|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Kirsten Hüttemeier er død. Fra : Rasmus Underbjerg Pi~
 | 
 Dato :  18-03-03 12:50
 | 
 |  | 
 
            Det er en sorgens dag i Danmark.
 Kirsten Hüttemeier har spist sit livs sidste måltid - hun er død 88 år gammel.
 <http://ekstrabladet.dk/visartikel.iasp?pageID=197446> Venlig hilsen,
 Rasmus Underbjerg Pinnerup
 -- 
 "Oder war es eine Predigt des Todes, dass heilig hiess,
  was allem Leben widersprach und widerrieth?
  Oh meine Brüder, zerbrecht, zerbrecht mir die alten tafeln!"
            
             |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (18-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  18-03-03 13:11
 | 
 |  | Rasmus Underbjerg Pinnerup skrev:
 
 > Kirsten Hüttemeier har spist sit livs sidste måltid -
 > hun er død 88 år gammel.
 
 På med sørgeskåneærmerne.
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    unselfish actions pay back better
 
 
 |  |  | 
  zcully (18-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : zcully
 | 
 Dato :  18-03-03 17:08
 | 
 |  | "Klaus Alexander Seistrup" <spam@magnetic-ink.dk> wrote in message
 news:c73aa888-acdd-422c-ba41-f34b1ae506c7@news.szn.dk...
 > Rasmus Underbjerg Pinnerup skrev:
 >
 > > Kirsten Hüttemeier har spist sit livs sidste måltid -
 > > hun er død 88 år gammel.
 >
 > På med sørgeskåneærmerne.
 >
 >
 >   // Klaus
 
 Øv sådan nogle har jeg ikke. Elers var de også røget på med det samme!!
 
 /Zcully
 
 
 
 
 |  |  | 
  Rene' Hjorth (18-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  18-03-03 22:58
 | 
 |  | 
 
            [Rasmus Underbjerg Pinnerup | Tue, 18 Mar 2003 12:50:05 +0100]
 >Det er en sorgens dag i Danmark.
 "sorg"?  Altså, kære ven, konen havde forlængst levet det antal år man
 kunne forvente, uden at have forbedret den danske gastronomi -
 tværtimod...
 Det er aldrig rart når et menneske dør, meeeeeen "sorgens dag" er måske
 lige let overdrevet.
 René
www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk |  |  | 
  Henning (20-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henning
 | 
 Dato :  20-03-03 13:34
 | 
 |  | 
 "Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i en meddelelse
 news:kg5f7vcrqmobcv6loi9ouit9n5japin3gv@4ax.com...
 > [Rasmus Underbjerg Pinnerup | Tue, 18 Mar 2003 12:50:05 +0100]
 >
 > Det er aldrig rart når et menneske dør, meeeeeen "sorgens dag" er måske
 > lige let overdrevet.
 >
 > René
 
 Altså, det får mig heller ikke til at græde, men alligevel! KH har haft en
 utrolig betydning for hvad man vel kunne kalde "pænere borgerlig madlavning"
 i flere generationer. Første gang, jeg "mødte" hende, var i min for længst
 afdøde mors udgave (efter den tids standard et pragtværk) af Fremads
 Storkogebog - det har vel været omkring 1950, og dengang var hun bestemt
 "oppe i tiden", og jeg tror  at hun har haft enorm betydning.
 Denne betydning er så falmet med hendes fremadskridende alder (så hende
 sidst i fjerneren for et par år siden, og hun var da forbavsende frisk, også
 intellektuelt) og med de etniske madskikke's fremmarch, først og fremmest
 naturligvis det franske og italienske køkken. Man må ikke glemme at den
 slags (altså "udenlandsk mad") stort set var ukendt i DK indtil Krogager og
 Spies begyndte at globalisere danskerne, først og fremmest ved at
 transportere dem til Majorca.
 Så - i mine øjne har Kirsten Hüttemeier haft en ganske stor betydning for
 dansk madlavning og dansk madtradition, omend det ligger nogle år tilbage -
 det er synd hvis hun kun skal blive husket pga. nogle ærmeskånere!
 Så fik hun alligevel en slags nekrolog her, og det fortjener hun!
 *S* - Henning
 
 
 
 
 |  |  | 
   Leif Poulsen (20-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Leif Poulsen
 | 
 Dato :  20-03-03 13:50
 | 
 |  | > i flere generationer. Første gang, jeg "mødte" hende, var i min for længst
 > afdøde mors udgave (efter den tids standard et pragtværk) af Fremads
 > Storkogebog - det har vel været omkring 1950, og dengang var hun bestemt
 > "oppe i tiden", og jeg tror  at hun har haft enorm betydning.
 
 Hvilket får mig til at mindes "Hus, Hjem og køkken" fra midt i 1940'erne,
 hvorfra jeg for nogen tid siden søgte en opskrift på drinkzen "Farvel til
 slægt og venner". For at mindes Fru Hüttemeier har jeg fået biblioteket til
 at grave bogen frem fra deres depot og jeg vil mindes Fruen ved at indtage
 denne herlige drik, der lyder som følger:
 
 1 del Vermouth
 1 del Whisky
 et par stænk Angostura
 
 Rystes med knust is.
 
 Jeg husker at jeg som ungt menneske indtog dette fluidum sammen med mine
 venner, og det var virkelig Farvel.
 
 ævhm. leif
 
 
 
 
 |  |  | 
    Peter W. Bosse (21-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter W. Bosse
 | 
 Dato :  21-03-03 07:00
 | 
 |  | "Leif Poulsen" <leif poulsen@mail.dk> skrev i en meddelelse
 
 > denne herlige drik, der lyder som følger:
 >
 > 1 del Vermouth
 > 1 del Whisky
 > et par stænk Angostura
 >
 > Rystes med knust is.
 >
 > Jeg husker at jeg som ungt menneske indtog dette fluidum sammen med mine
 > venner, og det var virkelig Farvel.
 
 Understående drink er også en man kan huske, når man først har prøvet
 den én gang..
 
 En fransk fugl:
 Er De træt og uoplagt, lover jeg enhver, der tager denne sjove form
 for drink, - som oprindelig kommer fra Finland - at De bliver kvik og
 oplagt med det samme!
 Hør bare - her er den forjættede drik:
 
 Til hver person:
 1 tyndskåret citronskive
 1 tsk sukker
 1 tsk nymalet kaffe
 cognac
 
 De tager en lille citronskive, da denne skal tages hel i munden.
 På citronskiven lægges der først sukker, herover den rå kaffe,
 og så putter De dette i munden og skyller ned med cognac, alt
 imens man tygger på citronskiven.
 Foruden at man pludselig hører englene synge, så bliver De
 mindst 20 år yngre!
 
 Med venlig hilsen fra Madam Kirsten Hüttemeier's nye "Storkogebog".
 
 Rest in Peace!
 
 Peter W. Bosse
 Hüttemeier -fan
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |