/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Bagte rodfrugter
Fra : Mette Nylander Sørup


Dato : 20-02-03 13:42

Hej Gruppe

Jeg planlægger og lave bagte rodfrugter på lørdag til gæster. Der skal være
løg, majroe, selleri, pastinak, jordskokker og gulerødder i, men i hvilken
rækkefølge skal det i ovnen. Her tænker jeg på, der er nogle grønsager, der
skal have længere tid end andre, eller man evt. kunne skære grønsagerne ud i
forskellig størrelse i fht. stege/bagetid. Håber I kan hjælpe.

Mvh.
Mette Nylander Sørup



 
 
Bettina Madsen (21-02-2003)
Kommentar
Fra : Bettina Madsen


Dato : 21-02-03 07:43


> Jeg planlægger og lave bagte rodfrugter på lørdag til gæster. Der
> skal være løg, majroe, selleri, pastinak, jordskokker og gulerødder
> i, men i hvilken rækkefølge skal det i ovnen. Her tænker jeg på, der
> er nogle grønsager, der skal have længere tid end andre, eller man
> evt. kunne skære grønsagerne ud i forskellig størrelse i fht.
> stege/bagetid. Håber I kan hjælpe.
>

Alle rodfrugterne skal have lige lang tid. Løget skal måske have lidt
kortere tid, men jeg plejer at komme det hele ind på en gang og det
er der ingen problemer i. Hvis du skulle have haft rødbeder og kartofler,
ville jeg komme dem ovnen ca. 15 min. før de andre.

Velbekomme

Bettina



Lars Jensen (21-02-2003)
Kommentar
Fra : Lars Jensen


Dato : 21-02-03 11:24

On Thu, 20 Feb 2003 13:42:12 +0100, "Mette Nylander Sørup"
<mette@countryfan.dk> wrote:

>Hej Gruppe
>
>Jeg planlægger og lave bagte rodfrugter på lørdag til gæster. Der skal være
>løg, majroe, selleri, pastinak, jordskokker og gulerødder i, men i hvilken
>rækkefølge skal det i ovnen. Her tænker jeg på, der er nogle grønsager, der
>skal have længere tid end andre, eller man evt. kunne skære grønsagerne ud i
>forskellig størrelse i fht. stege/bagetid. Håber I kan hjælpe.
>
Du skal gøre som du selv foreslår til sidst - hæld det hele i ovnen på
én gang, men varierer størrelsen. Det er jo meningen, at det skal give
smag til hinanden. En del af charmen (efter min mening) er dog også,
at det hele ikke er ensartet mormor-blødt eller knaldhårdt i
konsistenensen, så tag det lidt på fornemmelsen (smag på det!) med
udskæringsstørrelse og kogetid. Men ellers er det nok pastinak,
majroe og (knold?)selleri i de mindste stykker - gulerødder,
jordskokker og løg i de største.
Giv det et godt skvæt olivenolie samt salt og peber, evt. lidt
spidskommen. Cirka en times tid på 200 grader skulle være nok. Hvis du
laver en steg samtidig kan du evt. tilberede den i samme fad ovenpå
grøntsagerne.

Lars

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste