|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Hummer Fra : EMJ
 | 
 Dato :  30-01-03 22:51
 | 
 |  | Opskrift på Hummer, kogt eller stegt, søges.
 Har fået en 600g hummer.
 "Lækkersulten"
 
 
 
 
 |  |  | 
  Peter W. Bosse (31-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter W. Bosse
 | 
 Dato :  31-01-03 08:50
 | 
 |  | "EMJ" <min_mening@hotmail.com> skrev i en meddelelse ...
 
 > Opskrift på Hummer, kogt eller stegt, søges.
 > Har fået en 600g hummer.
 
 Hvad med denne her..
 
 Homard à l'américane:
 
 Således: hovederne flækkes og skæres af.  Mavesækken fjernes,
 halerne flækkes ikke, men skæres i tykke stykker; man kan gå efter
 leddene.  Kløerne for sig.  Giv dem et slag med hammeren, så det
 senere ikke er for svært at pille kødet ud.  Gem snasket og
 koralmasssen fra hovederne, det skal bruges til allersidst.  Krydr
 med salt og peber.  Alle hummerstykker kommes nu op i en stor
 gryde, i hvilken man forinden har varmet olivenolie og smør.  Vend
 hummerstykkerne over kraftig ild og tag dem op igen.  Meget
 finthakkede løg kommes nu i gryden og røres livligt rundt.  Lidt før
 man er færdig tilføjer man en håndfuld hakkede échalotter,
 groftskårne fuldmodne tomater, tomatpurée, hvidløg, persille og
 knuste estragon-blade, salt og peber.  Kom så alle hummerstykker
 op i gryden igen, hvidvin og cognac, drys lidt cayenne på, læg låg
 på og kog kraftigt i ca. 20 minutter, beregnet til hummere på ca.
 1 kg stykket.  Anret nu alle hummerstykker, for nemheds skyld
 kan man pille kødet ud af kløerne og af hensyn til damerne for
 den sags skyld også af halerne.  Ellers må man have servietten
 bundet godt op om halsen.  Kog saucen ned til det halve, tilføj
 snasket og koralmassen, som man har gemt til nu.  Bliv ved med
 at piske mens man lader små smørklatter lidt efter lidt dumpe ned
 i saucen.  Giv den lidt mere cayenne og citron.  Hæld den skoldhede
 sauce over hummerstykkerne, som man har holdt til varme.  Drys
 med finthakket persille.  man må gerne servere ris til, men aldrig
 kartofler.
 Det var den klassiske Homard a l'americaine.
 
 - Ah, monsieur, une double portion!
 - Oui - oui, jeg er skrupsulten!
 (Ejler Jørgensen)
 
 
 --
 Mvh.
 Peter W. Bosse
 
 »Kun den, der virkelig kan elske, kun han er et Menneske,
 kun den, der kan give sin Kjærlighed hvilketsomhelst Udtryk,
 kun han er Kunstner.«  - Søren Kierkegaard
 
 
 
 
 |  |  | 
  la_dk (01-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : la_dk
 | 
 Dato :  01-02-03 08:53
 | 
 |  | --
 "Peter W. Bosse" <peterw.bosse@get2net.dk> skrev i en meddelelse
 news:fWp_9.8$5W1.1@news.get2net.dk...
 > "EMJ" <min_mening@hotmail.com> skrev i en meddelelse ...
 >
 > > Opskrift på Hummer, kogt eller stegt, søges.
 > > Har fået en 600g hummer.
 >
 > Hvad med denne her..
 >
 > Homard à l'américane:
 >
 > Således: hovederne flækkes og skæres af.  Mavesækken fjernes,
 > halerne flækkes ikke, men skæres i tykke stykker; man kan gå efter
 > leddene.  Kløerne for sig.  Giv dem et slag med hammeren, så det
 > senere ikke er for svært at pille kødet ud.  Gem snasket og
 > koralmasssen fra hovederne, det skal bruges til allersidst.  Krydr
 > med salt og peber.  Alle hummerstykker kommes nu op i en stor
 > gryde, i hvilken man forinden har varmet olivenolie og smør.  Vend
 > hummerstykkerne over kraftig ild og tag dem op igen.  Meget
 > finthakkede løg kommes nu i gryden og røres livligt rundt.  Lidt før
 > man er færdig tilføjer man en håndfuld hakkede échalotter,
 > groftskårne fuldmodne tomater, tomatpurée, hvidløg, persille og
 > knuste estragon-blade, salt og peber.  Kom så alle hummerstykker
 > op i gryden igen, hvidvin og cognac, drys lidt cayenne på, læg låg
 > på og kog kraftigt i ca. 20 minutter, beregnet til hummere på ca.
 > 1 kg stykket.  Anret nu alle hummerstykker, for nemheds skyld
 > kan man pille kødet ud af kløerne og af hensyn til damerne for
 > den sags skyld også af halerne.  Ellers må man have servietten
 > bundet godt op om halsen.  Kog saucen ned til det halve, tilføj
 > snasket og koralmassen, som man har gemt til nu.  Bliv ved med
 > at piske mens man lader små smørklatter lidt efter lidt dumpe ned
 > i saucen.  Giv den lidt mere cayenne og citron.  Hæld den skoldhede
 > sauce over hummerstykkerne, som man har holdt til varme.  Drys
 > med finthakket persille.  man må gerne servere ris til, men aldrig
 > kartofler.
 >   Det var den klassiske Homard a l'americaine.
 >
 > - Ah, monsieur, une double portion!
 > - Oui - oui, jeg er skrupsulten!
 > (Ejler Jørgensen)
 >
 >
 > --
 > Mvh.
 > Peter W. Bosse
 >
 > »Kun den, der virkelig kan elske, kun han er et Menneske,
 > kun den, der kan give sin Kjærlighed hvilketsomhelst Udtryk,
 > kun han er Kunstner.«  - Søren Kierkegaard
 >
 > Hej!
 Jeg synes virkielig at det er synd, at bruge cayennepebber, til så dan en
 smagfuld ret, som der rigtig kan kræses om, såsom; at køge "affald" til en
 lækker fond, evt. med en smule lemon.
 mvh. lise
 
 
 
 
 |  |  | 
   Peter W. Bosse (01-02-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter W. Bosse
 | 
 Dato :  01-02-03 05:38
 | 
 |  | 
 
            "la_dk" <la_dk@hotmail.com> skrev i en meddelelse...
 >  såsom; at køge "affald" til en ...
 Du mener at koge, - ikk'..?     (ku' ikk' la'_vær')
 --
 Mvh.
 Peter W. Bosse
 "Africa is a nation that suffers from incredible disease."
 - President George W. Bush, Jr.
            
             |  |  | 
 |  |