|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Sauterpnade - hvad gør jeg galt Fra : Kåre Weng Madsen
 | 
 Dato :  02-01-03 23:42
 | 
 |  | Hej
 
 Jeg har en Eva Trio Sauterpande, som jeg har haft et års tid. Hver gang jeg
 bruger den brænder der noget på i bunden der ikke er til at få af. Hvad gør
 jeg galt?
 
 Jeg er sikker på at det er fordi jeg bruger pandne forkert. Sidst skulle jeg
 lave noget scrambled æg, og det er brændt så meget fast, at jeg ikke er
 færdig med at skrubbe det af endnu. Jeg tager lidt hver dag...
 
 Andre gange når jeg vil lave nogle grøntsager sidder der også nogle rester
 tilbage, der brænder fast.
 
 Er det bare for høj varme? Eller hvad gør jeg galt?
 - håber nogen kan hjælpe!
 
 Kåre
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Edelvang (02-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  02-01-03 23:57
 | 
 |  | 
 
            Kåre Weng Madsen wrote:
 > Jeg har en Eva Trio Sauterpande, som jeg har haft et års tid. Hver
 > gang jeg bruger den brænder der noget på i bunden der ikke er til at
 > få af. Hvad gør jeg galt?
 Du bruger en Eva Trio Sauterpande    Jeg har haft samme problemer med deres produkter og køber aldrig noget
 derfra mere.
 De bedste pander, man kan få, er efter min mening Cook and Baker. De er
 eminente og stort set umulige at ødelægge.
 Og intet brænder på, der ikke er lige til at rasle af bagefter.
 Mvh
 Kevin Edelvang
            
             |  |  | 
  Dorte R.M. Hansen (03-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Dorte R.M. Hansen
 | 
 Dato :  03-01-03 00:08
 | 
 |  | 
 
            On Thu, 2 Jan 2003 23:56:32 +0100, "Kevin Edelvang"
 <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote:
 >Kåre Weng Madsen wrote:
 >
 >> Jeg har en Eva Trio Sauterpande, som jeg har haft et års tid. Hver
 >> gang jeg bruger den brænder der noget på i bunden der ikke er til at
 >> få af. Hvad gør jeg galt?
 >
 >Du bruger en Eva Trio Sauterpande    >
 Enig ;o( Sådan en har jeg ikke mere...
 "Svigermekanikken" forærede os en Hackmann sauterpande forrige jul
 (den er så altså også et års tid). Den virker upåklageligt - og det er
 endnu ikke lykkedes mig at brænde noget på i den    Hjerteligst
 Dorte
            
             |  |  | 
  Flemming Jørgensen (03-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Flemming Jørgensen
 | 
 Dato :  03-01-03 00:14
 | 
 |  | Kevin Edelvang wrote:
 > Jeg har haft samme problemer med deres produkter og køber aldrig noget
 > derfra mere.
 
 Jeg læser først jeres indlæg efter at have lavet eget, men jeg er ikke i
 tvivl om at hvis gryden, panden, potten bliver ordentligt "indstegt" er der
 ikke nogen problemer.
 
 Mine stålgryder/pander er praktisk talt nonstick.
 
 Et trick er at koge af i salt og derefter starte forfra med en ny
 indstegning, men pas på med at lade saltet sidde mere end til det er kogt
 tørt, da det kan angribe jernet.
 
 --
 Hilsen
 
 Flemming Jørgensen
 remove fbi.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Flemming Jørgensen (03-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Flemming Jørgensen
 | 
 Dato :  03-01-03 00:08
 | 
 |  | Kåre Weng Madsen wrote:
 > Hej
 >
 > Jeg har en Eva Trio Sauterpande, som jeg har haft et års tid. Hver gang
 jeg
 > bruger den brænder der noget på i bunden der ikke er til at få af. Hvad
 gør
 > jeg galt?
 
 
 * Allerførst skal du "koge" panden af og sørge for den er helt ren, her kan
 du godt bruge noget opvaskemiddel, men kun denne ene gang!!!
 
 * Dernæst skal panden smøres godt med spiseolie på indersiden og opvarmes
 godt på komfuret i ca. 5 min. (indtil olien begynder at ryge). Sluk for
 varmen på komfuret og lad panden afkøle. Der må IKKE bruges vand til
 afkølingen. Det mørke påbrændte fedtlag, som nu sidder indvendigt i panden,
 bør ikke vaskes af.
 
 * Efter brug skrabes evt. madrester af med en spatel eller en stiv
 opvaskebørste, og panden tørres herefter blot af med et stykke køkken-rulle.
 Derved sikrer man, at et fedtlag bliver siddende tilbage indvendig på panden
 og bevarer de gode stegeegenskaber til næste gang. Således bliver panden
 iøvrigt bedre og bedre for hver gangs brug.
 
 * BRUG IKKE SÆBE....vask kun med varm vand når panden ER afkølet, panden
 bliver bedre og bedre for hver gang den bruges.
 
 * Brug kun den mest nødvendige varme. De fleste bedre gryder, potter og
 pander er rigtig gode til at fordele og holde på varmen. Kraftig varme
 ødelægger "fedtcoatningen"
 
 Dette virker på mine gryder, potter og pander. (Hackman, Copco og Eva-trio)
 
 --
 Hilsen
 
 Flemming Jørgensen
 remove fbi.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Thïngmand (03-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Thïngmand
 | 
 Dato :  03-01-03 09:05
 | 
 |  | > * BRUG IKKE SÆBE....vask kun med varm vand når panden ER afkølet, panden
 > bliver bedre og bedre for hver gang den bruges.
 
 Teflon skal _altid_ vaskes med sulfo, støbejern skal aldrig.
 
 
 
 
 |  |  | 
   Flemming Jørgensen (03-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Flemming Jørgensen
 | 
 Dato :  03-01-03 11:37
 | 
 |  | Thïngmand wrote:
 >> * BRUG IKKE SÆBE....vask kun med varm vand når panden ER afkølet, panden
 >> bliver bedre og bedre for hver gang den bruges.
 >
 > Teflon skal _altid_ vaskes med sulfo, støbejern skal aldrig.
 
 Klart klart, men jeg går ud fra at vi hele tiden har snakket om en
 stålpande!!
 
 --
 Hilsen
 
 Flemming Jørgensen
 remove fbi.
 
 
 
 
 |  |  | 
    Jan Bøgh (03-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  03-01-03 17:08
 | 
 |  | "Flemming Jørgensen" <flej@fbi.jubiimail.dk> wrote in message
 news:3e1567bd$0$47407$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 
 > > Teflon skal _altid_ vaskes med sulfo, støbejern skal aldrig.
 >
 > Klart klart, men jeg går ud fra at vi hele tiden har snakket om en
 > stålpande!!
 
 Mener du stålpande eller mener du støbejernspande?
 
 vh
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
     Kåre Weng Madsen (03-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kåre Weng Madsen
 | 
 Dato :  03-01-03 18:02
 | 
 |  | 
 "Jan Bøgh"  skrev i en meddelelse
 > Mener du stålpande eller mener du støbejernspande?
 Den jeg taler om er at stål - så nu vil jeg gøre den helt ren, og så
 indstege den (tror jeg der var en der kaldte det) og se om det virker.
 Og apropos pander, så bliver jeg nødt til at dele min begejstring over min
 nye støbejernspande fra Le Creuset. Jeg falder aldrig - aldrig mere for
 fristelsen til at købe andet end støbejern - og slet ikke de billige teflon
 pander som ellers altid har været i mit køkken....
 .... det skulle da lige være den Hackmann der er på tilbud lige nu til 399,-
 sat ned fra 799,- men det er jo heller ikke billigt    De bedste hilsner
 Kåre
            
             |  |  | 
      Flemming Jørgensen (03-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Flemming Jørgensen
 | 
 Dato :  03-01-03 19:12
 | 
 |  | 
 
            Kåre Weng Madsen wrote:
 > Jeg falder aldrig - aldrig mere for fristelsen til at købe andet end
 støbejern - og slet ikke de billige teflon pander som ellers altid har været
 i mit køkken....
 > ... det skulle da lige være den Hackmann der er på tilbud lige nu til
 399,- sat ned fra 799,- men det er jo heller ikke billigt    Jeg har fuld forståelse for at pengene kan være små, men man får altså det
 man betaler for!!
 Mht. diskussionen om at det skal være støbejern, stål eller nonstick-belagte
 potter og pander er et "religionsspørgsmål". De stål og støbejernsgryder mv.
 jeg har er alle fuld funktionsdygtige og "indstegte", så de er praktisk talt
 nonstick. Det skal medgives at de ikke er de billigste i indkøb, men absolut
 heller ikke det dyreste på markedet.
 -- 
 Hilsen
 Flemming Jørgensen
 remove fbi.
            
             |  |  | 
      Kevin Edelvang (04-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  04-01-03 00:37
 | 
 |  | 
 
            Kåre Weng Madsen wrote:
 > Og apropos pander, så bliver jeg nødt til at dele min begejstring
 > over min nye støbejernspande fra Le Creuset. Jeg falder aldrig -
 > aldrig mere for fristelsen til at købe andet end støbejern - og slet
 > ikke de billige teflon pander som ellers altid har været i mit
 > køkken.... ...
 Nok er de dyre, til gengæld kan de holde stort set evigt. Jeg har en
 stor gryde med det der Le Creuset-belægning inde i, som jeg er tredje
 generation, der bruger. Ok, den er da lidt slidt at se på efterhånden,
 men fungerer altså upåklageligt. Det kalder jeg kvalitet! Og i
 kombination med mine 40 år gamle træskeer, er det jo perfekt at koge i
   Køber du en Le Creuset, kan du roligt regne med, at også dine børn og
 børnebørn nok skal få glæde af den.
 Mvh
 Kevin Edelvang
            
             |  |  | 
     Flemming Jørgensen (03-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Flemming Jørgensen
 | 
 Dato :  03-01-03 19:05
 | 
 |  | 
 
            Jan Bøgh wrote:
 > Mener du stålpande eller mener du støbejernspande?
 Hej Jan
 Så havde jeg skrevet støbejerns-pande/gryde     -- 
 Hilsen
 Flemming Jørgensen
 remove fbi.
            
             |  |  | 
  Trine Kornum Christi~ (03-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~
 | 
 Dato :  03-01-03 11:10
 | 
 |  | 
 
            "Kåre Weng Madsen" <kwma00@NOSPAMhum.auc.dk> writes:
 > Jeg er sikker på at det er fordi jeg bruger pandne forkert. Sidst skulle jeg
 > lave noget scrambled æg, og det er brændt så meget fast, at jeg ikke er
 > færdig med at skrubbe det af endnu. Jeg tager lidt hver dag...
 Jeg har en Scanpan-pande, og selvom det næsten ikke er til at få noget
 til at brænde fast, så kan det altså lade sig gøre. Men så kommer vi
 til den helt store fordel ved Scanpan: Man kan bruge ståluld i den.
 Godt nok ikke almindelig ståluld, men en speciallavet. Man kan også
 bruge en gaffel i den, uden at belægningen tager skade.
 Mvh Trine
 -- 
 Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet! 
http://www.usenet.dk
http://www.triane.dk,  juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
http://www.trinekc.dk,  opskrifter og andre ligegyldigheder
            
             |  |  | 
  Anders Jensen (03-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders Jensen
 | 
 Dato :  03-01-03 14:25
 | 
 |  | 
 > Jeg har en Scanpan-pande, og selvom det næsten ikke er til at få noget
 > til at brænde fast, så kan det altså lade sig gøre. Men så kommer vi
 > til den helt store fordel ved Scanpan: Man kan bruge ståluld i den.
 > Godt nok ikke almindelig ståluld, men en speciallavet. Man kan også
 > bruge en gaffel i den, uden at belægningen tager skade.
 >
 > Mvh Trine
 
 Sådan en pande har jeg også - og ovenikøbet investeret i den ståluldsdims
 Scanpan forhandler og brugt den flittigt - men alligevel hænger alt i. Er
 der nogen der kan huske hvornår DalleValle lukkede? Jeg mener at det er der
 panden er købt, og de lover jo 10 års garanti.
 
 
 
 
 |  |  | 
   Annika Pedersen (03-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Annika Pedersen
 | 
 Dato :  03-01-03 14:39
 | 
 |  | 
 
            > Sådan en pande har jeg også - og ovenikøbet investeret i den
 > ståluldsdims Scanpan forhandler og brugt den flittigt - men alligevel
 > hænger alt i. Er der nogen der kan huske hvornår DalleValle lukkede?
 > Jeg mener at det er der panden er købt, og de lover jo 10 års garanti.
 Tjek hvad årstal der står i bunden af den (inde i midten i det runde 
 areal) - med mindre den har stået længe i forretningen så er det meget 
 svarende.
 Selv vandrer vi blot ned med dem i "kop og kande" eller en af de andre 
 butikker, og vupti - får/tager ny(e) tilsvarende og de sender så de gamle 
 retur til fabrikken :)
 Så her er ikke brugt kvittering (endnu)
 -- 
 Annika Pedersen & Chili
http://annika.dk
http://minihunden.dk |  |  | 
  Bjarke Bundgaard (04-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard
 | 
 Dato :  04-01-03 21:42
 | 
 |  | > Jeg har en Eva Trio Sauterpande, som jeg har haft et års tid. Hver gang
 jeg
 > bruger den brænder der noget på i bunden der ikke er til at få af. Hvad
 gør
 > jeg galt?
 >
 
 Hvad har du som varmekilde? Gas, El eller Induktion? Jeg bruger selv mine to
 Eva Trio Sauterpander flittigt på bygas, og jeg har aldrig haft problemer.
 Så jeg er meget tilfreds med Eva Trio. Kunne det tænkes at du har fået fat i
 en Eva Trio fra den gamle serie og er kommet til at bruger den på et
 induktionskomfur? Ligegyldigt hvad tror jeg varmekilden betyder en del... Om
 end det er noget griseri, så er bygas et fantastisk brændselsmedie. En af de
 store fordele ved at bo i byen ;)
 
 Bjarke
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kåre Weng Madsen (05-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kåre Weng Madsen
 | 
 Dato :  05-01-03 16:50
 | 
 |  | 
 "Bjarke Bundgaard"  skrev i en meddelelse
 
 > Hvad har du som varmekilde? Gas, El eller Induktion? Jeg bruger selv mine
 to
 > Eva Trio Sauterpander flittigt på bygas, og jeg har aldrig haft problemer.
 > Så jeg er meget tilfreds med Eva Trio. Kunne det tænkes at du har fået fat
 i
 > en Eva Trio fra den gamle serie og er kommet til at bruger den på et
 > induktionskomfur? Ligegyldigt hvad tror jeg varmekilden betyder en del...
 Om
 > end det er noget griseri, så er bygas et fantastisk brændselsmedie. En af
 de
 > store fordele ved at bo i byen ;)
 
 Jeg har almindelig el-kogeplader og det er en af de nye pander der godt kan
 bruges til induktion.
 
 Jeg tror mit problem er, at jeg bruger for høj varme og ikke havde indstegt
 den ordentligt (som en anden skrev)
 
 Kåre
 
 
 
 
 |  |  | 
   Bjarke Bundgaard (10-01-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard
 | 
 Dato :  10-01-03 22:32
 | 
 |  | > Jeg har almindelig el-kogeplader og det er en af de nye pander der godt
 kan
 > bruges til induktion.
 >
 > Jeg tror mit problem er, at jeg bruger for høj varme og ikke havde
 indstegt
 > den ordentligt (som en anden skrev)
 
 Hmmm... tja.
 Jeg har aldrig indstegt mine sauterpande af den simple grund, at jeg ikke
 annede at det var nødvendigt. Men ikke desto mindre har det været
 problemfrit. Måske har jeg bare været heldig? Jeg ved at når jeg er i mine
 forældres sommerhud (hvor der er elplader) brænder tingene tit på - men det
 har jeg nu mere opfattet som resultatet er mit ringe kendskab til
 elkogeplader... Anyway. jeg regner ikke med at du går ud og køber et
 gaskomfur for at undgå problemet ;)
 
 Held og lykke med den, og må den (trods alt) give dig mange gode kulinariske
 oplevelser...
 
 Bjarke
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |