/ Forside / Karriere / Uddannelse / Højere uddannelser / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Højere uddannelser
#NavnPoint
Nordsted1 1588
erling_l 1224
ans 1150
dova 895
gert_h 800
molokyle 661
creamygirl 610
berpox 610
jomfruane 570
10  3773 570
Bagerens flødeskum ?
Fra : Claus E Beyer


Dato : 23-02-03 20:19

Som barn fik jeg af de voksne at vide, at bagerens flødeskum ikke
var lavet af piskefløde, men at "almindelig fløde" var tilsat noget man
kaldte »gulddråber«, der gjorde at "almindelig fløde" kunne piskes.

Ovenstående har jeg egentligt ikke siden tænkt så meget over, indtil
jeg for et par dage siden hørte at »bagerens flødeskum« er lavet af
»ermol«. Er det korrekt og hvad er »ermol« egentligt?

Claus


 
 
Jens Axel Søgaard (23-02-2003)
Kommentar
Fra : Jens Axel Søgaard


Dato : 23-02-03 20:44

Claus E Beyer wrote:
> Som barn fik jeg af de voksne at vide, at bagerens flødeskum ikke
> var lavet af piskefløde, men at "almindelig fløde" var tilsat noget
> man kaldte »gulddråber«, der gjorde at "almindelig fløde" kunne
> piskes.
>
> Ovenstående har jeg egentligt ikke siden tænkt så meget over, indtil
> jeg for et par dage siden hørte at »bagerens flødeskum« er lavet af
> »ermol«. Er det korrekt og hvad er »ermol« egentligt?

http://www.varefakta.dk/ordlister/ordlistmaelk.htm#Ermol

Udover at spørge her, så tror jeg, det var værd at forsøge sig
i dk.kultur.mad+drikke . Jeg har ofte været imponeret over
skribenternes gastronomiske viden.

--
Jens Axel Søgaard



Søren Brix (23-02-2003)
Kommentar
Fra : Søren Brix


Dato : 23-02-03 21:31


Claus E Beyer wrote:
> > Som barn fik jeg af de voksne at vide, at bagerens flødeskum ikke
> > var lavet af piskefløde, men at "almindelig fløde" var tilsat noget
> > man kaldte »gulddråber«, der gjorde at "almindelig fløde" kunne
> > piskes.
> >
> > Ovenstående har jeg egentligt ikke siden tænkt så meget over, indtil
> > jeg for et par dage siden hørte at »bagerens flødeskum« er lavet af
> > »ermol«. Er det korrekt og hvad er »ermol« egentligt?
>
> http://www.varefakta.dk/ordlister/ordlistmaelk.htm#Ermol
>
> Udover at spørge her, så tror jeg, det var værd at forsøge sig
> i dk.kultur.mad+drikke . Jeg har ofte været imponeret over
> skribenternes gastronomiske viden.


nej bagerens "flødeskum" er ikke lavet af ermol.....som jo iøvrigt er et
vegetabilsk piskbart produkt, men nogle bagere tilsætter det pga. at det
stabiliserer fløden (dvs skummet holder længere) og ydermere kan det også
give større volume = mere luft i fløden.

men et godt råd så køb jeres flødekager i en Føtex eller Bilka det er ren
fløde de bruger !!

mvh

Bageren



Preben Riis Sørensen (23-02-2003)
Kommentar
Fra : Preben Riis Sørensen


Dato : 23-02-03 22:59


Søren Brix <>
> nej bagerens "flødeskum" er ikke lavet af ermol.....som jo iøvrigt er et
> vegetabilsk piskbart produkt, men nogle bagere tilsætter det pga. at det
> stabiliserer fløden (dvs skummet holder længere) og ydermere kan det også
> give større volume = mere luft i fløden.
>
> men et godt råd så køb jeres flødekager i en Føtex eller Bilka det er ren
> fløde de bruger !!
>
> mvh
>
> Bageren
>
>

Ja, at bruge beskidt fløde er noget svineri

Man kan piske mælk til skum, men hvor hurtigt man så er tvunget til at spise
den, ved jeg ikke. Men det er nok lettere at række tungen ud af vinduet,
smagsmæssigt nok i samme kategori.
--
M.V.H.
Preben Riis Sørensen
preben@esenet.dk



Per A. Hansen (24-02-2003)
Kommentar
Fra : Per A. Hansen


Dato : 24-02-03 17:36


"Claus E Beyer" <cebeyer@hotmail.com> skrev i en meddelelse news:b3b79i$1k5040$2@ID-62896.news.dfncis.de...
> Som barn fik jeg af de voksne at vide, at bagerens flødeskum ikke
> var lavet af piskefløde, men at "almindelig fløde" var tilsat noget man
> kaldte »gulddråber«, der gjorde at "almindelig fløde" kunne piskes.
>
> Ovenstående har jeg egentligt ikke siden tænkt så meget over, indtil
> jeg for et par dage siden hørte at »bagerens flødeskum« er lavet af
> »ermol«. Er det korrekt og hvad er »ermol« egentligt?

Vegetabilsk olie


--
Med venlig hilsen
Per A. Hansen


Herluf Holdt, 3140 (24-02-2003)
Kommentar
Fra : Herluf Holdt, 3140


Dato : 24-02-03 19:33

Per A. Hansen skrev:
> "Claus E Beyer" skrev:
>> ... hvad er »ermol« egentligt?
> Vegetabilsk olie

Ermol kan være fremstillet af delvis hærdet kokosfedt eller
palmekerneolie.

Ordet skulle komme fra tysk: "ERsatzMOLkereiprodukt".
--
Med venlig hilsen Herluf Holdt



Per A. Hansen (26-02-2003)
Kommentar
Fra : Per A. Hansen


Dato : 26-02-03 20:38


"Herluf Holdt, 3140" <herluf@worldonline.dk> skrev i en meddelelse news:bGt6a.94381$Hl6.9130442@news010.worldonline.dk...
> Per A. Hansen skrev:
> > "Claus E Beyer" skrev:
> >> ... hvad er »ermol« egentligt?
> > Vegetabilsk olie
>
> Ermol kan være fremstillet af delvis hærdet kokosfedt eller
> palmekerneolie.
>
> Ordet skulle komme fra tysk: "ERsatzMOLkereiprodukt".

Det har du ret i. Men oftest er der tale om sojaolie, idet ermol faktisk
er mejeriprodukt-erstatninger, hvor en del af mælkefedtet er erstattet af
et oftest vegetabilsk produkt.
Hvilket vegetabilsk fedtprodukt der anvendes afhænger af hvilke egenskaber
man ønsker.
Din forklaring på selve ordet kendte jeg ikke - et ganske pudsigt sammentræk af
ord!


--
Med venlig hilsen
Per A. Hansen


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste