|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | ribbensteg Fra : Bolette Nielsen
 | 
 Dato :  02-03-03 12:10
 | 
 |  | Davs
 
 har lige taget en ribbensteg ud af fryseren, som vi skal ha' i aften.
 
 Når jeg før har lavet sådanne en, synes jeg aldrig sovsen bliver så god, er
 der nogne der kan fortælle hvordan jeg får en rigtig god sovs til.
 
 På forhånd tak
 
 Bolette
 
 
 
 
 |  |  | 
  Zarh (02-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Zarh
 | 
 Dato :  02-03-03 14:35
 | 
 |  | Du bruger ganske enkelt vandet som stegen ligger i og steger til at lave
 sovsen. Du laver en jævning af lidt mælk og lidt mel i en melryster og
 ryster det, så tager du vandet fra stegen mens den ligger og trækker når den
 er færdig, hælder vandet i en gryde og lader det koge hvori du så hælder
 jævningen og rører rundt mens det koger videre indtil det er den tykkelse
 sovs I ønsker. Der kommes salt, peber og kulør i efter behag, det skal nok
 blive godt og sovsen får smagen af kødet, det du har krydderet stegen med.
 altså salt, peber og så evt. laurbærblade. God fornøjelse og velbekomme!
 
 mvh
 
 en som også skal lave ribbensteg i dag.
 
 
 "Bolette Nielsen" <bobo@nospam.bolettes.dk> skrev i en meddelelse
 news:b3soud$1s1g$1@news.cybercity.dk...
 > Davs
 >
 > har lige taget en ribbensteg ud af fryseren, som vi skal ha' i aften.
 >
 > Når jeg før har lavet sådanne en, synes jeg aldrig sovsen bliver så god,
 er
 > der nogne der kan fortælle hvordan jeg får en rigtig god sovs til.
 >
 > På forhånd tak
 >
 > Bolette
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Asta Nielsen (02-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Asta Nielsen
 | 
 Dato :  02-03-03 22:06
 | 
 |  | 
 "Zarh" <zarh@ofir.dk> skrev i en meddelelse news:b3t19r$pmq$1@sunsite.dk...
 > Du bruger ganske enkelt vandet som stegen ligger i og steger til at lave
 > sovsen. Du laver en jævning af lidt mælk og lidt mel i en melryster og
 > ryster det, så tager du vandet fra stegen mens den ligger og trækker når den
 > er færdig, hælder vandet i en gryde og lader det koge hvori du så hælder
 > jævningen og rører rundt mens det koger videre indtil det er den tykkelse
 > sovs I ønsker. Der kommes salt, peber og kulør i efter behag, det skal nok
 > blive godt og sovsen får smagen af kødet, det du har krydderet stegen med.
 > altså salt, peber og så evt. laurbærblade. God fornøjelse og velbekomme!
 >
 > mvh
 >
 > en som også skal lave ribbensteg i dag.
 >
 >
 > "Bolette Nielsen" <bobo@nospam.bolettes.dk> skrev i en meddelelse
 > news:b3soud$1s1g$1@news.cybercity.dk...
 > > Davs
 > >
 > > har lige taget en ribbensteg ud af fryseren, som vi skal ha' i aften.
 > >
 > > Når jeg før har lavet sådanne en, synes jeg aldrig sovsen bliver så god,
 > er
 > > der nogne der kan fortælle hvordan jeg får en rigtig god sovs til.
 > >
 > > På forhånd tak
 > >
 > > Bolette
 > >
 > >
 >
 Det skader heller ikke lige at smide en boullion-terning i, hvis sovsen har brug for lidt mere smag.....
 
 
 
 
 |  |  | 
   Hauge (03-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  03-03-03 21:28
 | 
 |  | Hejsa
 
 "Asta Nielsen" <asta_s_n@REMOVEhotmail.com> wrote in message
 news:knu8a.106729$Hl6.9831993@news010.worldonline.dk...
 > Det skader heller ikke lige at smide en boullion-terning i,
 > hvis sovsen har brug for lidt mere smag.....
 
 Jo, for så smager sovsen kunstigt, så hellere bruge det 3. krydderi
 (mononatriumglutaminat E620/E621, hvilket er det en sovse/boullion terning
 mest består af), det fremhæver bare den smag der er der i forvejen, istedet
 for at tilføre en gang hærdet fedt med kunstig smag..
 
 Mvh Hauge
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jørgen Hess (03-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jørgen Hess
 | 
 Dato :  03-03-03 20:59
 | 
 |  | 
 "Zarh" <zarh@ofir.dk> skrev i en meddelelse
 news:b3t19r$pmq$1@sunsite.dk...
 > Du bruger ganske enkelt vandet som stegen ligger i og steger til at
 lave
 > sovsen. Du laver en jævning af lidt mælk og lidt mel i en melryster
 og
 > ryster det, så tager du vandet fra stegen mens den ligger og trækker
 når den
 > er færdig, hælder vandet i en gryde og lader det koge hvori du så
 hælder
 > jævningen og rører rundt mens det koger videre indtil det er den
 tykkelse
 > sovs I ønsker. Der kommes salt, peber og kulør i efter behag, det
 skal nok
 > blive godt og sovsen får smagen af kødet, det du har krydderet
 stegen med.
 > altså salt, peber og så evt. laurbærblade. God fornøjelse og
 velbekomme!
 >
 > mvh
 >
 > en som også skal lave ribbensteg i dag.
 >
 
 Og så gjorde jeg en fantastisk opdagelse i lørdags.
 Hvis man læser på glasset til ingefær, stødt: St. ingefær anvendes i
 løgsuppe, frugtsalat, til pickles, i grønsagsstuvning, på flæske- og
 ribbensteg og høns.
 
 Prøv det en gang. Drys lidt ingefær på bunden med lidt salt og på
 sværen, hvor det sammen med salt gnides godt ned i sværen.
 
 Teksten på glasset har jeg da set mange gange, men prøvede altså først
 nu.
 
 mvh
 Jørgen
 
 
 
 
 |  |  | 
  Maria F (03-03-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Maria F
 | 
 Dato :  03-03-03 12:07
 | 
 |  | Hejsa!
 
 Hvis du gerne vil have en rigtig god smag i din sky (det som stegen har
 ligget i) kan du ved starten af stegningen komme lidt ande boullion ved, den
 fra Oscar er rigtig god. Sovsen  kommer til at smage lidt som den man får
 til jul.
 
 Det gør vi altid når vi får flæskesteg eller ribbensteg og det er altid et
 stort hit....
 
 Med Venlig hilsen
 
 Maria
 
 "Bolette Nielsen" <bobo@nospam.bolettes.dk> skrev i en meddelelse
 news:b3soud$1s1g$1@news.cybercity.dk...
 > Davs
 >
 > har lige taget en ribbensteg ud af fryseren, som vi skal ha' i aften.
 >
 > Når jeg før har lavet sådanne en, synes jeg aldrig sovsen bliver så god,
 er
 > der nogne der kan fortælle hvordan jeg får en rigtig god sovs til.
 >
 > På forhånd tak
 >
 > Bolette
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |