|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Stuvede aerter og guleroedder Fra : Pia
 | 
 Dato :  15-12-02 11:30
 | 
 |  | Hej med jer
 
 Nu blev jeg saa inspireret af den gode traad om torsdagens aftensmad, at jeg
 fluks maatte koebe en skinke og have stuvede aerter og guleroedder til.  Nu
 er det bare, at det er aartier siden, jeg sidst lavede noget som helst
 stuvet, og ville hoere, om nogen har en god opskrift?  Jeg har et par
 stykker i gamle kogeboeger, men ville gerne have noget, der er proevet foer
 :)
 
 Tak for hjaelpen
 
 Pia
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bitten (15-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bitten
 | 
 Dato :  15-12-02 12:22
 | 
 |  | "Pia" <pia.a.reynolds@btinternet.com> skrev:
 
 >Hej med jer
 >
 >Nu blev jeg saa inspireret af den gode traad om torsdagens aftensmad, at jeg
 >fluks maatte koebe en skinke og have stuvede aerter og guleroedder til.
 (Snip...)
 > ville hoere, om nogen har en god opskrift?
 >Tak for hjaelpen
 >
 >Pia
 
 Hej Pia.
 
 Måden jeg (hurtigt) gør det på, er at varme noget mælk (koge) og
 tilsætte maizena (eller lave en opbagt hvid sovs, alt afhængig af om
 der skal kigges på fedtindholdet eller ej!), tilsætte gode, frosne
 blandede ærter og gulerødder og så smage til med salt, sukker og
 peber.
 En hurtig og god løsning.
 
 
 --
 Venlig hilsen Bitten.
 
 
 |  |  | 
  Pia (15-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Pia
 | 
 Dato :  15-12-02 15:02
 | 
 |  | 
 "Bitten" <bitt1@sol.dk> wrote in message
 news:3dff6456.10606491@news.inet.tele.dk...
 > "Pia" <pia.a.reynolds@btinternet.com> skrev:
 
 > Hej Pia.
 >
 > Måden jeg (hurtigt) gør det på, er at varme noget mælk (koge) og
 > tilsætte maizena (eller lave en opbagt hvid sovs, alt afhængig af om
 > der skal kigges på fedtindholdet eller ej!), tilsætte gode, frosne
 > blandede ærter og gulerødder og så smage til med salt, sukker og
 > peber.
 > En hurtig og god løsning.
 >
 >
 > --
 > Venlig hilsen Bitten.
 
 Jamen det lyder jo nemt nok :)  Det proever jeg.
 
 Knus
 
 Pia
 
 
 
 
 |  |  | 
  Villy Erichsen (15-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Villy Erichsen
 | 
 Dato :  15-12-02 16:18
 | 
 |  | Bitten wrote:
 
 > "Pia" <pia.a.reynolds@btinternet.com> skrev:
 >
 > >Hej med jer
 > >
 > >Nu blev jeg saa inspireret af den gode traad om torsdagens aftensmad, at jeg
 > >fluks maatte koebe en skinke og have stuvede aerter og guleroedder til.
 > (Snip...)
 > > ville hoere, om nogen har en god opskrift?
 > >Tak for hjaelpen
 > >
 > >Pia
 >
 > Hej Pia.
 >
 > Måden jeg (hurtigt) gør det på, er at varme noget mælk (koge) og
 > tilsætte maizena (eller lave en opbagt hvid sovs, alt afhængig af om
 > der skal kigges på fedtindholdet eller ej!), tilsætte gode, frosne
 > blandede ærter og gulerødder og så smage til med salt, sukker og
 > peber.
 > En hurtig og god løsning.
 
 Brug friske gulerødder i stedet - og tilsæt et bundt frisk persille- så bliver
 det helt rigtigt.
 
 --
 Venlig hilsen
 Villy Erichsen
 
 
 
 
 |  |  | 
   Pia (15-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Pia
 | 
 Dato :  15-12-02 17:57
 | 
 |  | 
 "Villy Erichsen" <brita-villy@adslhome.dk> wrote in message
 news:3DFC9D43.45AC596C@adslhome.dk...
 > Bitten wrote:
 >
 > > "Pia" <pia.a.reynolds@btinternet.com> skrev:
 > >
 > > >Hej med jer
 > > >
 > > >Nu blev jeg saa inspireret af den gode traad om torsdagens aftensmad,
 at jeg
 > > >fluks maatte koebe en skinke og have stuvede aerter og guleroedder til.
 > > (Snip...)
 > > > ville hoere, om nogen har en god opskrift?
 > > >Tak for hjaelpen
 > > >
 > > >Pia
 > >
 > > Hej Pia.
 > >
 > > Måden jeg (hurtigt) gør det på, er at varme noget mælk (koge) og
 > > tilsætte maizena (eller lave en opbagt hvid sovs, alt afhængig af om
 > > der skal kigges på fedtindholdet eller ej!), tilsætte gode, frosne
 > > blandede ærter og gulerødder og så smage til med salt, sukker og
 > > peber.
 > > En hurtig og god løsning.
 >
 > Brug friske gulerødder i stedet - og tilsæt et bundt frisk persille- så
 bliver
 > det helt rigtigt.
 >
 > --
 > Venlig hilsen
 > Villy Erichsen
 
 Oev, nu naaede jeg ikke at koebe persille (og min egen er ikke laengere!),
 men friske guleroedder har jeg heldigvis.
 
 Knus
 
 Pia
 >
 
 
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jan Bøgh (15-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  15-12-02 20:21
 | 
 |  | "Bitten" <bitt1@sol.dk> wrote in message
 news:3dff6456.10606491@news.inet.tele.dk...
 
 > der skal kigges på fedtindholdet eller ej!), tilsætte gode, frosne
 > blandede ærter og gulerødder og så smage til med salt, sukker og
 > peber.
 
 Stuvede grønærter og gulerødder er det absolut eneste, hvor jeg foretrække
 dåseprodukter. Her i famillien laves retten kun af Beauvais dåser med ærter
 og gulerødder (og kun dette fabrikat) ellers vil ingen have det.
 
 vh
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
  Sabina Hertzum (15-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sabina Hertzum
 | 
 Dato :  15-12-02 21:49
 | 
 |  | 
 
            Pia wrote:
 > Hej med jer
 >
 > Nu blev jeg saa inspireret af den gode traad om torsdagens aftensmad,
 > at jeg fluks maatte koebe en skinke og have stuvede aerter og
 > guleroedder til.  Nu er det bare, at det er aartier siden, jeg sidst
 > lavede noget som helst stuvet, og ville hoere, om nogen har en god
 > opskrift?  Jeg har et par stykker i gamle kogeboeger, men ville gerne
 > have noget, der er proevet foer :)
 jeg plejer at bruge min mors opskrift...
 ærter og gulerødder fra frost i en gryde, dækkes med vand og bringes i
 kog....
 en melbolle laves ( smør i en kop og æltes med en gaffel sammen med mel...
 smørren kan evt smeltes først) når den er godt æltet sammen kommes den i
 vandet sammen med ærter og gulerødder og røres ud...
 saucen smages til med salt, peber og lidt sukker... lidt persille kan give
 prikken over i'et....
 --
 Knus Sabina
www.MandeZonen.dk Danmarks førende mandeportal.
            
             |  |  | 
 |  |