|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Tærtebund Fra : Scorpmoon
 | 
 Dato :  12-01-03 00:32
 | 
 |  | Hej, skal man bage en tærtebund alene uden fyld, og så måske efter afkøling
 bage eller bare varme den igen med fyld?
 
 Sidst jeg lavede en maizena tærtebund var den ikke vellykket.. lidt
 pizzaagtig, men ok jeg fik den nok heller ikke helt flad.. Men den sku ha
 mindst 1 time i ovnen før den var færdig..
 
 Nogen der har en super opskrift på en tærtebund?
 
 Må simpelthen lave min egen svesketærte.. mums
 
 
 
 
 |  |  | 
  Peter W. Bosse (12-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter W. Bosse
 | 
 Dato :  12-01-03 05:49
 | 
 |  | "Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> skrev i en meddelelse...
 
 > Hej, skal man bage en tærtebund alene uden fyld, og så måske efter afkøling
 > bage eller bare varme den igen med fyld?
 
 Ikke nødvendigvis, ..det kommer an på hvor meget fyld, fx mazarinmasse i
 bunden, så kan det måske godt betale sig at forbage selve bunden.
 
 > Nogen der har en super opskrift på en tærtebund?
 
 En rimelig god mørdejs opskrift er 1-2-3, kan også bruges som linsedej.. dvs:
 
 100 g flormelis
 200 g marg/smør
 300 g mel
 1æg (lille)
 evt. vanille
 
 PS: Har du prøvet at bage svesketærte af butterdej, ..det er bare sagen!
 
 Fortsat go' weekend!
 
 --
 Mvh.
 Peter W. Bosse
 
 »Guderne kjedede sig, derfor skabte de Menneskene. Adam kjedede sig,
 fordi han var alene, derfor skabtes Eva. Fra det Øieblik af kom
 Kjedsommeligheden ind i Verden, og voxede i Størrelse paa det Nøiagtigste
 alt eftersom Folkemængden voxede. Adam kjedede sig alene, derpaa kjedede
 Adam og Eva sig i Forening, derpaa kjedede Adam og Eva og Kain og Abel sig
 en famille, derpaa tiltog Folkemængden i Verden, og Folkene kjedede sig en
 masse. For at adsprede sig fattede de den Tanke at bygge et Taarn, der var saa
 langt, at det ragede op i Skyen. Denne Tanke er ligesaa kjedsommelig som
 Taarnet var langt, og et forfærdeligt Beviis paa, hvorledes Kjedsommeligheden
 havde taget Overhaand.« - Søren Kierkegaard
 
 
 
 
 |  |  | 
  torup bachmann (12-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : torup bachmann
 | 
 Dato :  12-01-03 12:22
 | 
 |  | 
 "Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> skrev i en meddelelse
 news:avq9hq$vn4$1@news.net.uni-c.dk...
 > Hej, skal man bage en tærtebund alene uden fyld, og så måske efter
 afkøling
 > bage eller bare varme den igen med fyld?
 >
 > Sidst jeg lavede en maizena tærtebund var den ikke vellykket.. lidt
 > pizzaagtig, men ok jeg fik den nok heller ikke helt flad.. Men den sku ha
 > mindst 1 time i ovnen før den var færdig..
 >
 > Nogen der har en super opskrift på en tærtebund?
 >
 > Må simpelthen lave min egen svesketærte.. mums
 >
 >Hejsa
 Mit bedste bud, er hvis du kan få fat i noget ZeZe mel til tærter. Det er
 sådan en lilla pose med 500 gr. i. Jeg har desværre ikke set det længe, hvor
 jeg bor, men det er jo ikke ensbetydende med, at det ikke er der, hvor du
 bor.
 den opskrift der er på posen er i mine øjne perfekt. Supersprød og dejlig og
 ganske nem at lave.
 MVH Rikke
www.rikkebachmann.webbyen.dk |  |  | 
  Bjarke Bundgaard (12-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard
 | 
 Dato :  12-01-03 13:01
 | 
 |  | 
 "Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> wrote in message
 news:avq9hq$vn4$1@news.net.uni-c.dk...
 > Hej, skal man bage en tærtebund alene uden fyld, og så måske efter
 afkøling
 > bage eller bare varme den igen med fyld?
 >
 > Sidst jeg lavede en maizena tærtebund var den ikke vellykket.. lidt
 > pizzaagtig, men ok jeg fik den nok heller ikke helt flad.. Men den sku ha
 > mindst 1 time i ovnen før den var færdig..
 >
 > Nogen der har en super opskrift på en tærtebund?
 >
 > Må simpelthen lave min egen svesketærte.. mums
 >
 
 Husk at når du forbager tærter, enten at ligge kikærter, bønner, gule ærter,
 rene småsten eller lignende på/i tærtebunden når du bager. Ligeledes skal du
 huske at prikke hul i dejen med en gaffel eller lignende (det ved du
 sæ'fø'li godt). Så holdes den på plads under bagning. Du kan vist også købe
 nogle professionelle bagesmåsten af et eller andet varmeresistent materiale.
 Det kan altså godt anbefales! - Det er ikke bare li'r ;)
 
 
 Bjarke
 
 
 
 
 |  |  | 
  Scorpmoon (22-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Scorpmoon
 | 
 Dato :  22-01-03 06:51
 | 
 |  | > Husk at når du forbager tærter, enten at ligge kikærter, bønner, gule
 ærter,
 > rene småsten eller lignende på/i tærtebunden når du bager. Ligeledes skal
 du
 > huske at prikke hul i dejen med en gaffel eller lignende (det ved du
 > sæ'fø'li godt). Så holdes den på plads under bagning. Du kan vist også
 købe
 > nogle professionelle bagesmåsten af et eller andet varmeresistent
 materiale.
 > Det kan altså godt anbefales! - Det er ikke bare li'r ;)
 >
 >
 > Bjarke
 >
 
 Har netop fulgt dit råd med at putte bønner under tærten, det var en ren
 fiasko! Tærten smagte af popcorn! og bønnerne var umulige at fjerne fra
 tærten bagefter.
 
 
 
 
 |  |  | 
   Klaus Alexander Seis~ (22-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  22-01-03 09:13
 | 
 |  | Scorpmoon skrev:
 
 > bønnerne var umulige at fjerne fra tærten bagefter.
 
 Jeg plejer at lægge et lag bagepapir mellem tærtebunden og bønnerne
 (jeg bruger linser, men det er nok en uvæsentlig detalje).  Man kan
 i øvrigt få "linser" af metal til den slags - de frigiver ikke smag.
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
   Bjarke Bundgaard (22-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard
 | 
 Dato :  22-01-03 09:22
 | 
 |  | Åh... det er jeg ked af... :(
 
 Jeg har åbenbart lige glemt en vigtig detalje! Bagepapir!!!
 
 Jeg siger uforbeholdent undskyld! Håber det er gået bedre uden mine råd...
 
 Men hvis du tør at prøve igen - vil jeg altså opfordre dig til at gøre det
 igen - men bagepapir. Du forer tærten med bagpapir (så tæt på dejen som
 muligt) og så fordeler du bønnerne el. lignende ovenpå bagepapiret.
 
 Bjarke
 
 
 
 
 |  |  | 
   Bjarke Bundgaard (22-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard
 | 
 Dato :  22-01-03 09:23
 | 
 |  | 
 > Har netop fulgt dit råd med at putte bønner under tærten, det var en ren
 > fiasko! Tærten smagte af popcorn! og bønnerne var umulige at fjerne fra
 > tærten bagefter.
 
 Lige et spørgsmål? Under tærten? Du mener vel oveni - ikke sandt?
 
 Bjarke
 
 
 
 
 |  |  | 
    Scorpmoon (22-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Scorpmoon
 | 
 Dato :  22-01-03 11:29
 | 
 |  | 
 
            "Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@SPAMSLUSEemail.dk> wrote in message
 news:b0lkcs$890$1@news.cybercity.dk...
 >
 > > Har netop fulgt dit råd med at putte bønner under tærten, det var en ren
 > > fiasko! Tærten smagte af popcorn! og bønnerne var umulige at fjerne fra
 > > tærten bagefter.
 >
 > Lige et spørgsmål? Under tærten? Du mener vel oveni - ikke sandt?
 >
 Nej jeg havde åbenbart totalt misforstået det hele, jeg puttede bønnerne
 _under_ tærten.. min logik var at varmen derved kunne komme under bunden på
 den måde.
 Men det var ikke kun det som gik galt for mig, jeg forsøgte at lave gele med
 husblas/frugtlage og det blev en omgang vand, så tærten var helt vandet..
 hvad værst var at jeg serverede den for gæster    Men nu tror jeg at jeg fatter det..
            
             |  |  | 
    Scorpmoon (22-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Scorpmoon
 | 
 Dato :  22-01-03 11:31
 | 
 |  | øhh en helt anden ting... Når jeg forbager tærten og så kommer
 fyld/creme/gele på så plejer jeg også at lægge dej i tern ovenpå tærten, men
 denne dej bliver ikke bagt færdig på samme tid som bunden fordi den kommer
 efter... Så der har jeg et problem jeg ikke rigtig ved hvordan jeg løser.
 
 Men i grunden så tror jeg ikke at creme og gele egner sig til at bages..
 
 
 
 
 |  |  | 
     Bjarke Bundgaard (22-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard
 | 
 Dato :  22-01-03 12:17
 | 
 |  | 
 "Scorpmoon" <scorpmoon@yahoo.com> wrote in message
 news:b0lrth$vgo$1@news.net.uni-c.dk...
 > øhh en helt anden ting... Når jeg forbager tærten og så kommer
 > fyld/creme/gele på så plejer jeg også at lægge dej i tern ovenpå tærten,
 men
 > denne dej bliver ikke bagt færdig på samme tid som bunden fordi den kommer
 > efter... Så der har jeg et problem jeg ikke rigtig ved hvordan jeg løser.
 >
 > Men i grunden så tror jeg ikke at creme og gele egner sig til at bages..
 
 Nej... det ville jeg heller ikke satse på... En tærte med 'låg' kan vist kun
 laves med indhold der tåler høj varme, f.eks. bær, frugt osv. Sådan noget
 som chokolade, gelé, creme og friske bær skal puttes i tærten efter bagning.
 
 Hvis du er en 'haj' kan du sikkert bage et låg der passer til diameteren og
 placere det ovenpå...
 
 Jeg villle ta' et stort stykke bagepapir. Så ville jeg tegne omridset af
 tærteformen på papiret. Derefter ville jeg rulle tærtedej ud til en tykkelse
 svarende til tærtebunden. Derefter kunne man skærer strimler af tærtedej ud
 i 1½ cm brede bånd, som så kunne arrangeres i et 'net' over på den aftegnede
 cirkel. Skær de ender af, der rager du over skitsen. Evt. kan man ligge en
 strimmel dej hele vejen rundt i kanten. Tryk nettet sammen med en gaffel. og
 sæt det i ovnen. Bag den på sammen måde som tærtebunden - men sid lige foran
 ovnen, parat til at hive den ud hvis den begynder at sortne. For den skal
 givet vis ikke ha' lige så lang tid som bunden (Det tager jo lidt tid at
 varme tærteformen op).
 
 Dette forslag er ikke praktisk afprøvet - så det er på egen risiko ;) Jeg
 forestille mig dog, at det godt ville kunne lykkes... (ja, ellers ville jeg
 jo selvfø'li ikke skrive det).
 
 Bjarke
 
 
 
 
 |  |  | 
     Nette (22-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nette
 | 
 Dato :  22-01-03 12:55
 | 
 |  | 
 "Scorpmoon" wrote in message news:b0lrth$vgo$1@news.net.uni-c.dk...
 > øhh en helt anden ting... Når jeg forbager tærten og så kommer
 > fyld/creme/gele på så plejer jeg også at lægge dej i tern ovenpå tærten,
 men
 > denne dej bliver ikke bagt færdig på samme tid som bunden fordi den kommer
 > efter... Så der har jeg et problem jeg ikke rigtig ved hvordan jeg løser.
 >
 > Men i grunden så tror jeg ikke at creme og gele egner sig til at bages..
 
 Det kommer helt an på, hvad du vil lave???
 
 Hvis du vil lave en  tærte med creme, vil jeg nok råde dig til selv at lave
 noget creme, afkøle det og hælde det i tærten. Det der creme du kan købe i
 pulverform i forretningerne, egner sig ikke til bagning. Din lokale bager,
 kan sikkert også sælge dig lidt coldcremespulver, hvis du vil gøre det nemt.
 men husk at creme bager meget op.
 
 Hvis tærten er lavet af den linsedej der er omtalt her tidligere og rullet
 rimelig tyndt ud, så er det ikke nødvendigt at forbage den, end sige at
 fylde den med bønner for at holde den nede.
 Bønner, forme osv. kan man med held fylde ovenpå bagepapiret, som ligger
 over dejen, hvis man bager med butterdej.
 Linsedejen skal dog, som der også er skrevet herinde, prikkes alligevel.
 
 Men igen, det er lidt svært at råde dig, når jeg ikke ved, hvilken slags
 tærte du vil lave.
 Hvis det f.eks. er frugttærte, vil jeg slet ikke lave den med linsedej, men
 der i mod skrælle frugten og lave en dej af 1:1 af mel, margarine og sukker
 og så smuldre den over, bag den og servere cremefraiche oprørt med noget
 sirup el. lign. til.
 
 Nette
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |