| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | pensionist-horn Fra : Anne Bordum & Jesper~ | 
  Dato :  13-09-02 20:46 |  
  |   
            Hej gruppe.
 Jeg hørte engang i et radioprogram en opskrift på "pensionist-horn" men jeg
 har desværre mistet opskriften.
 
 Den var ret enkel - det var noget med hvedemel, margarine og sukker + lunken
 mælk med gær og så en blanding af margarine og sukker som fyld.
 
 Siger det nogen noget ???
 
 Jeg har prøvet andre opskrifter på horn, og de har da været udmærkede, men
 ikke ligeså gode.
 
 Jesper
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Nette (15-09-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Nette | 
  Dato :  15-09-02 01:50 |  
  |   
            
 "Anne Bordum & Jesper Hansen" wrote
 > Den var ret enkel - det var noget med hvedemel, margarine og sukker +
 lunken
 > mælk med gær og så en blanding af margarine og sukker som fyld.
 >
 > Siger det nogen noget ???
 >
 > Jeg har prøvet andre opskrifter på horn, og de har da været udmærkede, men
 > ikke ligeså gode.
 
 Hvad mener du med opskrift på horn?
 En almindelig bolledej eller?
 
 Har du opskriften på en kringle? For det lyder lidt som om det er sådan en,
 der bare er formet til et horn.
 Remonce: margarine og sukker 1:1 ( Evt. lidt romessens).
 
 Man kan også komme lidt rosiner oven i remoncen, lidt marcipan el. anden
 smagsvariant.
 
 Nette
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Svend Erik Bertelsen (15-09-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Svend Erik Bertelsen | 
  Dato :  15-09-02 10:42 |  
  |   
            Anne Bordum & Jesper Hansen skrev:
 
 > Jeg hørte engang i et radioprogram en opskrift på "pensionist-horn" men jeg
 > har desværre mistet opskriften.
 
 > Den var ret enkel - det var noget med hvedemel, margarine og sukker + lunken
 > mælk med gær og så en blanding af margarine og sukker som fyld.
 
 "Pensionist-horn" - den kender jeg ikke. Har søgt på nettet og i
 min store opskriftssamling - men uden resultat!
 
 Jeg bruger ofte en opskrift af Kirsten Hüttemeier, som jeg synes
 er god: Fyldte horn, Illum-horn og Bamsehorn har hun selv kaldt
 denne opskrift:
 
 Fyldte horn (8/16 stk.)
 
 250 g mel 
 75 g smør 
 ca. 1 dl lunken mælk 
 35 g gær 
 1 æg 
 2-3 spsk sukker 
 
 fyld: 
 marcipan 
 chokoladeknapper 
 
 pynt: 
 æg 
 sukker 
 hakkede mandler 
 
 Til dejen hakkes smørret ud i melet, husk at lægge lidt fra til
 æltning. Gæren røres ud i lunken mælk og blandes i dejen sammen
 med sukker og det sammenpiskede æg. Dejen æltes med det ekstra mel
 og deles i to, hvis De vil have små horn. Dejen rulles ud til en
 stor pandekage og deles i otte trekanter. På hver trekant lægges
 chokoladeknapper og marcipan. Hornene rulles sammen mod spidsen og
 lægges på en smurt bageplade. Skal hæve lunt og tildækket i 20 min.
 Pensles forsigtigt med æg og drysses med sukker og hakkede mandler. 
 Bages midt i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutter.
 
 -- 
 Venlig hilsen
 Svend Erik
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |