|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Sprudelwasser Fra : Mizzy
 | 
 Dato :  17-12-02 21:20
 | 
 |  | Kære alle
 
 Den gode Kevin har henledt min opmærksomhed på kvaliteten af Frexinet
 - eller rettere: mangel på samme.
 
 Når vi tidligere har valgt Frexinet er det fordi, og jeg bøjer hovedet
 i skam, mens jeg bryder sammen og tilstår, at vi har ligget under for
 reklamens magt. Den pågældende drik bliver jo monster markedsført op
 til Nytår, og eftersom Champagne ikke har været "sagen" (og for dyr)
 troede jeg, at Frexinet'en var det næstbedste valg.
 
 Men jeg har ikke eksperimenteret med "boblevand" i 50-60-kroners
 klassen, så når jeg læser, at man kan finde bedre Spumanter til mindre
 penge, bliver jeg jo straks meget nysgerrig...
 
 Må jeg høre Jeres erfaringer:
 
 Hvad smager godt
 Hvor køber man det
 Og hvad koster det
 
 De bedste hilsner
 Hedda
 
 
 |  |  | 
  Heidi (17-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Heidi
 | 
 Dato :  17-12-02 21:29
 | 
 |  | 
 
            "Mizzy" <Mizzy@fjerndettemusling.dk> skrev i en meddelelse news:011vvukqft1ksgccclnb41g40cigng5mmc@4ax.com...
 > Men jeg har ikke eksperimenteret med "boblevand" i 50-60-kroners
 > klassen, så når jeg læser, at man kan finde bedre Spumanter til mindre
 > penge, bliver jeg jo straks meget nysgerrig...
 >
 > Må jeg høre Jeres erfaringer:
 >
 > Hvad smager godt
 > Hvor køber man det
 > Og hvad koster det
 Udover den der vist nok hedder Asti spumante (i en champagne-
 lignende flaske), så er der også en der hedder Moscati d'Asti.
 Der er ikke så meget brus i som i spumante, men den smager
 kanongodt og kan drikkes næsten som saftevand - så jeg
 undværer hellere bruset og proppen der springer, og drikker
 noget der smager godt.
 Den kan fås i enhver større vinhandel tror jeg, og jeg har bl.a.
 også købt den i en eller anden grænsebutik.
 Prisen herhjemme ligger vist i nærheden af 60-70 kr., men
 den var noget billigere i Tyskland. Og selvom den måske
 overstiger de 50-60 kroner du efterlyser, så er den efter
 min mening pengene værd, da man garanteret får drukket
 hele flasken, i stedet for kun det ene obligatoriske glas man
 skal have kl. tolv    --
 Mvh. Heidi
 Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes i gruppen,
 og IKKE pr. mail.
 "Time is fun when you're having flies" - Kermit
            
             |  |  | 
  Anders (17-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders
 | 
 Dato :  17-12-02 22:23
 | 
 |  | 
 "Heidi" <no-spam@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
 news:ato1i3$135lm$1@ID-64059.news.dfncis.de...
 > "Mizzy" <Mizzy@fjerndettemusling.dk> skrev i en meddelelse
 news:011vvukqft1ksgccclnb41g40cigng5mmc@4ax.com...
 >
 > > Men jeg har ikke eksperimenteret med "boblevand" i 50-60-kroners
 > > klassen, så når jeg læser, at man kan finde bedre Spumanter til mindre
 > > penge, bliver jeg jo straks meget nysgerrig...
 > >
 > > Må jeg høre Jeres erfaringer:
 > >
 > > Hvad smager godt
 > > Hvor køber man det
 > > Og hvad koster det
 >
 > Udover den der vist nok hedder Asti spumante (i en champagne-
 > lignende flaske), så er der også en der hedder Moscati d'Asti.
 > Der er ikke så meget brus i som i spumante, men den smager
 > kanongodt og kan drikkes næsten som saftevand - så jeg
 > undværer hellere bruset og proppen der springer, og drikker
 > noget der smager godt.
 > Den kan fås i enhver større vinhandel tror jeg, og jeg har bl.a.
 > også købt den i en eller anden grænsebutik.
 > Prisen herhjemme ligger vist i nærheden af 60-70 kr., men
 > den var noget billigere i Tyskland. Og selvom den måske
 > overstiger de 50-60 kroner du efterlyser, så er den efter
 > min mening pengene værd, da man garanteret får drukket
 > hele flasken, i stedet for kun det ene obligatoriske glas man
 > skal have kl. tolv    >
 > --
 > Mvh. Heidi
 Tillad mig at præcisere: Både Asti Spumante og Moscato D'Asti er SØDE vine,
 typisk til dessert, som man ikke bare kan anvende istedet for champagne.
 Moscato d'Asti kan fås fra 40,- og op, afhængig af producenten.
 Du skal finde ud af, hvad du vil bruge din vin til. Er det til kl.2400 og
 kransekage nytårsaften vil Moscato'en være fin, mange mennesker begår den
 fejl at købe en dyr, tør champagne og så ødelægge den med kransekage....
 Hvis du leder efter en mousserende vin til mad, skal du finde en tør vin.
 Her vil det være nærliggende med f.eks en
 Cremant d'Alsace eller Cremant de Bourgogne, som begge er mousserende vine
 fremstillet efter champagne-metoden.
 Tørre spanske Cava'er kan også bruges...........
 mvh
 Anders
            
             |  |  | 
  Lene (17-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lene
 | 
 Dato :  17-12-02 22:09
 | 
 |  | 
 "Mizzy" <Mizzy@fjerndettemusling.dk> skrev i en meddelelse
 news:011vvukqft1ksgccclnb41g40cigng5mmc@4ax.com...
 > Kære alle
 >
 > Den gode Kevin har henledt min opmærksomhed på kvaliteten af Frexinet
 > - eller rettere: mangel på samme.
 >
 > Når vi tidligere har valgt Frexinet er det fordi, og jeg bøjer hovedet
 > i skam, mens jeg bryder sammen og tilstår, at vi har ligget under for
 > reklamens magt. Den pågældende drik bliver jo monster markedsført op
 > til Nytår, og eftersom Champagne ikke har været "sagen" (og for dyr)
 > troede jeg, at Frexinet'en var det næstbedste valg.
 
 Freixenet er måske ikke det næstbedste valg efter champagne, men der er nu
 ingen grund til at rynke på næsen af den. Når den er på tilbud til 45-50
 kr., er det  en fin mousserende vin til pengene, men da den markedsføres så
 kraftigt og sælges i så stort antal, vil det jo aldrig være en eksotisk og
 eksklusiv oplevelse.
 Mvh
 Casper
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Edelvang (17-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  17-12-02 23:57
 | 
 |  | Lene wrote:
 
 > Freixenet er måske ikke det næstbedste valg efter champagne, men der
 > er nu ingen grund til at rynke på næsen af den. Når den er på tilbud
 > til 45-50 kr., er det  en fin mousserende vin til pengene
 
 Jeg synes altså, deres varianter smager aldeles afskyeligt.
 
 Desværre har jeg ikke bedre råd, end der allerede er givet her i tråden.
 
 Dog ved jeg, at russisk "champagne" ofte er meget billigt - og til tider
 også helt fornøjeligt.
 
 
 Mvh
 Kevin Edelvang
 
 
 
 |  |  | 
   Jan Bøgh (18-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  18-12-02 19:10
 | 
 |  | "Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote in message
 news:3dffac95$0$147$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 
 > > Freixenet er måske ikke det næstbedste valg efter champagne, men der
 > > er nu ingen grund til at rynke på næsen af den. Når den er på tilbud
 > > til 45-50 kr., er det  en fin mousserende vin til pengene
 >
 > Jeg synes altså, deres varianter smager aldeles afskyeligt.
 >
 > Desværre har jeg ikke bedre råd, end der allerede er givet her i tråden.
 >
 > Dog ved jeg, at russisk "champagne" ofte er meget billigt - og til tider
 > også helt fornøjeligt.
 
 Jeg har fået en hel stribe russiske 'champagner' gennem årene (suppleret af
 polske, lettiske og andre kloner fra de gamle østlande) - og de har alle
 uden undtagelse været noget kvalmt sødt sprøjt, der IMHO intet har med
 champagne at gøre, og som ligger klasser under Frexinets produkter, som jeg
 bestemt heller ikke er enig med din beskrivelse af.
 
 De 'russiske' varianter er gennemgående søde og letdrikkelige. Men med en
 smag, der minder om en Faxe Kondi. Prøv i øvrigt at bemærke
 boblestørrelsen - typisk bruser de russiske nærmest som en sodavand.
 Mousserende vin af kvalitet har små fine og nogenlunde holdbare bobler.
 
 Så hvis din kritik tager udgangspunkt i en smag, der foretrækker noget sødt
 boblevand, så siger det mere om en personlig smag end om et begreb som
 'kvalitet'.
 
 Og i øvrigt er jeg enig med et af de andre svar: Champagne er slet ikke det
 bedste valg til halvfulde nytårsgæster med skuffen fuld af kransekage.
 
 vh
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
    Kevin Edelvang (18-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  18-12-02 23:17
 | 
 |  | Jan Bøgh wrote:
 
 > Så hvis din kritik tager udgangspunkt i en smag, der foretrækker
 > noget sødt boblevand, så siger det mere om en personlig smag end om
 > et begreb som 'kvalitet'.
 
 Nu skrev jeg "til tider" om min fornøjelse med russiske champagner. Jeg
 mener bestemt ikke, at man kan betegne Frexinets produkter som kvalitet.
 Det svarer efter min mening til at sige, at Bacardi laver god rom...
 Masser af solid markedsføring, men produkter, der har en virkelig ringe
 kvalitet.
 
 > Og i øvrigt er jeg enig med et af de andre svar: Champagne er slet
 > ikke det bedste valg til halvfulde nytårsgæster med skuffen fuld af
 > kransekage.
 
 Det er jeg også enig i. Og det er synd at se folk bruge 300 på en gul
 enke, der mildest talt er en ærgelig champagne... Især til netop en
 sådan lejlighed.
 
 Mvh
 Kevin Edelvang
 
 
 
 |  |  | 
     Anders P. (19-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders P.
 | 
 Dato :  19-12-02 02:25
 | 
 |  | Kevin, nu bliver jeg i tvivl...
 
 > Det svarer efter min mening til at sige, at Bacardi laver god rom...
 > Masser af solid markedsføring, men produkter, der har en virkelig ringe
 > kvalitet.
 
 Enig... Men hele konceptet med rom er vel bare at finde den billigste måde
 at lave sukker til alkohol?
 
 >
 > > Og i øvrigt er jeg enig med et af de andre svar: Champagne er slet
 > > ikke det bedste valg til halvfulde nytårsgæster med skuffen fuld af
 > > kransekage.
 >
 > Det er jeg også enig i. Og det er synd at se folk bruge 300 på en gul
 > enke, der mildest talt er en ærgelig champagne... Især til netop en
 > sådan lejlighed.
 
 Krone for krone er en gul enke nok en af de bedre champagner - jeg har dig
 en smule mistænkt for at mene at producenter der bruger lidt (mange når vi
 taler Freixenet) penge på markedsføring er suspekte?
 
 >
 > Mvh
 > Kevin Edelvang
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
     Jan Bøgh (19-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  19-12-02 19:40
 | 
 |  | "Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote in message
 news:3e00f5c2$0$178$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > Jan Bøgh wrote:
 >
 > > Så hvis din kritik tager udgangspunkt i en smag, der foretrækker
 > > noget sødt boblevand, så siger det mere om en personlig smag end om
 > > et begreb som 'kvalitet'.
 >
 > Nu skrev jeg "til tider" om min fornøjelse med russiske champagner. Jeg
 > mener bestemt ikke, at man kan betegne Frexinets produkter som kvalitet.
 
 Jamen, det var sådan set, jeg godt ville hævde. Jeg synes at Frexinets
 produkter er fornuftige og 'ærlige' produkter, der leverer en glimrende
 kvalitet - især i forhold til prisen. Jeg vil stort set altid foretrække en
 Frexinet frem for en billig fransk Champagne.
 
 > Det svarer efter min mening til at sige, at Bacardi laver god rom...
 > Masser af solid markedsføring, men produkter, der har en virkelig ringe
 > kvalitet.
 
 Jeg er ikke i stand til at vurdere de mere subtile forskelle på Rom. Jeg
 troede egentligt at alle typer Rom var slavesprut efter devisen: man kan
 blive fuld nok uden at møde en ubehagelig smag.
 
 > Det er jeg også enig i. Og det er synd at se folk bruge 300 på en gul
 > enke, der mildest talt er en ærgelig champagne... Især til netop en
 > sådan lejlighed.
 
 Jeg tror ganske enkelt at der er tale om forskellig smag. Jeg finder Veuve
 Clicquot særdeles glimrende, hvis man da ikke vil rutte sig og købe en Dom
 Perignon (som jeg synes er pragtfuld).
 
 mvh
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bjarke Bundgaard (18-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard
 | 
 Dato :  18-12-02 16:55
 | 
 |  | 
 
            > Men jeg har ikke eksperimenteret med "boblevand" i 50-60-kroners
 > klassen, så når jeg læser, at man kan finde bedre Spumanter til mindre
 > penge, bliver jeg jo straks meget nysgerrig...
 Ja, jeg vil personligt hellere anskaffe mig en go' Gueuze fra Cantillion,
 Timmermanns, Hanssens, Lindemanns eller lignende. De er lavet med en metode
 meget li' Dom Perignons orignale og derfor har de mange smagsmæssige
 fællestræk med Champagne - omend de jo ikke er lavet på druer med på
 hvede/bygmalt.
 Prøv det! Som noget anderledes og spændende!.
 Tjek www.ale.dk  for nærmere info
 Bjarke
            
             |  |  | 
  jones_net (18-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : jones_net
 | 
 Dato :  18-12-02 22:34
 | 
 |  | 
 
            "Mizzy" <Mizzy@fjerndettemusling.dk> wrote in message
 news:011vvukqft1ksgccclnb41g40cigng5mmc@4ax.com...
 > Kære alle
 > Må jeg høre Jeres erfaringer:
 >
 > Hvad smager godt
 > Hvor køber man det
 > Og hvad koster det
 Hejsa
 Nu har der været en del indlæg, hvor der er blevet nævt en håndfuld forslag
 som:
 1. Gueuze fra Cantillion, Timmermanns, Hanssens, Lindemanns eller lignende
 2. 'russiske' varianter, søde og letdrikkelige
 3. Freixenet, smagen diskuteres en del...
 4. Asti spumante, noget søder end Frexinet
 Er der måske nogen, som kunne fortælle hvor de får fat i disse
 "champagner" - Føtex, Netto, Vinkypper eller andre steder.
 Og ang. 1. - er den sød eller tør?
 Jeg er nemlig selv på udkig efter noget hvor proppen kan springe, og som
 samtidig er lidt sødere end champagne... Det er til klokken 24.
 Ellers en god tråd   /J
            
             |  |  | 
  Anders (19-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders
 | 
 Dato :  19-12-02 12:05
 | 
 |  | 
 >
 > Nu har der været en del indlæg, hvor der er blevet nævt en håndfuld
 forslag
 > som:
 > 1. Gueuze fra Cantillion, Timmermanns, Hanssens, Lindemanns eller lignende
 > 2. 'russiske' varianter, søde og letdrikkelige
 > 3. Freixenet, smagen diskuteres en del...
 > 4. Asti spumante, noget søder end Frexinet
 >
 > Er der måske nogen, som kunne fortælle hvor de får fat i disse
 > "champagner" - Føtex, Netto, Vinkypper eller andre steder.
 > Og ang. 1. - er den sød eller tør?
 >
 > Jeg er nemlig selv på udkig efter noget hvor proppen kan springe, og som
 > samtidig er lidt sødere end champagne... Det er til klokken 24.
 >
 > Ellers en god tråd   >
 1. Gueuze er en blanding af ung og gammel Lambic, som er belgisk spontan-
 eller vildgæret øl, med en temmelig syrlig smag.
 Hvis du vil have en sød, champagne-agtig øl, så prøv en Faro, som er en
 Lambic tilsat sukker.
 2. Fås som regel hos din typiske stationscenter vinforretning
 3.Kan du få alle vegne
 4. Føtex har både Asti Spumante og Moscato D'Asti. Jeg foretrækker selv
 Moscato, og den er fin til kransekage.
 Alkoholstyrken er ofte nede omkring 5-6 stykker, så der er ingen risiko for
 at den "lukker" festen    Anders
www.sitecenter.dk/cousinbiere |  |  | 
  Anders (19-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders
 | 
 Dato :  19-12-02 12:15
 | 
 |  | 
 >
 > Nu har der været en del indlæg, hvor der er blevet nævt en håndfuld
 forslag
 > som:
 > 1. Gueuze fra Cantillion, Timmermanns, Hanssens, Lindemanns eller lignende
 > 2. 'russiske' varianter, søde og letdrikkelige
 > 3. Freixenet, smagen diskuteres en del...
 > 4. Asti spumante, noget søder end Frexinet
 >
 > Er der måske nogen, som kunne fortælle hvor de får fat i disse
 > "champagner" - Føtex, Netto, Vinkypper eller andre steder.
 > Og ang. 1. - er den sød eller tør?
 >
 > Jeg er nemlig selv på udkig efter noget hvor proppen kan springe, og som
 > samtidig er lidt sødere end champagne... Det er til klokken 24.
 >
 > Ellers en god tråd   >
 1. Gueuze er en blanding af ung og gammel Lambic, som er belgisk spontan-
 eller vildgæret øl, med en temmelig syrlig smag.
 Hvis du vil have en sød, champagne-agtig øl, så prøv en Faro, som er en
 Lambic tilsat sukker.
 2. Fås som regel hos din typiske stationscenter vinforretning
 3.Kan du få alle vegne
 4. Føtex har både Asti Spumante og Moscato D'Asti. Jeg foretrækker selv
 Moscato, og den er fin til kransekage.
 Alkoholstyrken er ofte nede omkring 5-6 stykker, så der er ingen risiko for
 at den "lukker" festen    Anders
www.sitecenter.dk/cousinbiere |  |  | 
  Iggy (19-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Iggy
 | 
 Dato :  19-12-02 19:07
 | 
 |  | 
 
            Hej Gruppe
 Jeg er fuldkommen enig med hr. Bundgaard. Hvorfor ikke prøve en god Belgisk
 Gueuze. Hvis du vil have lidt frugtsmag i så prøve en Kriek eller Framboise
 iggy
 "jones_net" <jones_netng@yahoo.dk> wrote in message
 news:atqpii$qt$1@sunsite.dk...
 > "Mizzy" <Mizzy@fjerndettemusling.dk> wrote in message
 > news:011vvukqft1ksgccclnb41g40cigng5mmc@4ax.com...
 > > Kære alle
 > > Må jeg høre Jeres erfaringer:
 > >
 > > Hvad smager godt
 > > Hvor køber man det
 > > Og hvad koster det
 >
 > Hejsa
 >
 > Nu har der været en del indlæg, hvor der er blevet nævt en håndfuld
 forslag
 > som:
 > 1. Gueuze fra Cantillion, Timmermanns, Hanssens, Lindemanns eller lignende
 > 2. 'russiske' varianter, søde og letdrikkelige
 > 3. Freixenet, smagen diskuteres en del...
 > 4. Asti spumante, noget søder end Frexinet
 >
 > Er der måske nogen, som kunne fortælle hvor de får fat i disse
 > "champagner" - Føtex, Netto, Vinkypper eller andre steder.
 > Og ang. 1. - er den sød eller tør?
 >
 > Jeg er nemlig selv på udkig efter noget hvor proppen kan springe, og som
 > samtidig er lidt sødere end champagne... Det er til klokken 24.
 >
 > Ellers en god tråd   >
 > /J
 >
 >
            
             |  |  | 
  Lasse Jensen (19-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lasse Jensen
 | 
 Dato :  19-12-02 12:37
 | 
 |  | On Tue, 17 Dec 2002 21:19:43 +0100, Mizzy <Mizzy@fjerndettemusling.dk>
 wrote:
 [snip om champagne eller deslignende drikke]
 
 Jeg er faldet over alletiders mousserende vin til en rimelig pris. Kig
 efter Jacob's Creek Sparkling Wine lavet på chardonnay og pinot noir
 druer. Den koster 70 kr i almindeligt udsalg - det skal også lige
 nævnes, at den er australsk. På trods af, at der står brut på
 etiketten, er den ikke knastør, men har en meget frugtig smag, og en
 hel den frugtsødme, men er heller ikke så sød som Asti'erne (som vel
 egentlig passer bedst til kransekage)....
 
 Hvem der så forhandler den bliver straks værre, i Roskilde har
 Strandberg Supermarked den, men ellers ved jeg faktisk ikke hvem der
 forhandler vine fra Jacob's Creek....
 
 Men stor ros skal den ihvertfald have....
 
 -LAsse
 
 
 
 |  |  | 
  Henning Lindeberg (20-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henning Lindeberg
 | 
 Dato :  20-12-02 16:35
 | 
 |  | 
 "Mizzy" <Mizzy@fjerndettemusling.dk> skrev i en meddelelse
 news:011vvukqft1ksgccclnb41g40cigng5mmc@4ax.com...
 > Kære alle
 >
 > Den gode Kevin har henledt min opmærksomhed på kvaliteten af Frexinet
 > - eller rettere: mangel på samme.
 >
 > Når vi tidligere har valgt Frexinet er det fordi, og jeg bøjer hovedet
 > i skam, mens jeg bryder sammen og tilstår, at vi har ligget under for
 > reklamens magt. Den pågældende drik bliver jo monster markedsført op
 > til Nytår, og eftersom Champagne ikke har været "sagen" (og for dyr)
 > troede jeg, at Frexinet'en var det næstbedste valg.
 >
 > Men jeg har ikke eksperimenteret med "boblevand" i 50-60-kroners
 > klassen, så når jeg læser, at man kan finde bedre Spumanter til mindre
 > penge, bliver jeg jo straks meget nysgerrig...
 >
 > Må jeg høre Jeres erfaringer:
 >
 > Hvad smager godt
 > Hvor køber man det
 > Og hvad koster det
 
 Sikke en masse reaktioner, du fik!
 Jeg er enig med dem, der anbefaler Asti Spumante og Moscata d'Asti som
 velegnet til nytårsaften, som ledsager til kransekage. Moscato er der ikke
 så meget bobleri i, som i Asti Spuamnte, men den er dejlig alligevel. Begge
 laves iøvrigt af den samme drue (muskat).
 
 Der er nogen forskel i både kvalitet og pris, men pga. konkurrence er det
 ikke altid så'en, at den bedste også er den dyreste. Fontanafredda laver den
 Moscato, der vistnok stadig er til at få i Brugsen, og den kan anbefales.
 Mht. spumanter, så pas på! Det skal altså være en spumante fra Asti (en by i
 Piemonte). Der laves spumanter mange andre steder i Italien, og af mange
 andre druer. Martini's er ret god.
 
 Jeg ser det også som en fordel med det lave alkoholindhold. Man kan også
 vælge versionen uden bobler - Filtrato Dolce, der har endnu lavere
 alkoholindhold, g som gerne er sødere, men den finder man nok kun hos en
 vinhandler med speciale i italienske vine. Nu vi er ved de boblefrie, hva'
 så med en tysk riesling auslese? Nå,det er noget helt andet.... - *S*
 Henning
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |