| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Brunsviger! Fra : Anders | 
  Dato :  11-08-02 10:57 |  
  |   
            Hej!
 
 Jeg efterlyser hermed DK's bedste opskrift på brunsviger!
 
 MVH. Anders
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Trine Kornum Christi~ (11-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ | 
  Dato :  11-08-02 10:57 |  
  |  
 
            "Anders" <no@spam.dk> writes:
 > Jeg efterlyser hermed DK's bedste opskrift på brunsviger!
 Søg på google-groups, der var en lang tråd i gruppen for nogle måneder
 siden.
 Mvh Trine
 -- 
 Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
 http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Thomas (11-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Thomas | 
  Dato :  11-08-02 11:40 |  
  |   
            
"Anders" <no@spam.dk> wrote in message news:aj5ccu$nfi$1@sunsite.dk...
 > Hej!
 >
 > Jeg efterlyser hermed DK's bedste opskrift på brunsviger!
 >
 ---------------
 Jeg har desværre ikke på stående fod en god opskrift til dig. Men det du
 skal gå efter er den fynske brunsviger (brånsviger) som det hedder på de
 kanter. Jeg kommer selv fra Fyn og kan fortælle dig at man ingen andre
 steder i Danmark forstår at lave den ægte fynske brunsviger.
 På Sjælland er der kanel i fyldet, der forøvrigt slet ikke er fedtet og
 snasket, men hårdt og knasende farin. Samtidig er der oven i købet
 kardemonne i dejen, som er en tør omgang ???
 I Jylland er der rosiner eller koriander i fyldet, nogle gange endda i dejen
 ??
 Den fynske brunsviger er med en høj og svampet bund (mindst 3 cm høj).
 Fyldet er noget være, men dejligt, snask. Det skal være fedtet og i stor
 mængder. Mange fynske bagere benytter en lille smule kagecreme i remoncen.
 Men alt den snak med kanel, kardemomme, rosiner og hårdt knasende farin har
 alstå intet med en ringtig "brånsviger" at gøre.
 Du kan jo tage på en lille ekskursion til Fyn, og gøre egne feltoptagelser
  
Thomas
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Marianne Black (11-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Marianne Black | 
  Dato :  11-08-02 17:26 |  
  |   
            
 "Anders" <no@spam.dk> skrev i en meddelelse news:aj5ccu$nfi$1@sunsite.dk...
 > Hej!
 >
 > Jeg efterlyser hermed DK's bedste opskrift på brunsviger!
 >
 > MVH. Anders
 >
 >
 
 Hej Anders,
 Denne er fra min søster i Odense, og jeg synes den er ganske vellykket.
 
 Hermed opskriften på brunsviger:
 
 1/4 L mælk
 50 g gær
 100 g blødt margarine
 2 spsk.sukker
 ½ tsk. groft salt
 2 æg
 500 g mel
 
 Fyld: 150 g margarine, 150 g brun farin(2½dl)
 
 Lun mælken og rør gæren ud heri. Bland de øvrige ting i. Slå dejen godt
 sammen til den er blank og smidig. Bred dejen ud i en smurt bradepande (25 x
 30cm.) og stil den til hævning et lunt sted i ca.20 minutter. FYLD: Smelt
 margarinen og tilsæt farin. Giv massen et opkog under omrøring. Lav nogle
 fordybninger i gærdejen med en ske(MEGET VIGTIGT!) og fordel fyldet over
 kagen. Bag den midt i ovnen ved 200 grader i ca.25 minutter.
 
 Vil tro I skal lave dobbelt, hvis det er til en hel bradepande.
 God fornøjelse - håber Københavnerne kan li´fynsk ma´ !!!!
 
 Mvh.
 Marianne
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Lene (11-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lene | 
  Dato :  11-08-02 18:26 |  
  |   
            
 "Marianne Black" <dmbla@post7.tele.dk> skrev i en meddelelse
 news:3d568fd8$0$51591$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 >
 > "Anders" <no@spam.dk> skrev i en meddelelse
 news:aj5ccu$nfi$1@sunsite.dk...
 > > Hej!
 > >
 > > Jeg efterlyser hermed DK's bedste opskrift på brunsviger!
 > >
 > > MVH. Anders
 > >
 > >
 >
 > Hej Anders,
 > Denne er fra min søster i Odense, og jeg synes den er ganske vellykket.
 >
 > Hermed opskriften på brunsviger:
 >
 > 1/4 L mælk
 > 50 g gær
 > 100 g blødt margarine
 > 2 spsk.sukker
 > ½ tsk. groft salt
 > 2 æg
 > 500 g mel
 >
 > Fyld: 150 g margarine, 150 g brun farin(2½dl)
 >
 > Lun mælken og rør gæren ud heri. Bland de øvrige ting i. Slå dejen godt
 > sammen til den er blank og smidig. Bred dejen ud i en smurt bradepande (25
 x
 > 30cm.) og stil den til hævning et lunt sted i ca.20 minutter. FYLD: Smelt
 > margarinen og tilsæt farin. Giv massen et opkog under omrøring. Lav nogle
 > fordybninger i gærdejen med en ske(MEGET VIGTIGT!) og fordel fyldet over
 > kagen. Bag den midt i ovnen ved 200 grader i ca.25 minutter.
 >
 > Vil tro I skal lave dobbelt, hvis det er til en hel bradepande.
 > God fornøjelse - håber Københavnerne kan li´fynsk ma´ !!!!
 >
 > Mvh.
 > Marianne
 
 Hej
 Nu hvor verdenskrigen er overstået og rationeringen ophørt, kunne man nok
 snige sig til at bruge smør. Lige netop i en brunsviger er smøret
 uomgængeligt for at få den rette smag. Ellers svarer opskriften vist til mit
 eget lækre resultat - dog ville jeg også højst bruge halvt så meget gær og
 så forlænge hævetiden en anelse (evt. lad det hæve af to omgange, før og
 efter det er puttet i bradepanden).
 Mvh
 Casper
 
 
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Trine Kornum Christi~ (11-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ | 
  Dato :  11-08-02 18:30 |  
  |  
 
            "Lene" <lsh@oncable.dk> writes:
 > Nu hvor verdenskrigen er overstået og rationeringen ophørt, kunne man nok
 > snige sig til at bruge smør. Lige netop i en brunsviger er smøret
 > uomgængeligt for at få den rette smag.
 Nej, føj for pokker, er du ude på at ødelægge en god kage? :) Jeg
 syntes at smør til alt andet end et rundstykke er skrækkeligt. Jeg kan
 simpelt hen ikke forliges med smagen. Smørbagte småkager er blandt det
 allerværste, men kød stegt i smør tager nu helt klart
 førstepladsen. Nej, må jeg bede om en gang margarine til småkagerne og
 olie til kødet.
 Mvh Trine, som heller ikke er til kardemomme eller rosiner i brunsviger.
 -- 
 Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
 http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             Lene (11-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lene | 
  Dato :  11-08-02 19:23 |  
  |   
            
 "Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
 news:uptwp482y.fsf@trinekc.dk...
 > "Lene" <lsh@oncable.dk> writes:
 >
 > > Nu hvor verdenskrigen er overstået og rationeringen ophørt, kunne man
 nok
 > > snige sig til at bruge smør. Lige netop i en brunsviger er smøret
 > > uomgængeligt for at få den rette smag.
 >
 > Nej, føj for pokker, er du ude på at ødelægge en god kage? :) Jeg
 > syntes at smør til alt andet end et rundstykke er skrækkeligt. Jeg kan
 > simpelt hen ikke forliges med smagen. Smørbagte småkager er blandt det
 > allerværste, men kød stegt i smør tager nu helt klart
 > førstepladsen. Nej, må jeg bede om en gang margarine til småkagerne og
 > olie til kødet.
 
 Hej Trine
 Min dybeste medfølelse. Nu bad spørgeren om intet mindre end verdens bedste
 opskrift, og i den forbindelse er det nok et meget lille segment, der deler
 dine smør-idosynkrasier.
 Mvh
 Casper
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Vagn Torup & Rikke B~ (12-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Vagn Torup & Rikke B~ | 
  Dato :  12-08-02 09:39 |  
  |   
            
Lene <lsh@oncable.dk> skrev i en
 nyhedsmeddelelse:3d56aba6$0$14327$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 >
 > "Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
 > news:uptwp482y.fsf@trinekc.dk...
 > > "Lene" <lsh@oncable.dk> writes:
 >
 > Hej Trine
 > Min dybeste medfølelse. Nu bad spørgeren om intet mindre end verdens
 bedste
 > opskrift, og i den forbindelse er det nok et meget lille segment, der
 deler
 > dine smør-idosynkrasier.
 > Mvh
 > Casper
 >
 > Hej
 Det er da muligt, men jeg vil nu tilslutte mig Trine!
 MVH Rikke
 --
 Du kan finde ideer til aftensmaden,
 aktiviteter med ungerne, sparetips,
 læse om hjemmefødsler og meget
 mere på:
 www.rikkebachmann.webbyen.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Rene' Hjorth (12-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Rene' Hjorth | 
  Dato :  12-08-02 17:13 |  
  |  
 
            [Lene | Sun, 11 Aug 2002 19:26:17 +0200]
 >Nu hvor verdenskrigen er overstået og rationeringen ophørt, kunne man nok
 >snige sig til at bruge smør. Lige netop i en brunsviger er smøret
 >uomgængeligt for at få den rette smag.
 Tak for de smukke ord - jeg nød i hvertfald deres læsning :)
 (saaavner brunsviger)
 René
 www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           sune vuorela (12-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : sune vuorela | 
  Dato :  12-08-02 15:47 |  
  |   
            On Sun, 11 Aug 2002 11:57:09 +0200, "Anders" <no@spam.dk> wrote:
 
 >Hej!
 >
 >Jeg efterlyser hermed DK's bedste opskrift på brunsviger!
 
 Lav en gærdej af:
 3,5 dl mælk, 50 g gær, 1/3 pakke smeltet smør, 3 spsp sukker, 1 knsp
 salt, mel efter behov.
 
 snask:
 100 gram smør, 150 g brun farin, 4 spsk lys sirup varmes i en gryde.
 
 Dejen rulles ud i en bradebande. hæver. fordybninger laves med en
 spiseske. snask hældes på. Bages i ovn 15-20 minutter,
 
 -- 
 Sune
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Pia Arp (15-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Pia Arp | 
  Dato :  15-08-02 16:04 |  
  |   
            
"Anders" <no@spam.dk> skrev i en meddelelse news:aj5ccu$nfi$1@sunsite.dk...
 > Hej!
 >
 > Jeg efterlyser hermed DK's bedste opskrift på brunsviger!
 DEN vil jeg også gerne have   
Mvh Pia
            
              |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |