| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | STÆRK, gammel og stinkende ost... hvordan ~ Fra : LowLifeDK | 
  Dato :  10-08-02 16:17 |  
  |   
            Hejsa
 
 Jeg har lige brugt en mindre formue på en "gammel, stærk ost" fra
 Prima....Hrrrmmfff...den smager som en fløde 13 i løbetid.
 
 Hvordan "laver" man en gammel, stinkende ost der river i gummerne ? Den
 slags man serverer med sky, sennep og rå løg !
 
 --
 LowLifeDK
 
 "Det er FEDT at sidde i et badekar
   og slå prutter...det kilder så dejligt
   op af ryggen.."
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           LowLifeDK (10-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : LowLifeDK | 
  Dato :  10-08-02 17:30 |  
  |   
            For at i kan få en ide om hvad jeg vil ha' .:
 
 Min Bedstefar døde i 1974. Da vi i 1982 renoverede Mormors lejlighed, fandt
 vi en en pakke, GODT indpakket i papir og en madkasse. Denne pakke indeholdt
 den FEDESTE (nogle vil nok sige KLAMMESTE) ost jeg til dato har smagt.
 
 Hvordan sikrer man sig, at der ikke går bakterier/råd/utilsigtet mug i en
 sådan ost ?
 
 
 "LowLifeDK" <easyliving@ofir.dk> skrev i en meddelelse
 news:aj3aot$8dl$1@news.cybercity.dk...
 > Hejsa
 >
 > Jeg har lige brugt en mindre formue på en "gammel, stærk ost" fra
 > Prima....Hrrrmmfff...den smager som en fløde 13 i løbetid.
 >
 > Hvordan "laver" man en gammel, stinkende ost der river i gummerne ? Den
 > slags man serverer med sky, sennep og rå løg !
 >
 > --
 > LowLifeDK
 >
 > "Det er FEDT at sidde i et badekar
 >   og slå prutter...det kilder så dejligt
 >   op af ryggen.."
 >
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Peter Weis (10-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Weis | 
  Dato :  10-08-02 18:05 |  
  |   
            
 "LowLifeDK" <easyliving@ofir.dk> wrote in message
 news:aj3aot$8dl$1@news.cybercity.dk...
 > Hejsa
 >
 > Jeg har lige brugt en mindre formue på en "gammel, stærk ost" fra
 > Prima....Hrrrmmfff...den smager som en fløde 13 i løbetid.
 >
 > Hvordan "laver" man en gammel, stinkende ost der river i gummerne ?
 Den
 > slags man serverer med sky, sennep og rå løg !
 
 Det skal jeg ikke kunne sige. Derimod kan jeg fortælle dig at vi her i
 Allerød har en ostehandler (Ostebodegaen på Birkevej, lige ved
 stationen) som er ualmindelig god til gammelost.
 
 mvh
 Peter
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Emil (10-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Emil | 
  Dato :  10-08-02 21:08 |  
  |   
            On Sat, 10 Aug 2002 17:16:42 +0200, LowLifeDK wrote:
 
 >Hvordan "laver" man en gammel, stinkende ost der river i gummerne ? Den
 >slags man serverer med sky, sennep og rå løg !
 
 Gennem de sidste år har jeg eksperimenteret med samme
 problemopstilling.
 
 Det nemmeste er at købe et stykke ost som er pakket i en
 forseglet plastpose med "beskyttende atmosfære" [1].
 Den opbevares på det varmeste sted i køleskabet (øverste hylde i
 døren) i 3-12 måneder efter sidste salgsdag.
 Herefter tages den ud og lægges et sted med omkring 17-22 graders
 varme i nogle uger/måneder, indtil der begynder at udvikle sig
 nogle luftarter i pakken - så er den spiseklar.
 
 Det er vigtigt at det indkøbte stykke ost har få og store huller.
 Mange små huller er tegn på at osten er inficeret af noget
 uheldigt (bortset fra bestemte typer som 'skal' have det).
 
 Ost med 45+ (26%) fedt er de mest taknemlige at eksperitere med.
 Skriv ned hvad du prøver. De bedste resultater har jeg opnået med
 de billigste Danbo oste på tilbud.
 "Gamle Ole's søn" har også givet fint resultat. Den er lagret i
 knapt et halvt år før udskæringen, sidste salgsdag 3 mdr. senere,
 og med yderligere 3-12 mdr er den værdig til spisning, men kan
 ligge meget længere.
 
 Det allerbedste er dog oste fra Them Mejeri. Men den lokale brugs
 står selv for udskæringen, og pakker stykkerne i folie. Det
 betyder at man selv jævnligt skal indsmøre ostestykkerne i
 koncentreret saltvand, så der ikke kommer uønsket bakterievækst.
 Man koger lidt vand med masser af havsalt, dypper madpapir heri,
 det pakkes om osten og lægges i plastpose uden luft (brug en
 håndstøvsuger). Lidt besværligt, men umagen værd.
 
 God fornøjelse med eksperimenterne.
 
 [1] Beskyttende atmosfære er alm luft, blot med et lidt ændret
 blandingsforhold mellem luftarterne. Det burde let kunne
 fremstilles i enhver husholdning.
 
 
 m.v.h. Emil
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           LowLifeDK (10-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : LowLifeDK | 
  Dato :  10-08-02 21:40 |  
  |  
 
            KULT !
 Tak Emil,- glad for at høre/læse, jeg ikke er den eneste nulevende med hang
 til en rigtig ostemad. Jeg vil prøve mig frem, fremfor at jagte en
 fabriksfremstillet.
 For bedre at kunne håndtere den indpakkede ost, kan jeg tilføje, at
 vokspapir udenpå,- eller istedet for,- madpapiret kan anbefales, da
 vokspapiret ikke lækker eller optager den overskydende saft.
 Ud af posen, og stadig under kontrol. Det lugter jo fælt på fingrene...   
Low
 "Emil" <emilsen@image.dk> skrev i en meddelelse
 news:baralu45vgvduf98hj2b6840osa41t0gsv@4ax.com...
 > On Sat, 10 Aug 2002 17:16:42 +0200, LowLifeDK wrote:
 >
 > >Hvordan "laver" man en gammel, stinkende ost der river i gummerne ? Den
 > >slags man serverer med sky, sennep og rå løg !
 >
 > Gennem de sidste år har jeg eksperimenteret med samme
 > problemopstilling.
 >
 > Det nemmeste er at købe et stykke ost som er pakket i en
 > forseglet plastpose med "beskyttende atmosfære" [1].
 > Den opbevares på det varmeste sted i køleskabet (øverste hylde i
 > døren) i 3-12 måneder efter sidste salgsdag.
 > Herefter tages den ud og lægges et sted med omkring 17-22 graders
 > varme i nogle uger/måneder, indtil der begynder at udvikle sig
 > nogle luftarter i pakken - så er den spiseklar.
 >
 > Det er vigtigt at det indkøbte stykke ost har få og store huller.
 > Mange små huller er tegn på at osten er inficeret af noget
 > uheldigt (bortset fra bestemte typer som 'skal' have det).
 >
 > Ost med 45+ (26%) fedt er de mest taknemlige at eksperitere med.
 > Skriv ned hvad du prøver. De bedste resultater har jeg opnået med
 > de billigste Danbo oste på tilbud.
 > "Gamle Ole's søn" har også givet fint resultat. Den er lagret i
 > knapt et halvt år før udskæringen, sidste salgsdag 3 mdr. senere,
 > og med yderligere 3-12 mdr er den værdig til spisning, men kan
 > ligge meget længere.
 >
 > Det allerbedste er dog oste fra Them Mejeri. Men den lokale brugs
 > står selv for udskæringen, og pakker stykkerne i folie. Det
 > betyder at man selv jævnligt skal indsmøre ostestykkerne i
 > koncentreret saltvand, så der ikke kommer uønsket bakterievækst.
 > Man koger lidt vand med masser af havsalt, dypper madpapir heri,
 > det pakkes om osten og lægges i plastpose uden luft (brug en
 > håndstøvsuger). Lidt besværligt, men umagen værd.
 >
 > God fornøjelse med eksperimenterne.
 >
 > [1] Beskyttende atmosfære er alm luft, blot med et lidt ændret
 > blandingsforhold mellem luftarterne. Det burde let kunne
 > fremstilles i enhver husholdning.
 >
 >
 > m.v.h. Emil
 >
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Emil (11-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Emil | 
  Dato :  11-08-02 00:12 |  
  |  
 
            On Sat, 10 Aug 2002 22:39:59 +0200, LowLifeDK wrote:
 >KULT !
 Næh, bare god smag. -- og dog, det ER nok også kult!
 >For bedre at kunne håndtere den indpakkede ost, kan jeg tilføje, at
 >vokspapir udenpå,- eller istedet for,- madpapiret kan anbefales, da
 >vokspapiret ikke lækker eller optager den overskydende saft.
 Fint nok. Men madpapiret suger lidt saltopløsning til sig, som
 langsomt afgives i takt med at saltet diffunderer ind i osten.
 Så skal osten ikke ompakkes så ofte.
 >Ud af posen, og stadig under kontrol. Det lugter jo fælt på fingrene...   
I forbindelse med arbejde med hvidløg, blev jeg belært om at
 kaffegrums er effektivt at vaske hænderne med, for at fjerne
 lugtgener.
 Det virker faktisk. Jeg aner ikke hvorfor, og hænderne kommer
 ikke til at dufte af kaffe eller noget som helst.
 Det bør prøves ved næste nærkamp med en stærk ost.
 m.v.h. Emil
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Kurt Hansen (12-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kurt Hansen | 
  Dato :  12-08-02 16:25 |  
  |  
 
            On Sat, 10 Aug 2002 22:07:46 +0200, Emil wrote:
 >"Gamle Ole's søn" har også givet fint resultat. Den er lagret i
 >knapt et halvt år før udskæringen, sidste salgsdag 3 mdr. senere,
 >og med yderligere 3-12 mdr er den værdig til spisning, men kan
 >ligge meget længere.
 [snip]
 >Det allerbedste er dog oste fra Them Mejeri.
 Jeg frekventerer ugentligt Thise Mejeri. Ud over de gængse oste,
 fjæler der sig af og til et ukurrant bæst af en stinkadores. Disse
 aborter sælges til en trediedel af den normale kilopris, da damerne i
 butikken normalt regner med 2/3 bortskæring af fordærvet materie (de
 skulle bare kende mine tilbøjeligheder!!!).
 For tiden ligger Gravballemandens Tipoldefar på lur og hver gang jeg
 går forbi fangehullet hvor jeg opbevarer den, udsender den en klæbrig
 dunst der virker som sirenesang på mig. Jeg MÅ bare have en luns   )
 Venlig hilsen
 Kurt Hansen
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            LowLifeDK (12-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : LowLifeDK | 
  Dato :  12-08-02 17:12 |  
  |   
             
"Kurt Hansen" <kurt@towle.dk> skrev i en meddelelse
 news:52kflug5b5r4jvmv3gtt9hhm36s5augb5l@4ax.com...
 > On Sat, 10 Aug 2002 22:07:46 +0200, Emil wrote:
 >
 > >"Gamle Ole's søn" har også givet fint resultat. Den er lagret i
 > >knapt et halvt år før udskæringen, sidste salgsdag 3 mdr. senere,
 > >og med yderligere 3-12 mdr er den værdig til spisning, men kan
 > >ligge meget længere.
 > [snip]
 > >Det allerbedste er dog oste fra Them Mejeri.
 >
 > Jeg frekventerer ugentligt Thise Mejeri. Ud over de gængse oste,
 > fjæler der sig af og til et ukurrant bæst af en stinkadores. Disse
 > aborter sælges til en trediedel af den normale kilopris, da damerne i
 > butikken normalt regner med 2/3 bortskæring af fordærvet materie (de
 > skulle bare kende mine tilbøjeligheder!!!).
 >
 > For tiden ligger Gravballemandens Tipoldefar på lur og hver gang jeg
 > går forbi fangehullet hvor jeg opbevarer den, udsender den en klæbrig
 > dunst der virker som sirenesang på mig. Jeg MÅ bare have en luns   )
 >
 > Venlig hilsen
 > Kurt Hansen
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             Peter Ingsø Laursen (13-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Ingsø Laursen | 
  Dato :  13-08-02 21:28 |  
  |  
 
            "LowLifeDK" <easyliving@ofir.dk> skrev i en meddelelse
 news:aj8mpc$kc1$1@news.cybercity.dk...
 >   
He-he, hele tråden er festlig læsning!
 Har du prøvet Potkäse (sådan staves det vist)!?
 1) Find dig en god lille plastbeholder eller lerkrukke med _tætsluttende_
 låg.
 2) Hæld en pæn sjat snaps eller anden stærk sprit i (cognac er sikkert på
 toppen)
 3) Løbende hakker du div osterester og hælder i beholderen
 4) Lad emnet ældes (uger, måneder...)
 Løbende kan ost og alkohol tilsættes - sideløbende med forbruget.
 God på groft rugbrød med en kølig pilsner    God fornøjelse!
 mvh, Peter Ingsø Laursen
            
              |   |   
            
        
 
            
         
              LowLifeDK (15-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : LowLifeDK | 
  Dato :  15-08-02 20:47 |  
  |   
            
> He-he, hele tråden er festlig læsning!
 Næ, vi er bare feinschmeckere..   
> Har du prøvet Potkäse (sådan staves det vist)!?
 Jeg har hørt om det i mange, mange år. Kender enda historien (tror jeg).
 "Retten" kommer fra england. Opdaget ved et tilfælde ligesom de berømte
 tøndesild fra Island. Har spurgt om Potkäse hos min lokale ostehandler. Han
 anede ikke hvad det var (han er gået på pension nu, men havde været i
 branchen i 35 år!)
 > 1) Find dig en god lille plastbeholder eller lerkrukke >med _tætsluttende_
 låg.
 > 2) Hæld en pæn sjat snaps eller anden stærk sprit i >(cognac er sikkert på
 toppen)
 > 3) Løbende hakker du div osterester og hælder i >beholderen
 > 4) Lad emnet ældes (uger, måneder...)
 > Løbende kan ost og alkohol tilsættes - sideløbende med >forbruget.
 > God på groft rugbrød med en kølig pilsner    God >fornøjelse!
 Det er præcis hvad jeg har HØRT før. Desværre har jeg ikke set det på skrift
 fra en kender.
 Hvis jeg nu siger "ok, ham Peter lyder pålidelige" og jeg dør efter første
 prøvesmagning, har mine efterladte så mulighed for at sagsøge dig for en fed
 erstatning, da min død formentlig vil blive laaaang og pinefuld ?
 Low
            
              |   |   
            
        
 
            
         
               Krabsen (15-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Krabsen | 
  Dato :  15-08-02 22:00 |  
  |  
 
            Opskriften er go' nok.
 Nogle bruger Stroh Rom i stedet, men _så_ er der osse knald på..
 mvh
 Krabsen
 "LowLifeDK" <easyliving@ofir.dk> skrev i en meddelelse
 news:ajh0f0$115l$1@news.cybercity.dk...
 >
 > > He-he, hele tråden er festlig læsning!
 >
 > Næ, vi er bare feinschmeckere..   
>
 > > Har du prøvet Potkäse (sådan staves det vist)!?
 >
 > Jeg har hørt om det i mange, mange år. Kender enda historien (tror jeg).
 >
 > "Retten" kommer fra england. Opdaget ved et tilfælde ligesom de berømte
 > tøndesild fra Island. Har spurgt om Potkäse hos min lokale ostehandler.
 Han
 > anede ikke hvad det var (han er gået på pension nu, men havde været i
 > branchen i 35 år!)
 >
 > > 1) Find dig en god lille plastbeholder eller lerkrukke >med
 _tætsluttende_
 > låg.
 >
 > > 2) Hæld en pæn sjat snaps eller anden stærk sprit i >(cognac er sikkert
 på
 > toppen)
 >
 > > 3) Løbende hakker du div osterester og hælder i >beholderen
 >
 > > 4) Lad emnet ældes (uger, måneder...)
 >
 > > Løbende kan ost og alkohol tilsættes - sideløbende med >forbruget.
 >
 > > God på groft rugbrød med en kølig pilsner    God >fornøjelse!
 >
 > Det er præcis hvad jeg har HØRT før. Desværre har jeg ikke set det på
 skrift
 > fra en kender.
 >
 > Hvis jeg nu siger "ok, ham Peter lyder pålidelige" og jeg dør efter første
 > prøvesmagning, har mine efterladte så mulighed for at sagsøge dig for en
 fed
 > erstatning, da min død formentlig vil blive laaaang og pinefuld ?
 >
 > Low
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                LowLifeDK (15-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : LowLifeDK | 
  Dato :  15-08-02 21:05 |  
  |   
            > Nogle bruger Stroh Rom i stedet, men _så_ er der osse >knald på..
 
 Det er 60 eller 70 % rom ikke sandt ?
 
 Low
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                 Krabsen (15-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Krabsen | 
  Dato :  15-08-02 22:09 |  
  |   
            Fåes op til 80%.
 
 Et skvæt af den er forresten osse go' til at live op på en kedelig gløgg en
 kold vinterdag..
 
 /Krabsen
 
 
 
 
 "LowLifeDK" <easyliving@ofir.dk> skrev i en meddelelse
 news:ajh1gu$12ju$1@news.cybercity.dk...
 > > Nogle bruger Stroh Rom i stedet, men _så_ er der osse >knald på..
 >
 > Det er 60 eller 70 % rom ikke sandt ?
 >
 > Low
 >
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                  LowLifeDK (15-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : LowLifeDK | 
  Dato :  15-08-02 21:31 |  
  |   
            
 "> Et skvæt af den er forresten osse go' til at live op på en >kedelig gløgg
 en> kold vinterdag..
 
 
 AJ da, du har ret. Mindes for 8-9 år siden at jeg holdte en fest for
 vennerne. Min gode ven,- en tysker havde medbragt Struer-Rom.
 
 Brugte den i en punch..... vennerne taler stadig om festen..
 
 hehe
 
 !
 
 Low
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Winnie Henriksen (15-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Winnie Henriksen | 
  Dato :  15-08-02 21:13 |  
  |  
 
            Hej
 On Thu, 15 Aug 2002 21:46:36 +0200, "LowLifeDK" <easyliving@ofir.dk>
 wrote:
 >
 >Hvis jeg nu siger "ok, ham Peter lyder pålidelige" og jeg dør efter første
 >prøvesmagning, har mine efterladte så mulighed for at sagsøge dig for en fed
 >erstatning, da min død formentlig vil blive laaaang og pinefuld ?
 >
 Faldt over en opskrift her
 http://www.hoi.mobilixnet.dk/opskrift/Hojtider/Potkese.htm
MVH
 Winnie
 Med venlig hilsen
 Winnie Henriksen
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                LowLifeDK (15-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : LowLifeDK | 
  Dato :  15-08-02 21:42 |  
  |   |   |   
            
        
 
            
         
                 LowLifeDK (17-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : LowLifeDK | 
  Dato :  17-08-02 21:48 |  
  |   
            
 > Den prøver jeg !
 
 Har fortrudt !
 
 Det der med "grålig masse" står jeg af på.
 
 Holder mig til en ægte gammel-Ole
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Peter Ingsø Laursen (15-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Ingsø Laursen | 
  Dato :  15-08-02 22:15 |  
  |  
 
            "LowLifeDK" <easyliving@ofir.dk> skrev i en meddelelse
 news:ajh0f0$115l$1@news.cybercity.dk...
 > > Har du prøvet Potkäse (sådan staves det vist)!?
 > erstatning, da min død formentlig vil blive laaaang og pinefuld ?
 Jeg vil tro, at din død i så fald ville blive laaang og _smagfuld_!!!
 Jeg har aldrig lavet det selv, men min salige far (som døde af andre
 årsager!), havde en lille bøtte stående i vores køleskab. Jeg smagte det
 adskillelige gange som dreng, og jeg lever da endnu (34 år).
 Min svigerfar har også produktet på menuen, men han opbevarer det vist ikke
 i køleskab. En gråbrun masse, der faktisk ikke er specielt rar at se til   
Bortset fra det: Er der ikke sket et skred (til det (endnu) værre) over de
 sidste par år hvad angår de oste, man kan købe i supermarkederne? Jeg synes
 efterhånden, der er gået inflation i begreberne. Nu om dage er det sådan, at
 en lagret ost fint går i en toast med lidt skinke. Min 2-årige datter kører
 ofte "Gamle Ole" ned, som om det var "Lillebror". Og det er jo NETOP, hvad
 jeg synes at opleve. Ostene smager af mindre og mindre. Er det mon
 Arlaficeringen?
 På en måde er det fint, for så ender det med, at jeg ALTID køber mine oste i
 en specialforretning og ikke kun, når det skal være særligt godt   
mvh, Peter Ingsø Laursen
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                Klaus Alexander Seis~ (16-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  16-08-02 06:43 |  
  |   
            Peter Ingsø Laursen skrev:
 
 > Er der ikke sket et skred (til det (endnu) værre) over de sidste
 > par år hvad angår de oste, man kan købe i supermarkederne? Jeg
 > synes efterhånden, der er gået inflation i begreberne. Nu om dage
 > er det sådan, at en lagret ost fint går i en toast med lidt skinke.
 
 Det er ikke mere end et par dage siden at jeg tænkte det samme.
 Jeg havde købt en "Sorte Sara" (lagret) fra Arla fordi den var på
 tilbud, og fordi jeg ikke gad at gå i flere forretninger den dag.
 Jeg kan ikke huske om jeg har smagt Sorte Sara før, men øv hvor
 blev jeg skuffet da jeg smagte den, for det var ikke andet end en
 slags skoleost.
 
 
   // Klaus
 
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                LowLifeDK (16-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : LowLifeDK | 
  Dato :  16-08-02 07:32 |  
  |   
            > Bortset fra det: Er der ikke sket et skred (til det (endnu) værre) over de
 > sidste par år hvad angår de oste, man kan købe i supermarkederne?
 
 Hørt !
 
 
 > efterhånden, der er gået inflation i begreberne. Nu om dage er det sådan,
 at
 > en lagret ost fint går i en toast med lidt skinke. Min 2-årige datter
 kører
 > ofte "Gamle Ole" ned, som om det var "Lillebror". Og det er jo NETOP, hvad
 > jeg synes at opleve. Ostene smager af mindre og mindre. Er det mon
 > Arlaficeringen?
 
 Mjae, måske. Strengt set, så er det i dag rigtigt, rigtigt dyrt at bruge
 tid/lager
 på at modne oste. Arla er mainstream, og der er vist for få mennesker der
 vil bruge
 en mindre formue på en *stærk* ost.....tror jeg.
 
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                 Gitte Sørensen (16-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Gitte Sørensen | 
  Dato :  16-08-02 16:58 |  
  |  
 
            Fri, 16 Aug 2002 08:31:50 +0200, skrev "LowLifeDK"
 <easyliving@ofir.dk> :
 > Arla er mainstream, og der er vist for få mennesker der
 >vil bruge en mindre formue på en *stærk* ost.....tror jeg.
 Man behøver egentlig heller ikke altid at bruge en formue for at få en
 god ost. F.eks. er "Fætter Kras" fra Them rigtig god IMHO, og den
 koster ikke alverden (kan ofte fås til samme kilo-pris som en
 "Lillebror Gummiost").
 Ifølge billederne på deres hjemmeside, så ser det også ud som om, der
 en del godt gammeldags håndværk i deres produktion af ostene.
 http://www.them-ost.dk/
-- 
 Gitte Sørensen                   news@gittes.dk
 Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos, 
 rejser og madopskrifter     http://home.worldonline.dk/~cgsorens
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                  Peter Weis (17-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Weis | 
  Dato :  17-08-02 07:58 |  
  |   
            
 "Gitte Sørensen" <gydda@bigfoot.com> wrote in message
 news:o88qlu41j2sfs6hi3as2c65hn0tj05l086@4ax.com...
 
 > Man behøver egentlig heller ikke altid at bruge en formue for at få
 en
 > god ost. F.eks. er "Fætter Kras" fra Them rigtig god IMHO, og den
 > koster ikke alverden (kan ofte fås til samme kilo-pris som en
 > "Lillebror Gummiost").
 
 Til gengæld har Fætter Kras, efter min mening, ikke meget med
 gammelost at gøre.
 
 mvh
 Peter
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                   Gitte Sørensen (18-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Gitte Sørensen | 
  Dato :  18-08-02 16:19 |  
  |  
 
            Sat, 17 Aug 2002 08:58:08 +0200, skrev "Peter Weis" <p.weis@email.dk>
 :
 >Til gengæld har Fætter Kras, efter min mening, ikke meget med
 >gammelost at gøre.
 Helt enig !!
 Jeg opfattede bare tråden, som værende gået hen og blevet en generel
 diskussion om oste hhv. med og uden smag i al almindelighed    
-- 
 Gitte Sørensen                   news@gittes.dk
 Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos, 
 rejser og madopskrifter     http://home.worldonline.dk/~cgsorens
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                Gitte Sørensen (16-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Gitte Sørensen | 
  Dato :  16-08-02 16:55 |  
  |  
 
            Thu, 15 Aug 2002 23:15:06 +0200, skrev "Peter Ingsø Laursen"
 <peter_il@*NOSPAM*e-box.dk> :
 >Bortset fra det: Er der ikke sket et skred (til det (endnu) værre) over de
 >sidste par år hvad angår de oste, man kan købe i supermarkederne?
 Det kan da godt være du har ret i, at ostene har ændret sig.
 Jeg troede egentlig selv, at det var fordi mine smagsløg var blevet
 lidt slidte med tiden, der var grunden til, at jeg efterhånden også
 skal have ost i en mere og mere lagret udgave.....
 -- 
 Gitte Sørensen                   news@gittes.dk
 Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos, 
 rejser og madopskrifter     http://home.worldonline.dk/~cgsorens
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |