|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | champignon skal de vaskes Fra : felix
 | 
 Dato :  25-10-02 17:49
 | 
 |  | de hvide champignon der købes i bakker i supermarkeder som er rengjorte
 går mit spm om de skal vaskes eller kan de bruges direkte i salat ?
 
 Årsag hver gang jeg spiser en tomat-champignon salat får jeg TYND-mave og må besøge WC
 flere gange
 i løbet af aftenen, nu skal jeg igen for 3.gang - øv ;-(
 
 
 
 
 |  |  | 
  Morten N. Nielsen (25-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Morten N. Nielsen
 | 
 Dato :  25-10-02 21:28
 | 
 |  | Jeg renser selv de afskårne champignoner, har set rester af jord på dem og i
 jorden kan være diverse bakterier osv...
 
 Jeg tror at grunden til, at de afskærer champignonerne er, at de ellers
 vokser videre efter plukning.
 
 At vaske champignoner mener jeg at have hørt skulle være en dum ide, da de
 herved suger en masse vand.
 
 Ved ikke om det hjælper, men....
 
 Morten
 
 
 "felix" <felix6@of[XXX]ir.dk> wrote in message
 news:apbsla$s1d$1@sunsite.dk...
 > de hvide champignon der købes i bakker i supermarkeder som er rengjorte
 > går mit spm om de skal vaskes eller kan de bruges direkte i salat ?
 >
 > Årsag hver gang jeg spiser en tomat-champignon salat får jeg TYND-mave og
 må besøge WC
 > flere gange
 > i løbet af aftenen, nu skal jeg igen for 3.gang - øv ;-(
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Inger Pedersen (26-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger Pedersen
 | 
 Dato :  26-10-02 08:22
 | 
 |  | 
 "Morten N. Nielsen" <morten293@pop.k-net.dk> skrev i en meddelelse
 news:apc93o$g1$1@eising.k-net.dk...
 > Jeg renser selv de afskårne champignoner, har set rester af jord på dem og
 i
 > jorden kan være diverse bakterier osv...
 >
 >
 Ja, men at man ligefrem skulle blive syg af dem så hurtigt???
 Er champignonerne HELT friske? Hvis de er rensede og skåret i, kan de altså
 ikke holde sig ret længe, og dårlige champignoner kan give
 maveforgiftninger.
 
 Har du overvejet, Felix, om du også bliver syg af  champignoner i andre
 udgaver?
 Her tænker jeg på, om du overhovedet kan tåle dem?
 
 > At vaske champignoner mener jeg at have hørt skulle være en dum ide, da de
 > herved suger en masse vand.
 
 Man behøver jo ikke lade dem ligge og soppe.
 Hurtigt ned - kraftigt rundt med en børste - og op igen - så tager man
 resten med en negl eller en kniv.
 På den måde suger de ikke vand af betydning.
 
 Men som sagt: jeg tror ikke rigtig på, det er her, det går galt.
 
 Hilsen Inger
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jens Peter Secher (26-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Peter Secher
 | 
 Dato :  26-10-02 08:48
 | 
 |  | "Morten N. Nielsen" <morten293@pop.k-net.dk> writes:
 
 > Jeg tror at grunden til, at de afskærer champignonerne er, at de ellers
 > vokser videre efter plukning.
 
 De holder sig bedre når de er afskårne.  Men jeg synes nu ikke jeg har
 haft problemer med også at vaske dem, bare de er helt friske og lige
 duppes tørre bagefter.
 --
 Jens Peter Secher
 _jpsecher get2net dk DD6A 05B0 174E BFB2 D4D9 B52E 0EE5 978A FE63 E8A1_
 
 
 |  |  | 
  Padmé (26-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Padmé
 | 
 Dato :  26-10-02 12:11
 | 
 |  | Jeg plejer at komme dem i lidt vand og hurtigt op igen, derefter renser jeg
 dem med masser af groft salt, og skyller dem hurtigt i vand igen, så opsuger
 de ikke vandet..
 
 Padmé
 
 "felix" <felix6@of[XXX]ir.dk> wrote in message
 news:apbsla$s1d$1@sunsite.dk...
 > de hvide champignon der købes i bakker i supermarkeder som er rengjorte
 > går mit spm om de skal vaskes eller kan de bruges direkte i salat ?
 >
 > Årsag hver gang jeg spiser en tomat-champignon salat får jeg TYND-mave og
 må besøge WC
 > flere gange
 > i løbet af aftenen, nu skal jeg igen for 3.gang - øv ;-(
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Mette Nylander Sørup (26-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mette Nylander Sørup
 | 
 Dato :  26-10-02 17:20
 | 
 |  | > Årsag hver gang jeg spiser en tomat-champignon salat får jeg TYND-mave og
 må besøge WC
 > flere gange
 > i løbet af aftenen, nu skal jeg igen for 3.gang - øv ;-(
 >
 >
 
 Hej Felix
 
 Det kan godt tænkes, der har vært for mange usunde bakterier i din
 champignon. Det aldrig sundt at lade sine champignon blive tillukket i
 pakken, der skal åben så den kan få luft - ellers mugner de hurtigt.
 Forøvrigt vil jeg lige bemærke, at jeg synes, det er en sædeles god ide at
 vaske dine champignon, da de vokser i gammelt hestemøg (det er dog
 varmebehandlet). Generelt skal de fleste grønsager vaskes, da jordbakterier
 ikke sundhedsfremmende.
 
 Mvh.
 Mette Sørup
 
 
 
 
 |  |  | 
  jf (29-10-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : jf
 | 
 Dato :  29-10-02 14:32
 | 
 |  | Hej Felix
 Jeg håber din mave er iorden igen. Det du skal gøre når du køber
 champignoner er, skær det af skaftet som er snavset, og tør, eller børst
 resten af champignonen med en tør opvaskebørste, men du skal sikre dig at
 der ikke er jord tilbage på champignonen, da det er det du får tynd mave af.
 Hilsen Jane F.
 "felix" <felix6@of[XXX]ir.dk> skrev i en meddelelse
 news:apbsla$s1d$1@sunsite.dk...
 > de hvide champignon der købes i bakker i supermarkeder som er rengjorte
 > går mit spm om de skal vaskes eller kan de bruges direkte i salat ?
 >
 > Årsag hver gang jeg spiser en tomat-champignon salat får jeg TYND-mave og
 må besøge WC
 > flere gange
 > i løbet af aftenen, nu skal jeg igen for 3.gang - øv ;-(
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |