|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | En god Lagkage opskrift Fra : Thomas
 | 
 Dato :  24-02-03 22:43
 | 
 |  | Jeg har fødseldag på lørdag.
 og vi skal have lagkage til kaffen.
 
 Nogle da kender en da smager skide godt.
 vi er 8 da skal have lagkage
 ingen børn
 
 Håber at i kan hjælpe mig
 
 
 
 
 |  |  | 
  [w e b w o m a n] (24-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : [w e b w o m a n]
 | 
 Dato :  24-02-03 23:16
 | 
 |  | "Thomas" <twp@twp.dk> skrev i en meddelelse
 news:3e5a91df$0$15844$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 
 > Jeg har fødseldag på lørdag.
 
 Tillykke
 
 > Nogle da kender en da smager skide godt.
 
 jada..... jeg som ellers ikke bryder mig om lagkage er vild med denne:
 
 Chokoladebunde smøres med abrikossyltetøj
 ovenpå lægges et lag flødeskum iblandet knuste rutebiler
 
 Læg lag på lag så mange du lyster.
 
 Et lag bus-flødeskum allerøverst ... og så må der også gerne drysses med
 sigtet kakao eller revet chokolade.
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Edelvang (24-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  24-02-03 23:29
 | 
 |  | Thomas wrote:
 
 > Jeg har fødseldag på lørdag.
 > og vi skal have lagkage til kaffen.
 >
 > Nogle da kender en da smager skide godt.
 
 Det er ikke særlig nyt og smart, men jeg sværger til en gammeldags
 othellokage. Det synes jeg smager (for nu at bruge dine ord) skide godt.
 Og det er ikke så besværligt at lave, som mange tror. Smadder enkelt,
 smadder lækkert.
 
 --
 Mvh
 Kevin Edelvang
 "Haben Sie mehrere Päpste?"
 
 
 
 
 |  |  | 
  Karen (24-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Karen
 | 
 Dato :  24-02-03 23:47
 | 
 |  | On Mon, 24 Feb 2003 23:28:45 +0100, "Kevin Edelvang"
 <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote:
 
 >Thomas wrote:
 >
 >> Jeg har fødseldag på lørdag.
 >> og vi skal have lagkage til kaffen.
 >>
 >> Nogle da kender en da smager skide godt.
 >
 
 Jeg vil i samme åndedræt gerne efterlyse opskriften på en lagkage, der
 indeholder kaffe (og måske lidt sprut hehe..udi whisky måske?).
 Anyone?
 
 Karen
 
 
 |  |  | 
   Trine Kornum Christi~ (25-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~
 | 
 Dato :  25-02-03 09:53
 | 
 |  | 
 
            Karen <cowboyhat@sol.dk> writes:
 > Jeg vil i samme åndedræt gerne efterlyse opskriften på en lagkage, der
 > indeholder kaffe (og måske lidt sprut hehe..udi whisky måske?). 
 > Anyone?
 Kan man ikke bare blande instant coffee i cremen og d(y/u)ppe bundene med
 whisky. Så lidt flødeskum på toppen, så er der næsten irish coffee. 
 Mvh Trine
 -- 
 Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet! 
http://www.usenet.dk
http://www.biersted.com,  billig overnatning i Nordjylland
http://www.trinekc.dk,  opskrifter og andre ligegyldigheder
            
             |  |  | 
    Max M (25-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max M
 | 
 Dato :  25-02-03 13:14
 | 
 |  | 
 
            Trine Kornum Christiansen wrote:
 > Karen <cowboyhat@sol.dk> writes:
 > 
 > 
 >>Jeg vil i samme åndedræt gerne efterlyse opskriften på en lagkage, der
 >>indeholder kaffe (og måske lidt sprut hehe..udi whisky måske?). 
 >>Anyone?
 Tiramisu er god, og indeholder kaffe.
 -- 
 hilsen/regards Max M Rasmussen, Denmark
http://www.futureport.dk/ Fremtiden, videnskab, skeptiscisme og transhumanisme
            
             |  |  | 
   Jette Mogensen (25-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jette Mogensen
 | 
 Dato :  25-02-03 14:16
 | 
 |  | 
 "Karen" <cowboyhat@sol.dk> skrev i en meddelelse
 news:b58l5vsq2okq88tf2ho952nk28b37m8aav@News.CIS.DFN.DE...
 > On Mon, 24 Feb 2003 23:28:45 +0100, "Kevin Edelvang"
 > <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote:
 >
 > >Thomas wrote:
 > >
 > >> Jeg har fødseldag på lørdag.
 > >> og vi skal have lagkage til kaffen.
 > >>
 > >> Nogle da kender en da smager skide godt.
 > >
 >
 > Jeg vil i samme åndedræt gerne efterlyse opskriften på en lagkage, der
 > indeholder kaffe (og måske lidt sprut hehe..udi whisky måske?).
 > Anyone?
 >
 > Karen
 
 Fars chokoladelagkage
 
 Bunde:
 
 3 æg
 175 g sukker
 150 g mel
 1 tsk bagepulver
 3 tsk kakao
 4 spsk meget stærk kold kaffe
 smør til formen
 
 Fyld og pynt:
 4 dl piskefløde
 100 g makroner
 3 spsk whisky eller cognac
 100 g chokolade
 25 g mandler
 evt. chokoladeflasker
 
 1. Pisk de hele æg grundigt med sukker. Sigt mel med bagepulver og kakao og
 vend blandingen i æggene skiftevis med kaffen.Fyld dejen i en meget
 velsmurt, meldrysset springform og bag i ca. 30 min ved 175-180 grader. Lad
 kagen stå lidt i formen,før kanten tages af og kagen køler af på bagerist.
 
 2. Pisk fløden til blødt skum,tag ca 1/4 fra og bland resten med knuste
 makroner,1 spsk whisky eller cognac og 50 g hakket chokolade.
 
 3. Flæk den afkølede kage i 3 lag og stænk bundene med whisky eller
 cognac.Læg dem sammen med fyldet og pynt med flødeskum,hakket chokolade og
 mandelspåner. Som lidt ekstra lusus kan man pynte med fyldte
 chokoladeflasker med spiritus.
 
 mvh Jette
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jynis (25-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jynis
 | 
 Dato :  25-02-03 09:00
 | 
 |  | 
 "Thomas" <twp@twp.dk> skrev i en meddelelse
 news:3e5a91df$0$15844$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Jeg har fødseldag på lørdag.
 > og vi skal have lagkage til kaffen.
 >
 > Nogle da kender en da smager skide godt.
 > vi er 8 da skal have lagkage
 > ingen børn
 >
 > Håber at i kan hjælpe mig
 Hej Thomas
  Først tillykke og så opskriften på sukkerbrøds lagkage bunde.
 3 æg, lige så meget sukker som ægene vejer og lige så meget mel som ægene
 vejer , 2 teske fulde bagepulver.
 Ægene piskes med sukkeret , til massen er hvid og tyk ,mel og bagepulver
 sigtes og røres forsigtigt i.Dejen fyldes i 2- 3 smurte lagkageforme, og
 bages i ca 200 g. varm ovn  . når der ikke mere bliver mærker efter et let
 tryk med en finger, er kagebunden bagt færdig.  (ca. 10 - 15 min.) Prøv dig
 frem  , da det ikkealle ovne er ens.
 Kagecreme
 1 æg - 25 g. sukker - 25g mel - 2  1/2   l. mælk - vanille
 æg og sukker piskes tyk , melet blandes i.mælken bringes i kog, æggemassen
 kommes i .Det småkoger i ca. 5 min. til mel smagen er væk.(Husk at røre i
 cremes , så den ikke brænder på ) Smag til med vanille eller hvad du ønsker
 det skal smage af.
 Når cremen er kold kan du evt. røre lidt pisket fløde i.  Jeg kommer ofte
 dåse pære, ferskemer, friske bananer i. Har jeg ikke andet , bruger jeg
 sommetider syltetøj.  Syltede kirsebær er heller ikke dårlige. Jeg pynter
 med glasur, og fløde , måske lidt chokolade.
 God fornøjelse. Mvh.
 --
 Jytte Petersen.
http://hegnoggrovvare.dk |  |  | 
  Bente Hansen (25-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bente Hansen
 | 
 Dato :  25-02-03 15:54
 | 
 |  | Hejsa..
 
 Prøv at knuse markroner i fløden eller ligge markroner i blød i portvin.
 
 Det smager rigtig godt
 
 Bente
 
 
 
 |  |  | 
  Torup & Bachmann (25-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Torup & Bachmann
 | 
 Dato :  25-02-03 16:04
 | 
 |  | 
 "Thomas" <twp@twp.dk> skrev i en meddelelse
 news:3e5a91df$0$15844$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Jeg har fødseldag på lørdag.
 > og vi skal have lagkage til kaffen.
 >
 > Nogle da kender en da smager skide godt.
 > vi er 8 da skal have lagkage
 > ingen børn
 >
 > Håber at i kan hjælpe mig
 >
 > Hej Thomas
 Tillykke!!!
 På min hjemmeside ligger 2 opskrifter. Jeg vil virkelig anbefale dig den med
 lemoncurd. Den er anderledes, nem og smager forrygende!
 Du finder den på www.boernefamilie.webbyen.dk  klik på kogebogen og derefter
 brød og kager, så finder du den!
 MVH Rikke
            
             |  |  | 
  Heidi (25-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Heidi
 | 
 Dato :  25-02-03 17:51
 | 
 |  | 
 
            Torup & Bachmann wrote:
 > På min hjemmeside ligger 2 opskrifter.
 Nu bliver jeg altså nød til lige at spørge - du
 gør meget tydeligt opmærksom på, at opskrifterne
 på din side tilhører dig, og ikke må puttes på andres
 hjemmesider.
 Men den pastasalat du har stående, har du ikke
 selv nævnt, at du har den fra Jamie Oliver?
 Eller er der noget jeg har misforstået?
 -- 
 Mvh. Heidi
 BEMÆRK: private mails bliver besvaret i gruppen,
 og IKKE pr. mail!! Så skriv ikke noget som andre ikke
 må se - medmindre du har en rigtig god undskyldning    |  |  | 
   Torup & Bachmann (25-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Torup & Bachmann
 | 
 Dato :  25-02-03 19:17
 | 
 |  | 
 "Heidi" <xnospamx@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
 news:b3g6ts$1i4tuf$1@ID-64059.news.dfncis.de...
 > Torup & Bachmann wrote:
 > > På min hjemmeside ligger 2 opskrifter.
 >
 > Nu bliver jeg altså nød til lige at spørge - du
 > gør meget tydeligt opmærksom på, at opskrifterne
 > på din side tilhører dig, og ikke må puttes på andres
 > hjemmesider.
 > Men den pastasalat du har stående, har du ikke
 > selv nævnt, at du har den fra Jamie Oliver?
 > Eller er der noget jeg har misforstået?
 >
 > --
 > Mvh. Heidi
 Hej Heidi
 Ja, du tager fejl!
 Jamies opskrift, som min er inspireret fra indeholder kugler af mozzarella
 ost, der er slet ikke ost i min.
 Dressingen er en helt anden og hvor han kraftigt anbefaler en bestemt slags
 (franske?) oliven med sten, anbefaler jeg
 de billige uden sten fra supermarkedet.
 Det er bestemt korrekt, at min er inspireret af hans, men der er faktisk
 lavet en del om - også hvad angår mål af agurk, tomat og pasta i forhold til
 hinanden.
 Jeg beklager meget, hvis jeg enten har skrevet, eller har kunnet misforstås
 om at opskriften har været hans, jeg har bragt. Der skulle selvfølgelig have
 stået,
 at den er inspireret af hans.
 MVH Rikke
www.boernefamilie.webbyen.dk > BEMÆRK: private mails bliver besvaret i gruppen,
 > og IKKE pr. mail!! Så skriv ikke noget som andre ikke
 > må se - medmindre du har en rigtig god undskyldning    >
            
             |  |  | 
    Heidi (25-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Heidi
 | 
 Dato :  25-02-03 21:07
 | 
 |  | 
 
            Torup & Bachmann wrote:
 > "Heidi" <xnospamx@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
 > news:b3g6ts$1i4tuf$1@ID-64059.news.dfncis.de...
 >> Torup & Bachmann wrote:
 >>> På min hjemmeside ligger 2 opskrifter.
 >>
 >> Nu bliver jeg altså nød til lige at spørge - du
 >> gør meget tydeligt opmærksom på, at opskrifterne
 >> på din side tilhører dig, og ikke må puttes på andres
 >> hjemmesider.
 >> Men den pastasalat du har stående, har du ikke
 >> selv nævnt, at du har den fra Jamie Oliver?
 >> Eller er der noget jeg har misforstået?
 > Hej Heidi
 > Ja, du tager fejl!
 > Jamies opskrift, som min er inspireret fra indeholder
 > kugler af mozzarella ost, der er slet ikke ost i min.
 > Det er bestemt korrekt, at min er inspireret af hans, men
 > der er faktisk lavet en del om - også hvad angår mål af
 > agurk, tomat og pasta i forhold til hinanden.
 > Jeg beklager meget, hvis jeg enten har skrevet, eller har
 > kunnet misforstås om at opskriften har været hans, jeg
 > har bragt. Der skulle selvfølgelig have stået,
 > at den er inspireret af hans.
 Ok - nu har jeg lige for en ordens skyld prøvet at søge
 på google, og du har sådan set skrevet flere gange,
 at det er hans opskrift - deraf også min forvirring
 mht. din "eneret" på den    -- 
 Mvh. Heidi
 BEMÆRK: private mails bliver besvaret i gruppen,
 og IKKE pr. mail!! Så skriv ikke noget som andre ikke
 må se - medmindre du har en rigtig god undskyldning    |  |  | 
     Torup & Bachmann (25-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Torup & Bachmann
 | 
 Dato :  25-02-03 22:00
 | 
 |  | 
 "Heidi" <xnospamx@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
 news:b3gidp$1l3ja9$1@ID-64059.news.dfncis.de...
 > Torup & Bachmann wrote:
 > > "Heidi" <xnospamx@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
 > > news:b3g6ts$1i4tuf$1@ID-64059.news.dfncis.de...
 >
 > Ok - nu har jeg lige for en ordens skyld prøvet at søge
 > på google, og du har sådan set skrevet flere gange,
 > at det er hans opskrift - deraf også min forvirring
 > mht. din "eneret" på den    Jeg vil tro, at du stadig kan finde den "originale" på DR2 og derved nemt
 se, at der er forskel.
 Jeg er helt overbevist om, at Hr. Olivers originale vil falde i fleres smag
 end min, problemet er bare, at
 hans er ganske dyr at lave pga. ost og oliven, mens min er utrolig billig.
 Hele konceptet i min "kogebog" er netop med ganske få undtagelser at lave
 opskrifter på meget billig mad.
 Jeg kan desværre ikke gå tilbage og rette i google, men heldigvis bliver
 disse indlæg jo også
 ført til protokol, så jeg håber hermed at misforståelsen er rettet
 Jeg tror faktisk slet ikke, at man må skrive andres opskrifter ind hverken
 på usenet eller nogen andre steder uden forfatterens skriftlige tilladelse,
 men jeg ved det ikke.
 MVH Rikke
 >
 > --
 > Mvh. Heidi
 > BEMÆRK: private mails bliver besvaret i gruppen,
 > og IKKE pr. mail!! Så skriv ikke noget som andre ikke
 > må se - medmindre du har en rigtig god undskyldning    >
            
             |  |  | 
 |  |