|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Rigtig, ægte Bolognaise ? Fra : Morten
 | 
 Dato :  09-12-02 12:44
 | 
 |  | Hejsa
 
 Hvor finder jeg en opskrift på rigtig spagetti - Bolognaise, som når man
 bestiller det på en italiensk resturrant ?...
 
 
 
 
 |  |  | 
  Prankster Kineses (09-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Prankster Kineses
 | 
 Dato :  09-12-02 12:59
 | 
 |  | 
 "Morten" <NOSPAM-post@simonsen.mail.dk> wrote in message
 news:at1vmi$5rc$1@sunsite.dk...
 > Hejsa
 >
 > Hvor finder jeg en opskrift på rigtig spagetti - Bolognaise, som når man
 > bestiller det på en italiensk resturrant ?...
 >
 >
 Det staves vidst nok Bolognese, prøv at søg på Google.
 Hemmeligheden er "The Holy Trinity": finthakkede løg, selleri og rød peber
 (nogle gange bliver gulerødder også nævnt). Jeg har prøvet variationer over
 denne:
 http://www.ivyhillhoa.org/bryan/Recipes/f&d_bolognese-sauce.html som var ret lækker. Jeg lod den godt nok simre væsentlig længere end
 opskriften og brugte rød i stedet for Marsala.
 Kasper
            
             |  |  | 
  Jan Bøgh (09-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  09-12-02 18:20
 | 
 |  | "Morten" <NOSPAM-post@simonsen.mail.dk> wrote in message
 news:at1vmi$5rc$1@sunsite.dk...
 > Hejsa
 >
 > Hvor finder jeg en opskrift på rigtig spagetti - Bolognaise, som når man
 > bestiller det på en italiensk resturrant ?...
 
 Findes ikke!
 
 Der er ikke en 'rigtig' opskrift på spaghetti bolognese (ragu alla
 bolognese), men mange. Så spørg på restauranten.
 
 En anden deltager har peget på 'the holy trinity' og meget betegnende
 indeholder min opskrift kun en af de 3 komponenter, nemlig hakkede løg.
 Tilgengæld vil der altid være tale om hakket bladselleri og helt ubetinget
 rødvin i saucen. Desuden en koge (eller rettere simre-)tid på ikke under 3
 timer og meget gerne meget mere.
 
 vh
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
  Kevin Edelvang (09-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  09-12-02 20:31
 | 
 |  | "Morten" <NOSPAM-post@simonsen.mail.dk> skrev
 
 > Hvor finder jeg en opskrift på rigtig spagetti - Bolognaise, som når
 man
 > bestiller det på en italiensk resturrant ?...
 
 "Den hellige treenighed", som en anden nævner her i gruppen, er nu
 olivenolie, tomat og hvidløg. Disse tre ingredienser går igen i stort
 set alle italienske retter. Jeg kan godt poste en opskrift på en ægte
 italiensk søndagsragu alle bolognese... Men du bliver muligvis skuffet,
 da dem, man får på restauranter sjældent er særlig ægte... Stadig
 interesseret? Det bemærkes i øvrigt, at det tager en hel dag at lave og
 er vældig dyrt. Resultatet er til gengæld også en ret, som kan få selv
 en italiener til at besvime af fryd.
 
 Mvh
 Kevin Edelvang
 
 
 
 |  |  | 
  Morten (09-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Morten
 | 
 Dato :  09-12-02 21:52
 | 
 |  | 
 "Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> skrev i en meddelelse
 news:3df4efb0$0$250$edfadb0f@dread13.news.tele.dk...
 
 > Men du bliver muligvis skuffet,
 > da dem, man får på restauranter sjældent er særlig ægte... Stadig
 > interesseret?
 
 Nu kan jeg jo så se at min besked lidt modsiger sig selv...
 Men så må jeg rette:
 Det jeg søger er ikke opskriften på "Ægte bolognaise" men på den man får når
 man f.eks. bestiller det på en italiensk resturrent, hverendten det så er
 ægte eller ej.
 
 
 > Det bemærkes i øvrigt, at det tager en hel dag at lave og
 > er vældig dyrt. Resultatet er til gengæld også en ret, som kan få selv
 > en italiener til at besvime af fryd.
 
 Nu bliver min interasse jo strakt vakt, når du siger det ... hvis det ikke
 er alt for besværligt så må du meget gerne poste den, det er da iværtfald
 spændende nok at læse den igennem, og evt. eksperimentere med den !
 
 
 
 
 |  |  | 
   Kevin Edelvang (10-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kevin Edelvang
 | 
 Dato :  10-12-02 10:11
 | 
 |  | "Morten" <NOSPAM-post@simonsen.mail.dk> skrev
 
 > Nu kan jeg jo så se at min besked lidt modsiger sig selv...
 > Men så må jeg rette:
 > Det jeg søger er ikke opskriften på "Ægte bolognaise" men på den man
 får når
 > man f.eks. bestiller det på en italiensk resturrent, hverendten det så
 er
 > ægte eller ej.
 
 Ok, så her er en "hurtig", men stadig original og virkelig god
 bolognese.
 
 olivenolie
 500 gr hakket oksekød
 2-4 fed hvidløg efter smag
 1 stort løg
 2 dåser tomatpure
 2 dåser flåede tomater
 vand er varierende mængde (alt efter hvor lang tid, du vil bruge på det)
 2 kviste oregano
 en lille håndfuld basilikumsblad
 bladene fra et halvt bundt bredbladet persille
 
 Olien varmes i en tykbundet gryde, hvidløg og løg snittes fint og steges
 gyldne i olien, herefter tilsættes hakket kød. Når kødet er brunet
 tilsættes tomatpure og efter et par minutter flåede tomater og vand.
 Hvis du har god tid, så tilsæt en halv liter vand og lad det koge ind,
 til sovsen er tyk. Når vandet er kogt ind tilsættes krydderurter og salt
 og peber efter smag. Derefter simrer retten under låg ved svag varme i
 10-20 minutter... Jo længere, jo bedre.
 
 Serveres med spaghetti kogt al dente - dvs for guds skyld ikke for
 længe. Drys med friskrevet parmesan.
 
 Opskriften rækker normalt til 4 personer.
 
 > Nu bliver min interasse jo strakt vakt, når du siger det ... hvis det
 ikke
 > er alt for besværligt så må du meget gerne poste den, det er da
 iværtfald
 > spændende nok at læse den igennem, og evt. eksperimentere med den !
 
 Hmm, ok, her kommer den. Den lange simretid samt de usandsynligt lækre
 polpetti og 2 slags andre kød gør denne ret til en SIKKER vinder. Det
 tager det meste af en dag at lave, men er besværet værd! Håber, nogen
 bruger den og melder tilbage! Det tog mig næsten en time at skrive den
 ind.
 
 Sovs:
 1/4 dl olivenolie
 4 fed hvidløg
 4 dåser tomatpure
 3,5 dl vand
 4 dåser flåede tomater
 8 dl vand
 2 kviste frisk oregano
 1 tsk salt
 1 håndfuld friske basilikumsblade
 1 knivspids chilipulver, gerne knust peperoncino
 
 Hæld olivenolien i en stor, tykbundet gryde ved jævn varme. Skær hvidløg
 i tynde skiver og steg det ca et minuts tid, tilsæt tomatpure og lad det
 varmes igennem i ca 5 min. under konstant omrøring - det brænder let på.
 Rør de 3,5 dl vand i og lad det koge ind i ca. 20 min, til det er
 jævnet. Purer imens de 4 dåser flåede tomater gennem en si eller et
 dørslag. Tilsæt dem dernæst sammen med de 8 dl vand og resten af
 ingredienserne. Bring til kogepunktet og skru derefter så langt ned for
 varmen, det er muligt, selvom det stadig skal koge lidt. Læg låg på, der
 dog ikke slutter helt til og småkog i 2 timer. Imens kan kødet
 tilberedes, hvis det ikke er sket dagen før eller tidligere på dagen (se
 længere nede). Efter to timer tilsættes kødet og sovsen simrer under det
 ikke tilsluttende låg i 1½ time - rør i det engang imellem. Smag til med
 salt og peber og server med din favoritpasta og ligeså vigtigt: Godt
 italiensk brød til at dyppe i den guddommelige sovs.
 
 Kød (kan tilberedes dagen før eller tidligere på dagen):
 
 200 gr. skært oksekød skåret i terninger
 250 gr. tør, italiensk pølse (mild eller stærk efter behag), skåret i
 terninger
 
 Disse to typer kød skal blot brunes få minutter i en pande, inden de
 nedsænkes i sovsen på det i opskriften nævnte tidspunkt.
 
 Samt ca. 10 Polpetti (italienske kødboller), som tilberedes på følgende
 måde:
 
 Olivenolie
 1 lille salatløg
 2 fed hvidløg
 250 gr. hakket oksekød
 250 gr. hakket kalv og flæsk
 1 dl frisk brødkrumme (fintsmuldret og let ristet på pande)
 1 dl friskrevet Pecorino
 6 kviste bredbladet persille (brug kun bladene)
 4 æg størrelse XL
 Salt og peber efter smag
 
 Hak løg og hvidløg helt fint og steg det i et par minutter i lidt
 olivenolie. Lad det køle af. Bland det i en skål med de øvrige
 ingredienser og rør det godt sammen til farsen er lind og luftig. Form
 af farsen boller så store som æg (gøres lettest ved at "kaste" en lille
 håndfuld fars kraftigt fra hånd til hånd et par gange) og brun dem i
 olivenolie på en pande til de er faste og uden fare for at falde fra
 hinanden. Nedsænk dem i sovsen på det i opskriften nævnte sted.
 
 Mvh
 Kevin Edelvang
 
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Prankster Kineses (09-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Prankster Kineses
 | 
 Dato :  09-12-02 21:57
 | 
 |  | 
 "Kevin Edelvang" <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote in message
 news:3df4efb0$0$250$edfadb0f@dread13.news.tele.dk...
 > "Den hellige treenighed", som en anden nævner her i gruppen, er nu
 > olivenolie, tomat og hvidløg. Disse tre ingredienser går igen i stort
 > set alle italienske retter.
 
 Hm, måske du har ret. Jeg har søgt lidt på det og tror ikke der er et
 entydigt svar. Nogle siger tomat-bladselleri-løg mens andre siger
 peber-bladselleri-løg. Mon ikke det afhænger af hvilket område man kommer
 fra. Der er jo også dem som mener fløde i en carbonara er en dødssynd, mens
 andre siger det skal i.
 Men du kunne være sjovt at få opklaret. Jeg tror jeg vil forhøre mig når jeg
 spiser eller handler italiensk.
 
 Kasper
 
 
 
 
 |  |  | 
  Mizzy (10-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mizzy
 | 
 Dato :  10-12-02 19:22
 | 
 |  | On Mon, 9 Dec 2002 20:31:02 +0100, "Kevin Edelvang"
 <barok@DETTE.skal.fjernes.mail.dk> wrote:
 
 >"Morten" <NOSPAM-post@simonsen.mail.dk> skrev
 
 <snip>
 
 >er vældig dyrt. Resultatet er til gengæld også en ret, som kan få selv
 >en italiener til at besvime af fryd.
 
 Kære Morten
 
 Det var godt nok ikke mig, der spurgte, men jeg vil da vældig gerne se
 opskriften !
 
 Bedste hilsner
 Hedda (Mizzy)
 
 
 |  |  | 
   Mizzy (10-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mizzy
 | 
 Dato :  10-12-02 21:51
 | 
 |  | Ups !!
 
 Var lige for hurtig på tastaturet - for det første, var det Kevin og
 ikke Morten, der lokkede med en formidabel opskrift, for det andet
 havde Kevin allerede skrevet den længere nede i indlægget.
 
 Tsk-tsk.... Vist på tide, jeg får pudset brillerne.
 
 Bye for now.
 
 Hedda
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |