/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Blød tærtebund??
Fra : Karina


Dato : 06-03-03 20:01

Hej alle sammen!

Jeg skal have gæster på lørdag og vil lave en chokoladetærte til
dessert. Jeg har fundet opskriften, men er lidt i tvivl om hvad jeg
gør med bunden.
Jeg har en porcelænstærteform som jeg vil lave den i. Jeg vil gerne
kunne tage bunden ud af formen, når den er bagt og afkølet (fyldet
skal først i herefter. Men hvordan gør jeg det lettest? Kan jeg lægge
bagepapir i formen uden at bunden bliver blød? og så løfte den op, når
den er afkølet? Jeg er nemlig bange for at den hænger i, hvis jeg ikke
kommer bagepapir i - eller er det nok at smørre den godt? eller skal
jeg få fat i en form med løs bund?

Problemet er, at jeg kun har denne form og faktisk helst skal bruge
den til andet den aften...

Hvordan plejer i at gøre?

Uha - sikke en masse spørgsmål Håber nogen kan hjælpe??


M.v.h. Karina

 
 
Jette Mogensen (07-03-2003)
Kommentar
Fra : Jette Mogensen


Dato : 07-03-03 06:34


"Karina" <karina@Xjaydee.dk> skrev i en meddelelse
news:176f6vki28rag3fg8p0m8q0vm3kemkjcqq@4ax.com...
> Hej alle sammen!
>
> Jeg skal have gæster på lørdag og vil lave en chokoladetærte til
> dessert. Jeg har fundet opskriften, men er lidt i tvivl om hvad jeg
> gør med bunden.
> Jeg har en porcelænstærteform som jeg vil lave den i. Jeg vil gerne
> kunne tage bunden ud af formen, når den er bagt og afkølet (fyldet
> skal først i herefter. Men hvordan gør jeg det lettest? Kan jeg lægge
> bagepapir i formen uden at bunden bliver blød? og så løfte den op, når
> den er afkølet? Jeg er nemlig bange for at den hænger i, hvis jeg ikke
> kommer bagepapir i - eller er det nok at smørre den godt? eller skal
> jeg få fat i en form med løs bund?
>
> Problemet er, at jeg kun har denne form og faktisk helst skal bruge
> den til andet den aften...
>
> Hvordan plejer i at gøre?
>
> Uha - sikke en masse spørgsmål Håber nogen kan hjælpe??
>
>
> M.v.h. Karina

Jeg bruger altid en form med løs bund. Efter min mening er den bedste
tærteform du kan få en metalform med løs bund fra Kunst og Køkkentøj til ca.
40 kr. Men du kan også bruge en springform.Lad dejen gå halvt op om formens
sider.Støt siderne de første 10 min af bagetiden med sølvfolie.

mvh Jette



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408942
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste