/ Forside / Karriere / Uddannelse / Højere uddannelser / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Højere uddannelser
#NavnPoint
Nordsted1 1588
erling_l 1224
ans 1150
dova 895
gert_h 800
molokyle 661
berpox 610
creamygirl 610
3773 570
10  jomfruane 570
Smeltepunkt
Fra : Kaspar Dan Nielsen


Dato : 04-09-02 10:46



Hej alle!

Vi sidder her og tænker på om eks. en spegepølse har et smeltepunkt
og så fald, hvad er det??

Det lyder nok som et mystisk og måske er det også et lidt dumt spørgsmål,
men jeg mener det seriøst.

\Kaspar Nielsen




 
 
Uffe Holst (05-09-2002)
Kommentar
Fra : Uffe Holst


Dato : 05-09-02 09:41


In an article of 4 Sep 2002 Kaspar Dan Nielsen wrote:

> Vi sidder her og tænker på om eks. en spegepølse har et smeltepunkt
> og så fald, hvad er det??

Det har den ikke. Til gengæld har den flere.

Kigger man på en spegepølse, så vil man hurtigt opdage, at det er en
meget uhomogen masse, der ser ret klam ud og sikkert også smager i den
retning. De enkelte dele i massen vil hver især have en smeltepunkt. Du
kan jo bare begynde at varme en skive spegepølse op på pande og se, hvordan
fedtet første begynder at smelte.

Og når alt fedtet er smeltet bort, så er der sikkert kun rødt farvestof
tilbage.

--
Uffe Holst


Bertel Lund Hansen (05-09-2002)
Kommentar
Fra : Bertel Lund Hansen


Dato : 05-09-02 16:33

Kaspar Dan Nielsen skrev:

>Vi sidder her og tænker på om eks. en spegepølse har et smeltepunkt

Sådan set ikke. Den består af forskellige stoffer med forskellige
smeltepunkter. Det første der vil 'smelte' fra, er vand (100
grader) og derefter fedt (140 grader ?) o.s.v.

>Det lyder nok som et mystisk og måske er det også et lidt dumt spørgsmål,
>men jeg mener det seriøst.

Det er helt o.k.

--
Bertel
http://bertel.lundhansen.dk/   FIDUSO: http://fiduso.dk/

Anders Lund (05-09-2002)
Kommentar
Fra : Anders Lund


Dato : 05-09-02 17:15

"Bertel Lund Hansen" <nospam@lundhansen.dk> skrev i en meddelelse
news:l7uenuk47eupsb5bdd8c91osstn9e25mi2@news.telia.dk...
> Kaspar Dan Nielsen skrev:
>
> >Vi sidder her og tænker på om eks. en spegepølse har et smeltepunkt
>
> Sådan set ikke. Den består af forskellige stoffer med forskellige
> smeltepunkter. Det første der vil 'smelte' fra, er vand (100
> grader) og derefter fedt (140 grader ?) o.s.v.
Mener du at vand vil smelte ved 100 grader? og du kalder dig fysiklærer



--
Mvh
Anders Lund
Anders@zaimGED.dk
Fjern geden fra min signatur



Bertel Lund Hansen (05-09-2002)
Kommentar
Fra : Bertel Lund Hansen


Dato : 05-09-02 18:47

Anders Lund skrev:

>Mener du at vand vil smelte ved 100 grader?

Så du anførselstegnene?

--
Bertel
http://bertel.lundhansen.dk/   FIDUSO: http://fiduso.dk/

Jon Larsen (06-09-2002)
Kommentar
Fra : Jon Larsen


Dato : 06-09-02 13:54


">
> Sådan set ikke. Den består af forskellige stoffer med forskellige
> smeltepunkter. Det første der vil 'smelte' fra, er vand (100
> grader) og derefter fedt (140 grader ?) o.s.v.
>
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Hmmmm.. prøv at lægge en skive 3-stjernet salami i solen, og se hvordan den
sveder fedt I øvrigt er der ikke så meget fedt i en spegepølse da den
som regel består af max 15-20 % fedt ( afhængig af den fedt-% der er i det
kød man bruger.. der hvor jeg arbejdede som slagter lavede vi nemlig en
oksespegepølse med max. 5 % fedt) hvorimod en salami ligger på omkring 55
% fedt... og du vil blive overrasket over hvor meget vand man kan få bunden
i en spegepølse* he he * Og ja.. jeg er uddannet slagter


--
Jon Larsen
Gixxer 250
DMCN#: 555
Odense
Stud. Procesteknolog.
"Før var jeg forvirret, det er jeg også nu, bare på et højere plan"



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste