|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Hjælp til kageopskrift Fra : Mads Th. Pedersen
 | 
 Dato :  19-11-02 19:32
 | 
 |  | Jeg har aller-aller-_aller_ nådigst fået lov til at låne min mormors gamle
 kogebog fra hendes tid på husholdningsskole, for at prøve at lave nogle af
 hendes legendariske "brosten" (står tillige angivet som Inger Maries kage)
 
 Problemet er at den er skrevet af en ca. 20-årig udgave af min mormor
 (d.v.s. engang i midten af 30erne), hvilket betyder skråskrift og noget jeg
 ikke helt kan tyde. Derfor håber jeg at I kan hjælpe med nogle mål, hvis jeg
 angiver de ting jeg kan læse :
 
 ¼ xxx chokolade
 
 ¼ xxx smør
 
 1 xxx sukker
 
 4 hele æg
 
 1 xxx mel
 
 1 yyy bagepulver
 
 skårne mandler
 
 
 
 Chokolade og smør smeltes. Heri røres sukker, mel, æg, de skårne mandler og
 til sidst bagepulveret. Bages i bradepande og skæres i småfirkanter mens
 kagen er halvvarm.
 
 
 
 Alt det med xxx er den samme angivelse. Ved bagepulveret er ikke angivet
 noget. Hvad med bagetid og temperatur?
 
 
 
 Kan I hjælpe mig på rette vej, så jeg ikke ender med et eller andet der kan
 bruges til at asfaltere Gammel Kongevej med?
 
 
 
 I øvrigt kan opskriften (hvis man altså kan finde de rette mål!!!!!) varmt
 anbefales. Det færdige produkt bliver nogle forholdsvis hårde kager - lidt i
 stil med de dersens italienske mandelkager - som lige får et dyp i
 kaffekoppen inden man spiser dem - og _så_ er der ellers dømt mormor-hygge.
 
 
 
 Mvh Mads
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Merethe Nielsen (19-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Merethe Nielsen
 | 
 Dato :  19-11-02 23:12
 | 
 |  | Mads Th. Pedersen skrev
 > Jeg har aller-aller-_aller_ nådigst fået lov til at låne min mormors gamle
 > kogebog fra hendes tid på husholdningsskole, for at prøve at lave nogle af
 > hendes legendariske "brosten" (står tillige angivet som Inger Maries kage)
 >
 > Problemet er at den er skrevet af en ca. 20-årig udgave af min mormor
 > (d.v.s. engang i midten af 30erne), hvilket betyder skråskrift og noget jeg
 > ikke helt kan tyde.
 
 Det lyder som en beskrivelse af min mors opskrifter. Hun var
 fra samme tid og hun brugte pund (500 g). Hvis man regner
 lidt på det, virker det sandsynligt at det er hvad xxx er.
 Jeg vil gætte på at yyy er teskefuld.
 
 
 Merethe
 
 
 
 |  |  | 
  Inger Pedersen (20-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger Pedersen
 | 
 Dato :  20-11-02 09:52
 | 
 |  | 
 "Merethe Nielsen" <aqh@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
 
 > Det lyder som en beskrivelse af min mors opskrifter. Hun var
 > fra samme tid og hun brugte pund (500 g). Hvis man regner
 > lidt på det, virker det sandsynligt at det er hvad xxx er.
 > Jeg vil gætte på at yyy er teskefuld.
 >
 
 Det lyder sandsynligt med pundene - men jeg tror, at 1 bagepulver er et BREV
 bagepulver.
 Et brev er 5 teskefulde.
 
 Hilsen Inger
 
 
 
 
 
 |  |  | 
   Merethe Nielsen (20-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Merethe Nielsen
 | 
 Dato :  20-11-02 16:26
 | 
 |  | Inger Pedersen skrev
 >
 > > Jeg vil gætte på at yyy er teskefuld.
 > >
 > Det lyder sandsynligt med pundene - men jeg tror, at 1 bagepulver er et BREV
 > bagepulver.
 > Et brev er 5 teskefulde.
 
 Du har sikkert ret. Jeg tror at det var udtrykket "brosten"
 der forledte mig til at tænke at der ikke skulle ret meget
 hævelse i. Det kan være at det er det meget sukker
 der gør dem hårde.
 
 Hilsen
 Merethe
 
 
 
 |  |  | 
    Nette (20-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nette
 | 
 Dato :  20-11-02 17:16
 | 
 |  | 
 "Merethe Nielsen"  wrote
 > Du har sikkert ret. Jeg tror at det var udtrykket "brosten"
 > der forledte mig til at tænke at der ikke skulle ret meget
 > hævelse i. Det kan være at det er det meget sukker
 > der gør dem hårde.
 Til BROSTEN, som er en slags småkager, skal der ca. 1 tsk. bagepulver  og
 250 g. sukker i til 500 g. mel.
 Grunden til navnet, er både konsistenssen OG formen. Glasuren skal bages
 med, hvilket gør dem hårdere, og de skal skæres ud i firkanter. Men de
 smager dejligt.    Nette
            
             |  |  | 
  [2900] Jesper Haaber~ (20-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : [2900] Jesper Haaber~
 | 
 Dato :  20-11-02 11:21
 | 
 |  | 
 
            Merethe Nielsen <aqh@tiscali.dk> wrote:
 > Mads Th. Pedersen skrev
 > > Jeg har aller-aller-_aller_ nådigst fået lov til at låne min mormors gamle
 > > kogebog fra hendes tid på husholdningsskole, for at prøve at lave nogle af
 > > hendes legendariske "brosten" (står tillige angivet som Inger Maries kage)
 > >
 > > Problemet er at den er skrevet af en ca. 20-årig udgave af min mormor
 > > (d.v.s. engang i midten af 30erne), hvilket betyder skråskrift og noget jeg
 > > ikke helt kan tyde.
 > 
 > Det lyder som en beskrivelse af min mors opskrifter. Hun var
 > fra samme tid og hun brugte pund (500 g). Hvis man regner
 > lidt på det, virker det sandsynligt at det er hvad xxx er.
 > Jeg vil gætte på at yyy er teskefuld.
 Dit Character Set står forkert. Du skal sætte det til 8859-1
 -- 
 Med venlig hilsen Jesper
http://www.gylling.net/ ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET
            
             |  |  | 
   Merethe Nielsen (20-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Merethe Nielsen
 | 
 Dato :  20-11-02 16:19
 | 
 |  | 
 
            [2900] Jesper Haaber Gylling skrev
 >
 > Dit Character Set står forkert. Du skal sætte det til 8859-1
 Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.    Jeg er ved at undersøge hvorfor nogle af mine svar
 er med forkert tegnsæt, når mine indstillinger lader
 til at være rigtige.
 Hilsen
 Merethe
            
             |  |  | 
    [2900] Jesper Haaber~ (20-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : [2900] Jesper Haaber~
 | 
 Dato :  20-11-02 16:53
 | 
 |  | 
 
            Merethe Nielsen <aqh@tiscali.dk> wrote:
 > [2900] Jesper Haaber Gylling skrev
 > >
 > > Dit Character Set står forkert. Du skal sætte det til 8859-1
 > 
 > Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.    > Jeg er ved at undersøge hvorfor nogle af mine svar
 > er med forkert tegnsæt, når mine indstillinger lader
 > til at være rigtige.
 Det var så lidt. Men hvorfor bruger du Outlook til news ? Til Mac (som
 jeg bruger) findes der et skræddersyet program til text news og det
 rykker for vildt. Der findes også et et rigtigt godt program til PC, men
 jeg kan ikke huske hvad det hedder.
 -- 
 Med venlig hilsen Jesper
http://www.gylling.net/ ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET
            
             |  |  | 
     Krabsen (20-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Krabsen
 | 
 Dato :  20-11-02 17:07
 | 
 |  | 
 
            Det kunne jo være fordi Merethe opfatter Outlook som et udmærket program til
 News    Det er meget tænkeligt, at andre programmer kan mere, er meget smartere og
 ikke er leveret af Microsoft, men hvis nu man ikke har brug for det?
 mvh
 Krabsen
 "[2900] Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> skrev i en meddelelse
 news:1flyhhz.1ebz23616bh0g0N%jesper@gylling.net...
 > Merethe Nielsen <aqh@tiscali.dk> wrote:
 >
 > Det var så lidt. Men hvorfor bruger du Outlook til news ? Til Mac (som
 > jeg bruger) findes der et skræddersyet program til text news og det
 > rykker for vildt. Der findes også et et rigtigt godt program til PC, men
 > jeg kan ikke huske hvad det hedder.
 >
 > --
 > Med venlig hilsen Jesper
            
             |  |  | 
     Merethe Nielsen (20-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Merethe Nielsen
 | 
 Dato :  20-11-02 17:17
 | 
 |  | [2900] Jesper Haaber Gylling skrev
 >
 > Det var så lidt. Men hvorfor bruger du Outlook til news ? Til Mac (som
 > jeg bruger) findes der et skræddersyet program til text news og det
 > rykker for vildt. Der findes også et et rigtigt godt program til PC, men
 > jeg kan ikke huske hvad det hedder.
 
 Det er Outlook Express jeg bruger, men jeg har overvejet at finde
 et andet program. Der er flere der lader til at være gode, men det
 kan være svært at vælge når man ikke har set nogen af dem i brug.
 Men en dag gør jeg det...
 
 Hilsen
 Merethe
 
 
 
 |  |  | 
      [2900] Jesper Haaber~ (20-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : [2900] Jesper Haaber~
 | 
 Dato :  20-11-02 22:37
 | 
 |  | 
 
            Merethe Nielsen <aqh@tiscali.dk> wrote:
 > [2900] Jesper Haaber Gylling skrev
 > >
 > > Det var så lidt. Men hvorfor bruger du Outlook til news ? Til Mac (som
 > > jeg bruger) findes der et skræddersyet program til text news og det
 > > rykker for vildt. Der findes også et et rigtigt godt program til PC, men
 > > jeg kan ikke huske hvad det hedder.
 > 
 > Det er Outlook Express jeg bruger, men jeg har overvejet at finde
 > et andet program. Der er flere der lader til at være gode, men det
 > kan være svært at vælge når man ikke har set nogen af dem i brug.
 > Men en dag gør jeg det...
 Som sagt kan jeg ikke huske hvad "det ultimative news reader program til
 PC" hedder, men hvis du spørger i en windows gruppe får du sikkert et
 kvalificeret svar.
 -- 
 Med venlig hilsen Jesper
http://www.gylling.net/ ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET
            
             |  |  | 
  Pia J (20-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Pia J
 | 
 Dato :  20-11-02 09:16
 | 
 |  | 
 
            Scan det ind, så kan vi skråskriftkyndige læse    :Pia, som i 2 kl. gik hos en gammeldags landsbyskolefrøken og stadig skriver
 skråskrift!
            
             |  |  | 
  Mads Thorning Peders~ (21-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~
 | 
 Dato :  21-11-02 21:38
 | 
 |  | 
 "Pia J" <ngspam@ofir.dk> skrev i en meddelelse
 news:3ddb43e6$0$88174$bc7fd3c@news.sonofon.dk...
 > Scan det ind, så kan vi skråskriftkyndige læse    >
 > :Pia, som i 2 kl. gik hos en gammeldags landsbyskolefrøken og stadig
 skriver
 > skråskrift!
 Med glæde, med glæde. Det bliver nu desværre nok først efter weekenden - men
 så skal jeg være der som et søm.(?!!!!!!Hvordan kan et søm scanne en
 kageopskrift?!!!!!!!)
 Mvh Mads
            
             |  |  | 
  Mads Thorning Peders~ (23-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~
 | 
 Dato :  23-11-02 07:28
 | 
 |  | 
 
            > ¼ xxx chokolade
 >
 > ¼ xxx smør
 >
 > 1 xxx sukker
 >
 > 4 hele æg
 >
 > 1 xxx mel
 >
 > 1 yyy bagepulver
 >
 > skårne mandler
 Jeg endte simpelthen med at tage på besøg hos den gamle - og var så snedig
 nok til at medbringe kogebogen. xxx skal erstattes med pund, og bagepulveret
 var et brev.
 Jeg siger mange tak for hjælpen - og vil da godt lige én gang til slå et
 slag for kagerne    Nu bliver det så bare spændende at se om det går lige så godt for mig at
 bage dem.....
 Mvh Mads
            
             |  |  | 
  Klaus Alexander Seis~ (23-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~
 | 
 Dato :  23-11-02 08:08
 | 
 |  | Mads Thorning Pedersen skrev:
 
 > xxx skal erstattes med pund
 
 Ligner xxx et lille skråskrift-u, hvor "halen" på u'et svinger op
 gennem u'et og ender i en lille krølle ovenover?
 
 
 // Klaus
 
 --
 ><>    vandag, môre, altyd saam
 
 
 |  |  | 
   Mads Thorning Peders~ (23-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~
 | 
 Dato :  23-11-02 09:30
 | 
 |  | 
 "Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
 meddelelse news:60bc9f90-b28d-4222-ba34-f39f293c6a42@news.szn.dk...
 > Mads Thorning Pedersen skrev:
 >
 > > xxx skal erstattes med pund
 >
 > Ligner xxx et lille skråskrift-u, hvor "halen" på u'et svinger op
 > gennem u'et og ender i en lille krølle ovenover?
 Jeg afleverede bogen i går, men din beskrivelse passer, så vidt jeg husker,
 meget godt på hvad der stod    |  |  | 
  Benny Rasmussen (23-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Benny Rasmussen
 | 
 Dato :  23-11-02 09:49
 | 
 |  | Jeg har min mor´s gamle opskrifter som også er fra engang i 30 erne  hun
 brugte et tegn som et u  med en streg over,  som er et pund eller 500 gr.
 Og her skal man holde tungen lige i munden for
 1 u = 500 g.  ½ u = 250 g   og ¼ u  = 125 g.
 Dette kunne være løsningen
 Benny
 "Mads Th. Pedersen" <cykologen@sletdette.mailme.dk> skrev i en meddelelse
 news:are07a$u65$2@news.cybercity.dk...
 > Jeg har aller-aller-_aller_ nådigst fået lov til at låne min mormors gamle
 > kogebog fra hendes tid på husholdningsskole, for at prøve at lave nogle af
 > hendes legendariske "brosten" (står tillige angivet som Inger Maries kage)
 >
 > Problemet er at den er skrevet af en ca. 20-årig udgave af min mormor
 > (d.v.s. engang i midten af 30erne), hvilket betyder skråskrift og noget
 jeg
 > ikke helt kan tyde. Derfor håber jeg at I kan hjælpe med nogle mål, hvis
 jeg
 > angiver de ting jeg kan læse :
 >
 > ¼ xxx chokolade
 >
 > ¼ xxx smør
 >
 > 1 xxx sukker
 >
 > 4 hele æg
 >
 > 1 xxx mel
 >
 > 1 yyy bagepulver
 >
 > skårne mandler
 >
 >
 >
 > Chokolade og smør smeltes. Heri røres sukker, mel, æg, de skårne mandler
 og
 > til sidst bagepulveret. Bages i bradepande og skæres i småfirkanter mens
 > kagen er halvvarm.
 >
 >
 >
 > Alt det med xxx er den samme angivelse. Ved bagepulveret er ikke angivet
 > noget. Hvad med bagetid og temperatur?
 >
 >
 >
 > Kan I hjælpe mig på rette vej, så jeg ikke ender med et eller andet der
 kan
 > bruges til at asfaltere Gammel Kongevej med?
 >
 >
 >
 > I øvrigt kan opskriften (hvis man altså kan finde de rette mål!!!!!) varmt
 > anbefales. Det færdige produkt bliver nogle forholdsvis hårde kager - lidt
 i
 > stil med de dersens italienske mandelkager - som lige får et dyp i
 > kaffekoppen inden man spiser dem - og _så_ er der ellers dømt
 mormor-hygge.
 >
 >
 >
 > Mvh Mads
 >
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Mads Thorning Peders~ (24-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~
 | 
 Dato :  24-11-02 22:27
 | 
 |  | "Benny Rasmussen" <4959169m001@stofanet.dk> skrev i en meddelelse
 news:3ddf410a$0$18554$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
 > Jeg har min mor´s gamle opskrifter som også er fra engang i 30 erne  hun
 > brugte et tegn som et u  med en streg over,  som er et pund eller 500 gr.
 
 Lige præcis sådan et tegn!!!! Som du også kan læse andetsteds endte jeg med
 at tage på besøg hos den gamle, der opklarede både mysteriet med det
 mærkelige tegn og mysteriet med bagepulvermængden, og jeg vil i den nærmeste
 fremtid give mig i kast med at eksperimentere med opskriften.
 
 Mvh Mads
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |