|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Aldi har friske Thüringer Wurst (på frost)~ Fra : Iggy
 | 
 Dato :  09-01-03 12:52
 | 
 |  | Hejsa
 
 Så er det tid til at ta' indkøbskurven under armen og styrte ned til Aldi.
 De har specialimporteret Thüringerwurst krydret med kommen! Sammen med en
 ven spiste jeg dem med dijon sennep og rugbrød. Til at skylle efter med,
 købte vi os et par franziskaner kristall weissbier. Fantastisk! Det er som
 om kristall weissbier og sennep komplementere hinanden perfekt. Og pølserne
 var superb. Danish Crown & Carlsberg kunne godt lære noget af tyskerne! Man
 skulle ha' en Turbo Diesel og en Trailer - så ville jeg hente delikatesserne
 til København i stor stil...
 
 Iggy
 
 
 
 
 |  |  | 
  news.tele.dk (09-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : news.tele.dk
 | 
 Dato :  09-01-03 13:43
 | 
 |  | nå ja, i Tyskland er det jo lovligt at bruge "So-kød" i pølser - velbekommen
 .... og nej tak.
 
 mvh. René
 
 
 "Iggy" <sbjoern@NOSPAMglocalbeer.dk> skrev i en meddelelse
 news:PndT9.32443$Hl6.3350313@news010.worldonline.dk...
 > Hejsa
 >
 > Så er det tid til at ta' indkøbskurven under armen og styrte ned til Aldi.
 > De har specialimporteret Thüringerwurst krydret med kommen! Sammen med en
 > ven spiste jeg dem med dijon sennep og rugbrød. Til at skylle efter med,
 > købte vi os et par franziskaner kristall weissbier. Fantastisk! Det er som
 > om kristall weissbier og sennep komplementere hinanden perfekt. Og
 pølserne
 > var superb. Danish Crown & Carlsberg kunne godt lære noget af tyskerne!
 Man
 > skulle ha' en Turbo Diesel og en Trailer - så ville jeg hente
 delikatesserne
 > til København i stor stil...
 >
 > Iggy
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  ottesen (09-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ottesen
 | 
 Dato :  09-01-03 13:47
 | 
 |  | 
 "news.tele.dk" <rene@gammon.dk> wrote in message
 news:3e1d6e5f$0$167$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > nå ja, i Tyskland er det jo lovligt at bruge "So-kød" i pølser -
 velbekommen
 > ... og nej tak.
 >
 So-kød? Og hvorfor nej tak? Uddyb venligst..
 
 /ottesen
 
 
 
 
 |  |  | 
  Iggy (09-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Iggy
 | 
 Dato :  09-01-03 14:07
 | 
 |  | So-kød? Altså kød fra en so? Eller hvad mener du? Jeg er oprindeligt udlært
 butiksslagter og ved godt hvad der proppes i danske pølser - derfor kan ikke
 lige se at tyske pølse på nogen måde skulle være dårligere...
 
 Næææ..... gi' mig Nürnberger wurst, Müncherner weiswurst i lange baner,
 Regensburger Knacker - også den fra Thüringen, Thüringer rostbratwurst,
 bockwurst, wienerwurst, Thüringer Knackwurst, Wiener würstchen, og kom sågar
 med en go' karrywurst fra café fodkold. Bare kom med hele.. Hele sortimentet
 af 'so-pølser'!!!!....
 
 Hellere det end en skiden industri pølle fyldt med vand, brusk-kød og mel,
 der giver mindelser om Gullasch baronerne under 1.verdenskrig. Vi er
 kvalitetsbevidste forbrugere - ikke udsultede soldater i en skyttegrav
 
 Iggy
 
 
 
 
 |  |  | 
  Fru Hof (09-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Fru Hof
 | 
 Dato :  09-01-03 14:52
 | 
 |  | 
 "news.tele.dk" <rene@gammon.dk> skrev i en meddelelse
 news:3e1d6e5f$0$167$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > nå ja, i Tyskland er det jo lovligt at bruge "So-kød" i pølser -
 velbekommen
 > ... og nej tak.
 >
 > mvh. René
 
 Hvorfor nu det René? Er det fordi du slet ikke spiser svinekød, eller er det
 bare tanken om so-kød? Spiser du f.eks. salami? og ved du så, at man deri
 putter ornekød?
 
 Selv foretrækker jeg så langt en tysk pølse, Thüringer, Nürnberger og hvad
 de allesammen hedder - men heldigvis er smag og behag forskellig.
 
 mvh
 Tove
 
 
 
 
 |  |  | 
   Peter M. (09-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter M.
 | 
 Dato :  09-01-03 22:52
 | 
 |  | Hej NG!
 Som ung var jeg elev i en skotøjsbutik. Som led i uddannelsen skulle jeg
 besøge en fabrik, der lavede kohuder om til læder til sko og andet skindtøj.
 Først blev huderne saltet og kølet ned. Når de så skulle videre i
 produktionen, blev de halet gennem et stort kar med læsket kalk for at
 opløse den side af skindet, som sidder ind mod koen. Skindet blev herefter
 trukket gennem en rulle med hønsenet på begge ruller. Den nederste rulle
 kørte modsat, så den kunne trække det opløste bindevæv og andet
 overskudsmateriale af huden.
 Huden/skindet blev sendt til videre behandling.
 Fabrikken skrabede bunden af karet og rullen, og det
 bindevæv/fedt/knoglerester/osv man fik samlet, blev sendt til
 pølsefabrikkerne for at indgå i en god dansk pølse.
 Jeg spiste ikke pølser i mange år efter og gør det stadig helst ikke.
 Stanken på fabrikken var meget svær at glemme.
 Med venlig hilsen og velbekommen
 Peter
 
 
 
 
 
 |  |  | 
    Abildgaard 3140 (10-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Abildgaard 3140
 | 
 Dato :  10-01-03 10:49
 | 
 |  | Aggemam!
 
 Det bekræfter mine værste anelser.
 
 --
 vh           ¸.·´¯)
 )><((((º>     ´Torben Abildgaard
 
 
 "Peter M." <pm@pm.dk> skrev i en meddelelse
 news:3e1def07$0$207$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 > Hej NG!
 > Som ung var jeg elev i en skotøjsbutik. Som led i uddannelsen skulle jeg
 > besøge en fabrik, der lavede kohuder om til læder til sko og andet
 skindtøj.
 > Først blev huderne saltet og kølet ned. Når de så skulle videre i
 > produktionen, blev de halet gennem et stort kar med læsket kalk for at
 > opløse den side af skindet, som sidder ind mod koen. Skindet blev herefter
 > trukket gennem en rulle med hønsenet på begge ruller. Den nederste rulle
 > kørte modsat, så den kunne trække det opløste bindevæv og andet
 > overskudsmateriale af huden.
 > Huden/skindet blev sendt til videre behandling.
 > Fabrikken skrabede bunden af karet og rullen, og det
 > bindevæv/fedt/knoglerester/osv man fik samlet, blev sendt til
 > pølsefabrikkerne for at indgå i en god dansk pølse.
 > Jeg spiste ikke pølser i mange år efter og gør det stadig helst ikke.
 > Stanken på fabrikken var meget svær at glemme.
 > Med venlig hilsen og velbekommen
 > Peter
 >
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
    Keld (11-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Keld
 | 
 Dato :  11-01-03 06:21
 | 
 |  | 
 
            "Peter M." <pm@pm.dk> wrote in message news:<3e1def07$0$207$edfadb0f@dread14.news.tele.dk>...
 > Som ung var jeg elev i en skotøjsbutik. ....
 > .....Jeg spiste ikke pølser i mange år efter og gør det stadig helst ikke.
 > Stanken på fabrikken var meget svær at glemme.
 > Med venlig hilsen og velbekommen
 > Peter
 Det må være i meget gamle dage. Eller mere sandsynligt: De har bundet
 dig en historie på ærmet. Sendte de dig også ned til smeden efter en
 spand kørnerprikker   )
 vh
 Keld
 PS: Jeg havde en skolekammerat i "gamle dage", som påstod, at hans far
 arbejdede på den fabrik, hvor de puttede hesteblod i blodappelsiner.
 Jeg troede på ham lige indtil den dag, hvor han påstod, at han havde
 lært at danse af Elvis....
            
             |  |  | 
     Peter M. (12-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter M.
 | 
 Dato :  12-01-03 17:57
 | 
 |  | 
 
            Det er muligt du har ret, men vi var en klasse med ca. 25 elever + lærere.
 Din appelsin-historie stammer sikkert fra dengang du var 7 år eller
 deromkring (håber jeg    ). Vi var trods alt 19-20 år, men man kan aldrig
 vide.
 I dag er jeg 35 1/2 og du kan sikkert godt sende mig ned efter kørnerprikker
 hos smeden. Jeg har ingen anelse om hvad kørner er.
 Jeg arbejder med radare, og vi sender de "nye" ned til teknikkerne efter
 sweep-forlængere og anti-clutter-væske. Ved du hvad det er?
 Mvh
 Peter
 "Keld" <kelds@ofir.dk> skrev i en meddelelse
 news:2decd516.0301102120.270d5af9@posting.google.com...
 > "Peter M." <pm@pm.dk> wrote in message
 news:<3e1def07$0$207$edfadb0f@dread14.news.tele.dk>...
 >
 > > Som ung var jeg elev i en skotøjsbutik. ....
 >
 > > .....Jeg spiste ikke pølser i mange år efter og gør det stadig helst
 ikke.
 > > Stanken på fabrikken var meget svær at glemme.
 > > Med venlig hilsen og velbekommen
 > > Peter
 >
 > Det må være i meget gamle dage. Eller mere sandsynligt: De har bundet
 > dig en historie på ærmet. Sendte de dig også ned til smeden efter en
 > spand kørnerprikker   )
 >
 > vh
 > Keld
 >
 > PS: Jeg havde en skolekammerat i "gamle dage", som påstod, at hans far
 > arbejdede på den fabrik, hvor de puttede hesteblod i blodappelsiner.
 > Jeg troede på ham lige indtil den dag, hvor han påstod, at han havde
 > lært at danse af Elvis....
            
             |  |  | 
      Lars M. Pedersen (13-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars M. Pedersen
 | 
 Dato :  13-01-03 10:15
 | 
 |  | 
 
            "Peter M." <pm@pm.dk> wrote in 
 news:3e219e64$0$185$edfadb0f@dread14.news.tele.dk:
 > anti-clutter-væske. Ved du hvad det er?
 > 
 Det bruger man, når flyvelederen/radaroperatøren har siddet og grattet med 
 sin leverpostejmad på skærmen    GCA rules!
 -- 
 Venligst Lars
 Hovedaftalen for gravhunde:
 Gravhunde er ansat til at gø og blive kløet på maven.
 Gravhunde er fritaget for alle andre pligter end ovenstående.
            
             |  |  | 
   news.tele.dk (12-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : news.tele.dk
 | 
 Dato :  12-01-03 18:42
 | 
 |  | > Hvorfor nu det René? Er det fordi du slet ikke spiser svinekød, eller er
 det
 > bare tanken om so-kød? Spiser du f.eks. salami? og ved du så, at man deri
 > putter ornekød?
 >
 > Selv foretrækker jeg så langt en tysk pølse, Thüringer, Nürnberger og hvad
 > de allesammen hedder - men heldigvis er smag og behag forskellig.
 
 Hej Tove (og andre)
 
 Ja, jeg ved godt at der benyttes ornekød, men ingen af jer ved åbenbart
 af hvilken beskaffenhed kød fra en "moderne" so er i. Jeg skal spare jer for
 detaljerne, men henlede jeres opmærksom på hvad en so er i et moderne
 landbrug .... det er en fødedygtig gris... dvs. hoveddelsen af en so's liv
 består i at "amme" ... altså ligge på siden med bylder og liggesår til
 følge.
 
 
 Endnu engang velbekomne til dem der har lyst.
 
 mvh. René
 
 
 
 
 
 |  |  | 
    Jørgen Hess (13-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jørgen Hess
 | 
 Dato :  13-01-03 23:47
 | 
 |  | 
 "news.tele.dk" <rene@gammon.dk> skrev i en meddelelse
 news:3e21a8d3$0$10999$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > > Hvorfor nu det René? Er det fordi du slet ikke spiser svinekød,
 eller er
 > det
 > > bare tanken om so-kød? Spiser du f.eks. salami? og ved du så, at
 man deri
 > > putter ornekød?
 > >
 > > Selv foretrækker jeg så langt en tysk pølse, Thüringer, Nürnberger
 og hvad
 > > de allesammen hedder - men heldigvis er smag og behag forskellig.
 >
 > Hej Tove (og andre)
 >
 > Ja, jeg ved godt at der benyttes ornekød, men ingen af jer ved
 åbenbart
 > af hvilken beskaffenhed kød fra en "moderne" so er i. Jeg skal spare
 jer for
 > detaljerne, men henlede jeres opmærksom på hvad en so er i et
 moderne
 > landbrug .... det er en fødedygtig gris... dvs. hoveddelsen af en
 so's liv
 > består i at "amme" ... altså ligge på siden med bylder og liggesår
 til
 > følge.
 >
 >
 > Endnu engang velbekomne til dem der har lyst.
 >
 > mvh. René
 >
 >
 >
 Ja - Dansk Husmoder Leksikon er jo fra før man indførte bolle aa. Så
 der er jo nok, i tidens løb, sket en "justering" i måden at have
 grisebrug på.
 I leksikaet skal begrebet so-kød i pølseproduktion jo nok betragtes
 som en fin anbefaling.
 Som Søren Ryge sagde om kyllingeproduktionen: "Vi skulle skamme os".
 mvh
 Jørgen
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jørgen Hess (10-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jørgen Hess
 | 
 Dato :  10-01-03 23:47
 | 
 |  | 
 "news.tele.dk" <rene@gammon.dk> skrev i en meddelelse
 news:3e1d6e5f$0$167$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > nå ja, i Tyskland er det jo lovligt at bruge "So-kød" i pølser -
 velbekommen
 > ... og nej tak.
 >
 > mvh. René
 >
 >
 >
 >
 Ja altså, hvis man tager Dansk Husmoder Leksikon for at læse lidt om
 f.eks spegepølser, vil man kunne se at leksikon faktisk anbefaler
 so-kød. Faktisk er det også i orden at bruge orne-kød.
 
 Årsagen til det, er at kødet skal være tørt og fiberrigt. Kødet skal
 skæres i store tern og saltes og lægges i en kasse med hullet bund så
 kødsaften fra saltningen kan drænes væk. Under denne proces vil
 orne-kød miste ornesmagen.
 
 Det er måske derfor der er svært at få ordentlige danske pølser fordi
 de er lavet af "baby-kød"?
 
 mvh
 Jørgen
 
 
 
 
 |  |  | 
   Inger Pedersen (11-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger Pedersen
 | 
 Dato :  11-01-03 00:20
 | 
 |  | 
 "Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> skrev i en meddelelse
 
 
 >
 > Det er måske derfor der er svært at få ordentlige danske pølser fordi
 > de er lavet af "baby-kød"?
 
 Hvor tror du, man får baby-grise fra? Og hvad tror du så, man bruger
 "forældrene" til?
 Efter brug bliver de altså også slagtet her til lands.
 Og ja: kødet smager af mere fra voksne dyr, men det er også grovere og mere
 sejt: ergo hakker man det.
 Baby-gris er forholdsvis dyrere, fordi man har mere bøvl (= omkostninger) i
 forhold til en mindre slagtevægt.
 Men der er jo stadig det maskin-udbenede kød...?
 
 Hilsen Inger
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bjarke Bundgaard (09-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard
 | 
 Dato :  09-01-03 20:37
 | 
 |  | 
 "Iggy" <sbjoern@NOSPAMglocalbeer.dk> wrote in message
 news:PndT9.32443$Hl6.3350313@news010.worldonline.dk...
 > Hejsa
 >
 > Så er det tid til at ta' indkøbskurven under armen og styrte ned til Aldi.
 > De har specialimporteret Thüringerwurst krydret med kommen! Sammen med en
 > ven spiste jeg dem med dijon sennep og rugbrød. Til at skylle efter med,
 > købte vi os et par franziskaner kristall weissbier. Fantastisk! Det er som
 > om kristall weissbier og sennep komplementere hinanden perfekt. Og
 pølserne
 > var superb. Danish Crown & Carlsberg kunne godt lære noget af tyskerne!
 Man
 > skulle ha' en Turbo Diesel og en Trailer - så ville jeg hente
 delikatesserne
 > til København i stor stil...
 >
 > Iggy
 
 Hmm... du siger Franziskaner Kristall Weissbier? Var det et bevidst valg
 eller blot hvad der var i køleskabet? Kunne man forestille sig en
 hefe-weissbier der havde samme effekt? Eller hvad med en belgisk Wit? Og
 hvad er det i weissbier, der komplementere sennep?
 
 PS. Jeg er gået på jagt efter pølserne. Jeg glæder mig allerede! ;)
 
 Bjarke
 
 
 
 
 |  |  | 
  [2900] Jesper Haaber~ (11-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : [2900] Jesper Haaber~
 | 
 Dato :  11-01-03 09:49
 | 
 |  | 
 
            Iggy <sbjoern@NOSPAMglocalbeer.dk> wrote:
 > Hejsa
 > 
 > Så er det tid til at ta' indkøbskurven under armen og styrte ned til Aldi.
 > De har specialimporteret Thüringerwurst krydret med kommen! Sammen med en
 > ven spiste jeg dem med dijon sennep og rugbrød. Til at skylle efter med,
 > købte vi os et par franziskaner kristall weissbier. Fantastisk! Det er som
 > om kristall weissbier og sennep komplementere hinanden perfekt. Og pølserne
 > var superb. Danish Crown & Carlsberg kunne godt lære noget af tyskerne! Man
 > skulle ha' en Turbo Diesel og en Trailer - så ville jeg hente delikatesserne
 > til København i stor stil...
 Hvordan tilberedte du dem ?
 -- 
 Med venlig hilsen Jesper
http://www.gylling.net/ ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET
            
             |  |  | 
  Iggy (11-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Iggy
 | 
 Dato :  11-01-03 15:52
 | 
 |  | 
 
            Jeg stegte dem på en pande 15 min direkte fra fryseren.
 Iggy
 "[2900] Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> wrote in message
 news:1fom8m2.uu6z211kxo0u8N%jesper@gylling.net...
 > Iggy <sbjoern@NOSPAMglocalbeer.dk> wrote:
 >
 > > Hejsa
 > >
 > > Så er det tid til at ta' indkøbskurven under armen og styrte ned til
 Aldi.
 > > De har specialimporteret Thüringerwurst krydret med kommen! Sammen med
 en
 > > ven spiste jeg dem med dijon sennep og rugbrød. Til at skylle efter med,
 > > købte vi os et par franziskaner kristall weissbier. Fantastisk! Det er
 som
 > > om kristall weissbier og sennep komplementere hinanden perfekt. Og
 pølserne
 > > var superb. Danish Crown & Carlsberg kunne godt lære noget af tyskerne!
 Man
 > > skulle ha' en Turbo Diesel og en Trailer - så ville jeg hente
 delikatesserne
 > > til København i stor stil...
 >
 > Hvordan tilberedte du dem ?
 >
 > --
 > Med venlig hilsen Jesper
 >
 > http://www.gylling.net/ > ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET
            
             |  |  | 
 |  |