|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Oksesteg...hvordan Fra : Dorthe
 | 
 Dato :  25-10-02 22:51
 | 
 |  | Hej ..
 Jeg skal have 22 gæster næste weekend - er ikke nogen ørn i et køkken . Er
 blevet fortalt, at en oksegrydesteg er nem at gå til . Hvad er jeres
 erfaringer, er der nogle faldgruber ? Hvor stor en steg skal jeg købe til 20
 voksne og 2 børn ? Bilka har oksesteg på tilbud i næste uge - er det o.k. at
 købe der, eller skal jeg til en slagter for at være sikker på kvaliteten ?
 Hvordan skal den tilberedes og hvad severer jeg til , udover sovs og
 kartofler ??? ......Tja, det er noget af en udfordring - men jeg vil gerne
 forsøge at lave en god middag.
 Venlig hilsen Dorthe
 
 
 
 
 |  |  | 
  Inger Pedersen (26-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger Pedersen
 | 
 Dato :  26-10-02 08:29
 | 
 |  | 
 "Dorthe" <sludder@.dk> skrev i en meddelelse
 news:M0ju9.178216$Qk5.6197965@news010.worldonline.dk...
 > Hej ..
 > Jeg skal have 22 gæster næste weekend - er ikke nogen ørn i et køkken . Er
 > blevet fortalt, at en oksegrydesteg er nem at gå til .
 
 Hvor stor en gryde har du? Der skal altså NOGET af en gryde til her.
 Du skal bruge 5 - 6 kg. kød, alt efter hvor kødspisende dine gæster er.
 
 Kunne det være en ide at skære kødet i strimler og lave en lækker sammenkogt
 ret?
 Hvis du ikke er en køkkenørn, er det sikrere, og det giver mere ro i sjælen,
 når du kan lave det før gæsterne kommer, evt. dagen før.
 
 Hilsen Inger
 
 
 
 
 |  |  | 
  vagn torup & rikke b~ (26-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : vagn torup & rikke b~
 | 
 Dato :  26-10-02 09:07
 | 
 |  | 
 "Dorthe" <sludder@.dk> skrev i en meddelelse
 news:M0ju9.178216$Qk5.6197965@news010.worldonline.dk...
 > Hej ..
 > Jeg skal have 22 gæster næste weekend - er ikke nogen ørn i et køkken . Er
 > blevet fortalt, at en oksegrydesteg er nem at gå til . Hvad er jeres
 > erfaringer, er der nogle faldgruber ? Hvor stor en steg skal jeg købe til
 20
 > voksne og 2 børn ? Bilka har oksesteg på tilbud i næste uge - er det o.k.
 at
 > købe der, eller skal jeg til en slagter for at være sikker på kvaliteten ?
 > Hvordan skal den tilberedes og hvad severer jeg til , udover sovs og
 > kartofler ??? ......Tja, det er noget af en udfordring - men jeg vil gerne
 > forsøge at lave en god middag.
 > Venlig hilsen Dorthe
 >
 >Hej Dorthe
 Jeg vil altså også tilslutte mig Inger.
 Det er helt fint, at du vil lave middag, men det kan du altså også sagtens
 gøre på en nemmere måde. Jeg har efterhånden lært ikke at eksperimentere med
 uprøvede opskrifter eller råvarer, når jeg har gæster. Eksperimenterne
 lægger jeg hos familien herhjemme. Bliver noget godt, ja så kan det bruges,
 næste gang der er gæster.
 Hvis du kommer til at klokke i det, så vil du højst sandsynligt have en
 elendig aften, fordi du husker på alle de gange du har spist godt hos dem og
 de ville jo aldrig have ødelagt noget så simpelt som...... osv.
 Sådan har jeg i hvert fald haft det de par gange, det er sket.
 Tænk over, hvilken ret du er rigtig god til at lave. Er det kødsauce, ja så
 er det det du skal servere. Med dejlig frisk pasta, friskreven parmesan og
 en god hjemmelavet salat, skal du nok blive udråbt til helt blandt gæsterne.
 Er det frikadeller, du er god til, så laver du det.
 MVH Rikke
 --
www.rikkebachmann.webbyen.dk Her finder du billige, nemme og hurtige madopskrifter
 til travle børnefamilier, gode spareråd, ferietips, gode
 ideer til børnefødselsdagen og meget, meget mere.
            
             |  |  | 
  Trine Kornum Christi~ (26-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~
 | 
 Dato :  26-10-02 09:31
 | 
 |  | 
 
            "Dorthe" <sludder@.dk> writes:
 > Jeg skal have 22 gæster næste weekend - er ikke nogen ørn i et køkken . Er
 > blevet fortalt, at en oksegrydesteg er nem at gå til . Hvad er jeres
 > erfaringer, er der nogle faldgruber ? Hvor stor en steg skal jeg købe til 20
 > voksne og 2 børn ? Bilka har oksesteg på tilbud i næste uge - er det o.k. at
 > købe der, eller skal jeg til en slagter for at være sikker på kvaliteten ?
 > Hvordan skal den tilberedes og hvad severer jeg til , udover sovs og
 > kartofler ??? ......Tja, det er noget af en udfordring - men jeg vil gerne
 > forsøge at lave en god middag.
 Jeg syntes at oksegrydesteg er noget af det nemmeste at lave og da det
 smager godt og forholdsvis billigt, så kan du jo bare lave en
 generalprøve i løbet af ugen.
 Hvor meget kød du skal bruge ved jeg ikke, men spørg slagteren i
 Bilka, de ved det helt sikkert. Jeg ville sagtens turde købe den/dem
 hos Bilka.
 Godt så, tilberedning:
 Oksestegen krydres med lidt salt og peber og brunes i en stegegryde. I
 en stegegryde kan du også sagtens have 2 eller 3 stege alt efter
 størrelsen. Når de alle sammen er godt brunede hælder du vand ved, jeg
 vil gætte på 3-5 dl, her kommer du også kulør i. Så lægger du låg på,
 skruer helt ned, så det kun lige akkurat koger og så lader du det bare
 stå nogle timer. Hvis der er 3 stege i skal du efter et par timer
 vende lidt rundt på dem. Når der er gået ca. 3 timer burde de være ved
 at være færdige, prøv med et stegetermometer. Jeg ved ikke lige hvor
 varmt oksekød skal være, men det står som regel på termometeret.
 Sovsen laver du af stegeskyen spædet op med vandet fra kartoflerne og
 bønnerne [se senere]. Tilsæt evt. mere kulør, salt og peber hvis det
 er nødvendigt. Jævnes med alm. mel, endelig ikke maizena, det giver en
 helt forkert konsistens til den slags sovse.
 Til det serverer du kogte kartofler, kogte bønner, de må endelig ikke
 koge for længe, der skal være lidt "bid" i dem, og sidst, men absolut
 ikke mindst, glaserede perleløg.
 Server en god rødvin til og som dessert vil en gammeldags æblekage
 være helt perfekt.
 God fornøjelse.
 Mvh Trine
 -- 
 Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk,  hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
http://www.trinekc.dk,  opskrifter og andre ligegyldigheder
            
             |  |  | 
  mcloud (26-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : mcloud
 | 
 Dato :  26-10-02 10:17
 | 
 |  | 
 
            "Dorthe" skrev d. 25-10-02 22:51 dette indlæg :
 > Hej ..
 > Jeg skal have 22 gæster næste weekend - er ikke nogen ørn i et køkken
 . Er
 > blevet fortalt, at en oksegrydesteg er nem at gå til . Hvad er jeres
 > erfaringer, er der nogle faldgruber ? Hvor stor en steg skal jeg købe
 til 20
 > voksne og 2 børn ? Bilka har oksesteg på tilbud i næste uge - er det
 o.k. at
 > købe der, eller skal jeg til en slagter for at være sikker på
 kvaliteten ?
 > Hvordan skal den tilberedes og hvad severer jeg til , udover sovs og
 > kartofler ??? ......Tja, det er noget af en udfordring - men jeg vil
 gerne
 > forsøge at lave en god middag.
 > Venlig hilsen Dorthe
 > 
 > 
 Hej Dorte
 Du skal beregne ca 250 gram kød til hver + lidt ekstra til dem der
 spiser mere altså ca 6kg.
 Hvis du i bilka køber oksebov eller tykkamsteg  deler du stegen , hvis
 den ikke er delt i forvejen.
 Derefter smider du den i ovnen i bradepanden brune den eller dem  i ca
 20-25 minutter på 250 grader, der efter smider du et par laurbærblade ,
 salt og peber , et par løg,  et par gulerødder  , 3spsk ribs gele , evt
 lidt krydderurter i panden også og kommer væde ved stegen ca 1½ liter
 .HUSK  AT SPÆDE MED VÆSKE,  så skruer du ned på ca 170 grader og steger
 stegene i ca 1½ -2 timer .Tager stegene ud og hviler og skærer for og
 serverer.
 Som tilbehør ville jeg servere glasserede små perleløg ,de laves på
 samme måde som brunede kartofler .
 Bønner der er rullet med bacon og lige ristet på panden og derefter sat
 i ovnen på 200 grader i 10 minutter, server straks.
 Nogle gode kartofler ,samt gulerødder. evt, broccoli
 håber dette var noget 
 velbekommen 
 mcloud
 -- 
 Leveret af:
http://www.kandu.dk/ "Vejen til en hurtig løsning"
            
             |  |  | 
  aks (26-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : aks
 | 
 Dato :  26-10-02 11:29
 | 
 |  | 
 
            "mcloud" skrev d. 26-10-02 10:17 dette indlæg :
 > "Dorthe" skrev d. 25-10-02 22:51 dette indlæg :
 > > Hej ..
 > > Jeg skal have 22 gæster næste weekend - er ikke nogen ørn i et
 køkken
 > . Er
 > > blevet fortalt, at en oksegrydesteg er nem at gå til . Hvad er jeres
 > > erfaringer, er der nogle faldgruber ? Hvor stor en steg skal jeg
 købe
 > til 20
 > > voksne og 2 børn ? Bilka har oksesteg på tilbud i næste uge - er det
 > o.k. at
 > > købe der, eller skal jeg til en slagter for at være sikker på
 > kvaliteten ?
 > > Hvordan skal den tilberedes og hvad severer jeg til , udover sovs og
 > > kartofler ??? ......Tja, det er noget af en udfordring - men jeg vil
 > gerne
 > > forsøge at lave en god middag.
 > > Venlig hilsen Dorthe
 > > 
 > > 
 > Hej Dorte
 > 
 > Du skal beregne ca 250 gram kød til hver + lidt ekstra til dem der
 > spiser mere altså ca 6kg.
 > Hvis du i bilka køber oksebov eller tykkamsteg  deler du stegen , hvis
 > den ikke er delt i forvejen.
 > Derefter smider du den i ovnen i bradepanden brune den eller dem  i ca
 > 20-25 minutter på 250 grader, der efter smider du et par laurbærblade
 ,
 > salt og peber , et par løg,  et par gulerødder  , 3spsk ribs gele ,
 evt
 > lidt krydderurter i panden også og kommer væde ved stegen ca 1½ liter
 > .HUSK  AT SPÆDE MED VÆSKE,  så skruer du ned på ca 170 grader og
 steger
 > stegene i ca 1½ -2 timer .Tager stegene ud og hviler og skærer for og
 > serverer.
 > 
 > Som tilbehør ville jeg servere glasserede små perleløg ,de laves på
 > samme måde som brunede kartofler .
 > Bønner der er rullet med bacon og lige ristet på panden og derefter
 sat
 > i ovnen på 200 grader i 10 minutter, server straks.
 > Nogle gode kartofler ,samt gulerødder. evt, broccoli
 > 
 > håber dette var noget 
 > velbekommen 
 > mcloud
 > 
 > -- 
 > Leveret af:
 > http://www.kandu.dk/ > "Vejen til en hurtig løsning"
 > HEJ
 Gammeldags oksesteg er meget nem , men lad være med at komme vand ved
 efter bruning kom rødvin ved istedet for, det smager godt i sovsen og så
 mindsker du stegetiden ca. ½ time eller mer det gør ikke noget den står
 og trækker bagefter.
 Bon appetit
 M.V.H.aks
 -- 
 Leveret af:
http://www.kandu.dk/ "Vejen til en hurtig løsning"
            
             |  |  | 
   SB (28-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : SB
 | 
 Dato :  28-10-02 19:54
 | 
 |  | 
 "aks" <aks.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
 news:3_tu9.178452$Qk5.6240939@news010.worldonline.dk...
 > "mcloud" skrev d. 26-10-02 10:17 dette indlæg :
 > > "Dorthe" skrev d. 25-10-02 22:51 dette indlæg :
 > > > Hej ..
 > > > Jeg skal have 22 gæster næste weekend - er ikke nogen ørn i et
 > køkken
 > > . Er
 > > > blevet fortalt, at en oksegrydesteg er nem at gå til . Hvad er jeres
 > > > erfaringer, er der nogle faldgruber ? Hvor stor en steg skal jeg
 > købe
 > > til 20
 > > > voksne og 2 børn ? Bilka har oksesteg på tilbud i næste uge - er det
 > > o.k. at
 > > > købe der, eller skal jeg til en slagter for at være sikker på
 > > kvaliteten ?
 > > > Hvordan skal den tilberedes og hvad severer jeg til , udover sovs og
 > > > kartofler ??? ......Tja, det er noget af en udfordring - men jeg vil
 > > gerne
 > > > forsøge at lave en god middag.
 > > > Venlig hilsen Dorthe
 > > >
 Nu kunne jeg ikke finde på at lave en oksesteg andre steder en på min grill,
 har før haft den i brug i snestorm.
 Plejer at sætte et stegetermometer ind i den, så kan jeg se når den er
 færdig, da min erfaring siger mig at ikke alle skal have lige meget,
 afhænger lidt af tykkelsen på den, og så det at grillen ikke er helt så nemt
 at styre rent temperaurmæssigt som en ovn.
 Kødet i Bilka er OK, men køber nu mit ved en halalslagter, det er billiger
 og absolut ikke dårliger end Bilkas.
 
 Søren
 
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |