koges under svag varme i 1-1½ time
Tages op og holdes varm, mens saucen jævnes

Serveres med rønnebærgelé og kartoffelmos, evt. frisk salat og lun flutes.










 
 
Trine Kornum Christi~ (18-03-2003)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 18-03-03 21:47

"[w e b w o m a n]" <jacobsenlisbeth@hotmail.com> writes:

> 1 lille hjortekølle
> 250 g smør
> 2-3 dl kærnemælk
> 10 skiver bacon
> 1 bakke champignon
> 1 stk bladselleri
> 1 flaske rødvin
> 1/4 liter piskefløde
> 2 tsk knust enebær
> 1 tsk estragon
> ½ tsk knust merian
> 1 spsk rønnebærgelé

Jeg vile ikke bruge smør, men margarine. Merian, estragon og
bladselleri ville jeg heller ikke bruge. Jeg ville bruge ribsgele i
stedet for rønnebær, men det er mere fordi det er det, jeg altid har i
køleskabet. Derimod ville jeg komme et laurbærblad i.

> Serveres med rønnebærgelé og kartoffelmos, evt. frisk salat og lun flutes.

Kartoffelmos? Nej, kogte kartofler og waldorfssalat! Men det er bare
sådan jeg foretrækker det, men jeg synes du skal prøve at følge
opskriften og se om I kan lide det. Umiddelbart er det i hvert fald
ikke helt horribelt, om end jeg synes det er lidt mange krydderier at
komme i. Man skal jo trods alt også kunne smage at det er vildt.

Mvh Trine, som gerne vil have en invitation...

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.biersted.com, billig overnatning i Nordjylland
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder

[w e b w o m a n] (18-03-2003)
Kommentar
Fra : [w e b w o m a n]


Dato : 18-03-03 22:41

"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:usmtk4d2r.fsf@trinekc.dk...

> Jeg vile ikke bruge smør, men margarine.

Jeg bruger aldrig det hæslige industriprodukt, der kaldes margarine. *S*

> Merian, estragon og
> bladselleri ville jeg heller ikke bruge.

Hvorfor ikke?

> Jeg ville bruge ribsgele i
> stedet for rønnebær, men det er mere fordi det er det, jeg altid har i
> køleskabet.

Jeg køber gerne det, der skal bruges. Så det er ikke afgørende, om jeg
allerede har det i køleskabet *S*

Men jeg har ikke kunnet finde rønnebær-gelé, så det kan være, det bliver
tyttebær i stedet.

> Kartoffelmos? Nej, kogte kartofler og waldorfssalat!

Nope.. gider ikke almindelige kogte kartofler.

Opskriften siger intet om kartoffelmosens art - men bliver det kartoffelmos,
bliver den tilsat groftmalede hasselnødder, puttet i et ildfast fad og sat i
ovnen.

Alternativt bliver der serveret hasselback-kartofler.

Almindelige kogte kartofler spiser jeg ekstremt sjældent. Synes de er
hamrende kedelige. Elsker ellers kartofler - men ikke lige i den almindelige
kogte version. Medmindre de er nye eller koges med skrællen på. Har dog
erfaret, at ikke ret mange er vilde med at sidde og pille kartofler.

Mvh. Lisbeth



Trine Kornum Christi~ (18-03-2003)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 18-03-03 22:56

"[w e b w o m a n]" <jacobsenlisbeth@hotmail.com> writes:

> "Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
> news:usmtk4d2r.fsf@trinekc.dk...
>
>> Jeg vile ikke bruge smør, men margarine.
>
> Jeg bruger aldrig det hæslige industriprodukt, der kaldes margarine. *S*

Og jeg kan ikke fordrage smagen af smør og olie er altså ikke
anvendeligt til vildt. Egentlig ville jeg nok bare brune kødet i
fedt fra bacon.

>> Merian, estragon og
>> bladselleri ville jeg heller ikke bruge.
>
> Hvorfor ikke?

Fordi jeg synes det er for mange forskellige krydderier/smagsindtryk,
det er jo trods alt kødet man skal smage, ikke krydderierne.

> Almindelige kogte kartofler spiser jeg ekstremt sjældent. Synes de er
> hamrende kedelige. Elsker ellers kartofler - men ikke lige i den almindelige
> kogte version. Medmindre de er nye eller koges med skrællen på. Har dog
> erfaret, at ikke ret mange er vilde med at sidde og pille kartofler.

Til nogen ting, er kogte kartofler nu bedst. Specielt ting med en god
sovs. Jeg ææælsker en god sovs.

Det har nu altid været hyggeligt juleaften når der skulle pilles
kartofler til brunede kartofler, men normalt er det heller ikke noget
jeg gider. På den anden side kan det vel være lidt lige meget om man
skræller dem eller piller dem.

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.biersted.com, billig overnatning i Nordjylland
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder

[w e b w o m a n] (18-03-2003)
Kommentar
Fra : [w e b w o m a n]


Dato : 18-03-03 23:39

"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:uof4849wk.fsf@trinekc.dk...

> Og jeg kan ikke fordrage smagen af smør og olie er altså ikke
> anvendeligt til vildt.

Hvorfor er olie ikke anvendeligt til vildt?

> Det har nu altid været hyggeligt juleaften når der skulle pilles
> kartofler til brunede kartofler, men normalt er det heller ikke noget
> jeg gider. På den anden side kan det vel være lidt lige meget om man
> skræller dem eller piller dem.

Smagsmæssigt er der kæmpeforskel på, om kartoflerne er kogt med eller uden
skræl.

Mvh. Lisbeth



Trine Kornum Christi~ (19-03-2003)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 19-03-03 09:46

"[w e b w o m a n]" <jacobsenlisbeth@hotmail.com> writes:

> "Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
> news:uof4849wk.fsf@trinekc.dk...
>
>> Og jeg kan ikke fordrage smagen af smør og olie er altså ikke
>> anvendeligt til vildt.
>
> Hvorfor er olie ikke anvendeligt til vildt?

Det giver en anden smag og det bruner på en anden måde. Men det er
igen smag og behag.

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.biersted.com, billig overnatning i Nordjylland
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste