|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Lys chokolade  = mælkechokolade? Fra : Brian Skaarup
 | 
 Dato :  29-12-02 20:04
 | 
 |  |  |  |  | 
  pepsimax (29-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : pepsimax
 | 
 Dato :  29-12-02 21:14
 | 
 |  | 
 
            Hej 
 Du skal købe 
 Odense Marcipans lys overtræk chokolade
 den er bare go
 mvh
 Pepsimax
 -- 
 Leveret af:
http://www.kandu.dk/ "Vejen til en hurtig løsning"
            
             |  |  | 
  Rene' Hjorth (29-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  29-12-02 22:11
 | 
 |  | 
 
            [pepsimax | Sun, 29 Dec 2002 20:13:35 GMT]
 >Odense Marcipans lys overtræk chokolade
 >den er bare go
 Det ER den faktisk ikke; den er væmmelig sød.  Derudover er det faktisk
 ikke engang chokolade - det er en "vekao", altså en vegetabilsk
 fedtglasur der lidt ligner chokolade.
 René
www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk |  |  | 
  Kevin Edelvang (29-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  29-12-02 21:36
 | 
 |  | 
 
            Brian Skaarup wrote:
 > Der skal anvendes 200 g lys chokolade - hvad er lys chokolade?
 > Er det almindelig Marabu eller lign?
 Ja, lys chokolade er det, der også kaldes mælkechokolade.
 Uanset hvad man skal bruge chokolade til, så gør man sig selv en
 tjeneste ved at bruge den efter min mening bedste chokolade, der fås på
 markedet (fås også i lys), Nemlig Michel Cluizel, som stadig i dag
 fremstilles på den 100% familieejede fabrik i Normandiet... Se her, hvor
 deres produkter kan købes i Danmark...
http://www.cluizel.dk/sortiment/specialvarer/cluizel/forhandler/forhandl er/forhstart.html
 Og ja, den er værd at rende efter.
 Mvh
 Kevin Edelvang
            
             |  |  | 
  Rene' Hjorth (29-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  29-12-02 22:33
 | 
 |  | 
 
            [Kevin Edelvang | Sun, 29 Dec 2002 21:35:59 +0100]
 >Uanset hvad man skal bruge chokolade til, så gør man sig selv en
 >tjeneste ved at bruge den efter min mening bedste chokolade, der fås på
 >markedet (fås også i lys)
 Ja for pokker; snakkede på et tidspounkt med nogen der havde prøvet at
 lave 2 chokoladekager efter samme oposkrift, hvor den ene var med god
 Valrhona chokolade og den anden var vist Carletti eller en anden
 (dårlig) vekao.
 En blindsmagning viste at der var en himmelvid oplevelse mellem de to
 kager, i både smag, fylde, konsistens etc.
 >Nemlig Michel Cluizel, som stadig i dag fremstilles på den 100% familieejede fabrik i Normandiet...
 Well, et kompromis må være at Cluizel OG Valrhona er de bedste?  :)
 Var forresten til en større anlagt chokoladesmagning forleden, hvor der
 var generelt enighed om næsten alle chokoladerne, altså hvilke der havde
 gode og hvilke der havde dårlige kvalifikationer.
 MEN Cluizel delte lejrene meget pludeligt, hvor den ene del mente at det
 var en helt forkert smag, ordet "petroleum" blev nævnt af flere, og
 resten var ret vilde med den.
 Jeg var i tvivl, men efter et par ganges smagning blev jeg faktisk
 overdrevent vild med smagen af Cluizel - kan vel kaldes en "aquired
 taste"    <http://www.cluizel.dk/sortiment/specialvarer/cluizel/forhandler/forhandler/forhstart.html> Godt link, mange tak.
 >Og ja, den er værd at rende efter.
 Jeps!!
 René
www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk |  |  | 
   Peter Westh (29-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter Westh
 | 
 Dato :  29-12-02 23:42
 | 
 |  | "Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> wrote in message
 news:p2qu0vkt3kkjjpqiklka1j7bt72vr7tv0e@4ax.com...
 > [Kevin Edelvang | Sun, 29 Dec 2002 21:35:59 +0100]
 > Var forresten til en større anlagt chokoladesmagning forleden, hvor der
 > var generelt enighed om næsten alle chokoladerne, altså hvilke der havde
 > gode og hvilke der havde dårlige kvalifikationer.
 
 Nå, så lowcarb er du altså heller ikke!
 
 Jeg vil blot nævne Toms chokolade, den i plader på 200 gram. Den er faktisk
 rigtig god - personligt synes jeg i hvert fald den smager liuge så godt som
 Valrhonas lyse chokolade, og så koster den altså ca. en trediedel. Den blev
 prøvesmagt i en test i Politiken en gang tidligere på året, hvor den fik
 mange rosende ord med på vejen.
 
 MVH
 
 Peter
 
 
 
 
 |  |  | 
    Klaus Alexander Seis~ (30-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  30-12-02 00:35
 | 
 |  | 
 
            Peter Westh skrev [til René Hjorth]:
 > Nå, så lowcarb er du altså heller ikke!
 Det er ingen sag at lave lowcarb-chokolade.  Man kan smelte ren
 chokolade, røre det op med piskefløde og sødemiddel og lade det
 køle af igen.  Mums!  (AKA "Lynn's chocolate")
 Eller hjemmelavet Eiskonfekt: rør smeltet smør op med kakaopulver,
 piskefløde og sødmiddel, og lad det køle af i køleskabet.  Mums!
 Ønsker man en lidt stivere konsistens, kan man putte kokosolie i
 blandingen.
 Og nu vi er ved godterierne: rør 2/3 peanutbutter blødt med 1/3
 piskefløde og tilsæt vanilje, sødemiddel og en knivspids salt.
 Uhm!      // Klaus
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
            
             |  |  | 
    Rene' Hjorth (30-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  30-12-02 08:15
 | 
 |  | 
 
            [Peter Westh | Sun, 29 Dec 2002 23:42:27 +0100]
 >Nå, så lowcarb er du altså heller ikke!
 Egentlig var det ikke noget problem - fordi man er til
 chokoladesmagning, er det jo ikke endbetydende med at man spiser det i
 store mængder.
 >Jeg vil blot nævne Toms chokolade, den i plader på 200 gram. Den er faktisk
 >rigtig god
 Kigger man på "lowprice" chokoladerne (Marabou, Odense, Toms, Carletti
 m.m.) er der overhovedet ingen tvivl om at Toms overhaler dem alle
 sammen.
 >- personligt synes jeg i hvert fald den smager liuge så godt som
 >Valrhonas lyse chokolade, og så koster den altså ca. en trediedel.
 Personligt er jeg vildt uenig, og mener at der er en himmelvid forskel -
 der er utrolige komplekse smagsnuancer i Valrhona Jivara som du ikke
 finder i Toms mælkechokolade.
 >Den blev prøvesmagt i en test i Politiken en gang tidligere på året, hvor den 
 >fik mange rosende ord med på vejen.
 Selvom jeg holder meget af "min avis", giver jeg intet for deres
 smagstests - de tager en enkelt kok, en tilfældig forbruger og et par
 forkølede journalister og laver en hurtig test.
 René
www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk |  |  | 
  Rene' Hjorth (29-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  29-12-02 22:10
 | 
 |  | 
 
            [Brian Skaarup | Sun, 29 Dec 2002 20:04:02 +0100]
 >Der skal anvendes 200 g lys chokolade - hvad er lys chokolade?
 Det er ganske almindelig, god, mælkechokolade :)
 >Når jeg ellers laver mad med chokolade bruger jeg naturligvis kun 
 >ordentlig chokolade med kakao % på 70 (Guanaja eller lign)
 Ahh, da du bruger kvallitetschokolade som jeg selv, vil jeg naturligvis
 også anbefale dig at bruge en lys chokolade af høj kvallitet, nemlig
 Valrhona Jivara (40% cacao), Grand Cru.
 René
www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk |  |  | 
  Kim (31-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim
 | 
 Dato :  31-12-02 13:50
 | 
 |  | Er der nogen hér i tråden, som ved om Valhrona
 kan købes til en "fornuftig" pris nogen steder, hvis
 man  nu aftager f. eks et par kilo ?
 (Det skal jo nok få ben at gå på...)
 
 Mvh, Kim
 
 
 
 
 |  |  | 
   Kevin Edelvang (31-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  31-12-02 14:09
 | 
 |  | 
 
            Kim wrote:
 > Er der nogen hér i tråden, som ved om Valhrona
 > kan købes til en "fornuftig" pris nogen steder, hvis
 > man  nu aftager f. eks et par kilo ?
 Du kan se forhandlere på dette link.
 I hvert fald Magasin du Nord har dem i store stænger (vist nok 1 kg's)
http://www.chokolade-compagniet.dk/index.php?id1=6 Billigt bliver det dog aldrig, når man vil have kvalitet.
 Mvh
 Kevin Edelvang
            
             |  |  | 
 |  |