| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Debatten om "Provokerende slankekur", ny b~ Fra : Henrik | 
  Dato :  07-08-02 12:39 |  
  |   
            Til de radikale og mindre radikale kurinteresserede vil jeg henlede
 opmærksomheden på en ny interessant bog (af Niels Ehler), der anskuer
 stofskiftet fra en ny vinkel om insulin og fedtforbrændning, og bruger
 glycemisk index som en parameter i kostvalget, for at tabesig uden
 kvaler.....og fedtforskrækkelsen får sig en ordentlig medfart, hæ-hæ.
 Udgangspunktet er til en vis grad den samme som tidligere nævnt i tråden
 "provokernede slankekur", at de hurtige kulhydrater skal begrænses...men
 også, at det er fedtet i kroppen, og ikke i kosten, der er problemet for
 sundhed og vægt. Således er der ikke nødvendigvis er en sammenhæng mellem
 kostens fedtindhold og fedtets oplagring.....fløden og bøffen kan fortsat
 indtages med vægttab til følge, hvis der spares på kulhydraterne og gerne
 suppleres med grøntsager og frugt, for at få alle nødvendige vitaminer,
 fibre og mineraler.
 
 Der er også angivet et relativt nyt begreb, "relativt glycemisk belastning",
 der er mere anvendeligt end "glycemisk index", til at vurdere et måltids
 bonitet, og iøvrigt en interessant oversigt over antioxidantindholdet i en
 række fødevarer, hvor svesker topper!
 
 Han gør op med mange tabuer, bl.a. på cholesterolfronten, og har efter
 sigende opnået gode resultater på sig selv og omgivelserne med anvendelse af
 de nye betragtninger.
 
 Titlen er: "Lev fedt - bliv slank"
 
 Så, os der kan lide lidt tandsmør og en mayonaisesalat er på den rette hylde
 med forfatteren, og han siger at vi uden problemer kan tabe os ½-1½ kg om
 ugen, ved at blive opmærksomme på den nyeste viden om stofskiftet.
 
 Anne Larsen....farvel!
 
 
 H.
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Casper Kvan Clausen (07-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Casper Kvan Clausen | 
  Dato :  07-08-02 13:45 |  
  |   
            Henrik wrote:
 > Så, os der kan lide lidt tandsmør og en mayonaisesalat er på den rette hylde
 > med forfatteren, og han siger at vi uden problemer kan tabe os ½-1½ kg om
 > ugen, ved at blive opmærksomme på den nyeste viden om stofskiftet.
 
 Det må vel være hans "uden problemer" del der kræver denne nye viden, 
 for et vægttab kan man jo opnå ved det ganske simple middel der hedder 
 lavere kalorieindtag. Jeg har i øvrigt hos mig selv observeret at en 
 kaloriefattig kost automatisk har medført færre kulhydrater, simpelthen 
 fordi jeg hellere vil bruge mine dyrebare kalorier på bøf end på pasta.
 
 - Kvan.
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Henrik (07-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Henrik | 
  Dato :  07-08-02 14:28 |  
  |   
            Næ,
 for som jeg læser det, er pointen, at det er meget mere kompliceret end blot
 at se stofskiftet som den model, hvor der fyres energi ind...og den energi
 der ikke bruges, så oplagres....
 
 Men selvfølgelig er dit overordnede synspunkt stadig gældende, at jo flere
 kalorier, jo mere at forbrænde eller lagre....
 
 Dog forstyrres enkelheden ved, at stofskiftet ændrer sig med typen af mad du
 spiser....og hvor meget du spiser.....hvis lidt, så går organismen i
 hunger-mode, og med for meget af de korte kulhydrater i lang tid, går
 organismen i insulinselvsving (syndrom X), medens høj proteinindtagelse i
 forhold til hurtige kulhydrater speeder stofskiftet op.....m.m.m......
 
 Så der stadig noget mere at hente......end blot ved at lægge fedtet og
 kalorierne på hylden....
 
 H
 
 
 
 
 
 "Casper Kvan Clausen" <kvan@kvans.dk> wrote in message
 news:3d511680$0$43682$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > Henrik wrote:
 > > Så, os der kan lide lidt tandsmør og en mayonaisesalat er på den rette
 hylde
 > > med forfatteren, og han siger at vi uden problemer kan tabe os ½-1½ kg
 om
 > > ugen, ved at blive opmærksomme på den nyeste viden om stofskiftet.
 >
 > Det må vel være hans "uden problemer" del der kræver denne nye viden,
 > for et vægttab kan man jo opnå ved det ganske simple middel der hedder
 > lavere kalorieindtag. Jeg har i øvrigt hos mig selv observeret at en
 > kaloriefattig kost automatisk har medført færre kulhydrater, simpelthen
 > fordi jeg hellere vil bruge mine dyrebare kalorier på bøf end på pasta.
 >
 > - Kvan.
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Casper Kvan Clausen (07-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Casper Kvan Clausen | 
  Dato :  07-08-02 14:47 |  
  |   
            Henrik wrote:
 > Så der stadig noget mere at hente......end blot ved at lægge fedtet og
 > kalorierne på hylden....
 
 Det jeg bare gerne ville vide var om det er så meget mere effektivt at 
 det er besværet værd. Men problemet er jo at der er så forbandet mange 
 psykologiske faktorer i sådan noget som slankekure, som gør det svært at 
 måle på.
 
 Personligt tror jeg eksempelvis at jeg vil have sværere ved at holde det 
 end en almindelig diæt, fordi jeg selv med mit nuværende 1500 kcal 
 budget har en meget større fleksibilitet.
 
 - Kvan.
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Rene' Hjorth (07-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Rene' Hjorth | 
  Dato :  07-08-02 22:29 |  
  |  
 
            [Casper Kvan Clausen | Wed, 07 Aug 2002 14:44:35 +0200]
 >Det må vel være hans "uden problemer" del der kræver denne nye viden, 
 >for et vægttab kan man jo opnå ved det ganske simple middel der hedder 
 >lavere kalorieindtag.
 Så nemt er det faktisk ikke; som stærkt overvægtig (as in: "fed") gik
 jeg til en lægekontrolleret slankekur (med lavt kalorieindtag).  Det var
 bestemt ikke noget nemt år der fulgte, det var salat, grøntsager,
 "cheasy", lidt kød og massere af komplekse kulhydrater - kort sagt var
 det r*vsygt :-/
 Efter at have prøvet det meste igennem et år, og en konstatering af at
 jeg havde et kalorieindtag der var mindre end hans (og han var et
 normalt "lille" menneske), ramte vi mod en dør og jeg droppede det...
 Et år senere, for et år siden, besluttede jeg derfor at jeg havde prøvet
 ALT, og startede derfor på en lavkulhydrat kur (selvom jeg ikke troede
 på den), og må indrømme at jeg nyder livet i fulde drag og har alligevel
 tab 28 kg.
 Så, udover at jeg har det fint, er et lavere kalorieindtag i sig selv,
 altså slet ikke kompleks nok til at virke for mange...
 René
 www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Casper Kvan Clausen (08-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Casper Kvan Clausen | 
  Dato :  08-08-02 06:22 |  
  |   
            Rene' Hjorth wrote:
 > [Casper Kvan Clausen | Wed, 07 Aug 2002 14:44:35 +0200]
 > 
 >>Det må vel være hans "uden problemer" del der kræver denne nye viden, 
 >>for et vægttab kan man jo opnå ved det ganske simple middel der hedder 
 >>lavere kalorieindtag.
 > 
 > Så nemt er det faktisk ikke
 
 For nogle er det, men det var jo også derfor jeg skrev at "uden 
 problemer" delen måtte være det der krævede den nye viden.
 
 Jeg har f.eks. ingen problemer med at nyde livet på 1500 kcal, selvom 
 det sgu ikke er meget.
 
 Der er ingen tvivl om at lavkulhydrats-diæter kan give et vægttab, og at 
 det i hvert fald for nogle mennesker er en meget lettere (eller den 
 eneste mulige) metode. Det jeg gerne så noget forskning i er udelukkende 
 hvor effektive de er i forhold til "almindelig" velbalanceret kost i små 
 mængder, forudsat at man i øvrigt ingen problemer har med sidstnævnte.
 
 - Kvan.
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Henrik (08-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Henrik | 
  Dato :  08-08-02 16:08 |  
  |   
            Pointen er måske større end bare effektivitet i forhold til en traditionelt
 "afballanceret" diæt....for som forfatteren oplyser, så er eventuel diabetes
 og andre følgesygdomme af en stærkt  pendlende blodsukkerkoncentration også
 ganske alvorligt...udover at han hævder at det almindelige velbefindende
 bliver bedre, når kontrollen med blodsukkeret kommer i orden ....(og dermed
 ikke sagt at "alle" har kludder i det.)
 
 Efter nu i et par dage selv at have været opmærksom på
 kulhydratindtagelsen...og bemærket supermarkedets allokering af plads til
 disse produkter, så kan man hurtigt erfare at vi traditionelt er ganske
 optagede af at spise hurtige kulhydrater, (kig bare på morgenmaden) og at
 det nok er en tanke værd, om vores krop egentlig er skruet sammen til det?
 
 H.
 "Casper Kvan Clausen" <kvan@kvans.dk> wrote in message
 news:3d52002b$0$72787$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > Rene' Hjorth wrote:
 > > [Casper Kvan Clausen | Wed, 07 Aug 2002 14:44:35 +0200]
 > >
 > >>Det må vel være hans "uden problemer" del der kræver denne nye viden,
 > >>for et vægttab kan man jo opnå ved det ganske simple middel der hedder
 > >>lavere kalorieindtag.
 > >
 > > Så nemt er det faktisk ikke
 >
 > For nogle er det, men det var jo også derfor jeg skrev at "uden
 > problemer" delen måtte være det der krævede den nye viden.
 >
 > Jeg har f.eks. ingen problemer med at nyde livet på 1500 kcal, selvom
 > det sgu ikke er meget.
 >
 > Der er ingen tvivl om at lavkulhydrats-diæter kan give et vægttab, og at
 > det i hvert fald for nogle mennesker er en meget lettere (eller den
 > eneste mulige) metode. Det jeg gerne så noget forskning i er udelukkende
 > hvor effektive de er i forhold til "almindelig" velbalanceret kost i små
 > mængder, forudsat at man i øvrigt ingen problemer har med sidstnævnte.
 >
 > - Kvan.
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Rene' Hjorth (08-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Rene' Hjorth | 
  Dato :  08-08-02 17:38 |  
  |  
 
            [Henrik | Thu, 8 Aug 2002 17:07:31 +0200]
 >Efter nu i et par dage selv at have været opmærksom på
 >kulhydratindtagelsen...og bemærket supermarkedets allokering af plads til
 >disse produkter, så kan man hurtigt erfare at vi traditionelt er ganske
 >optagede af at spise hurtige kulhydrater, (kig bare på morgenmaden) og at
 >det nok er en tanke værd, om vores krop egentlig er skruet sammen til det?
 Jeg tror at du har ganske ret i din idé (men Atkins giver dig jo også
 ret   
Der er ingen tvivl om at jeg har det bedre, men det mest
 bemærkelsesværdige, for mig, er at de evige problemer jeg havde med
 mavesyreproduktion og begyndende mavesår er 100% komplet væk!
 Min mavesyremedicin, der ellers var noget skrapt noget jeg tog 3-4 gange
 om ugen), ligger nu på hylden; allerede efter en uge på Atrkins
 forsvandt ethvert syntom.
 Så jeg kan i hvertfald se på min egen fordølelse, at mængden af
 letomsættelige kulhydrater betyder meget for hvor godt/skidt jeg
 fungerer og har det.
 René
 www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Peter Westh (08-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Westh | 
  Dato :  08-08-02 07:16 |  
  |  
 
            "Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i en meddelelse
 news:nt33lu42svdnu3hp5fddd0k4gbvk35cau1@4ax.com...
 <snip>
 >  www.lowcarb.dk
Interessant! En ting jeg savner, er en ingrediensliste på nogle af
 produkterne. Hvad laver I f.eks. karameller af, polydextrose?
 Jeg har prøvet at lave flødekarameller af polydextrose (Atwell), og de
 smagte faktisk fantastisk, men man fik diarre og mavesmerter af dem.
 MVH
 Peter
 PS: Der er stadig en del sprogfejl   
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Rene' Hjorth (08-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Rene' Hjorth | 
  Dato :  08-08-02 21:39 |  
  |  
 
            [Peter Westh | Thu, 8 Aug 2002 08:15:33 +0200]
 >>  www.lowcarb.dk
>Interessant! En ting jeg savner, er en ingrediensliste på nogle af
 >produkterne.
 Ja, du har helt ret - jeg kan kun sige at det ER på vej; jeg har bare
 lidt for travlt :)
 >Hvad laver I f.eks. karameller af, polydextrose?
 Opskriften ikke færdig, men kommer bl.a. til at indeholder glutenpulver,
 isoleret protein, maltitol, polydextrose og naturlige smagsstoffer.
 >Jeg har prøvet at lave flødekarameller af polydextrose (Atwell), og de
 >smagte faktisk fantastisk, men man fik diarre og mavesmerter af dem.
 Ikke for at være krakilsk, men det er vel nærmere tarmsmerter du fik...
 Problemet med polydextrose (og f.eks. maltitol) er at kroppen ikke
 opfatter dem som kulhydrater og derfor lader dem passere ufordøjet.
 Bakterierne der lever i tarmsystemet derimod opfatter det som en ren
 fest, aldrig før har de fået så meget næring på én gang, hvorfor de ikke
 arbejder som normalt, men istedet - bl.a. - generer en forfærdelig masse
 luft.
 Sukkeralkoholer og polydextrose skal derfor ikke indtages i store
 mængder; hvor meget hver person kan "klare" er meget individuelt.
 >PS: Der er stadig en del sprogfejl   
Suk ja, arbejder for meget - hvis du påtaler dem mere konkret, retter
 jeg dem med taknemmelighed, men det burde nok ikke være hér i gruppen :)
 René
 www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Peter Westh (09-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Westh | 
  Dato :  09-08-02 07:04 |  
  |   
            "Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i en meddelelse
 news:d5l5lug1aaegk2pmm6nje87lo18n8kt1v8@4ax.com...
 > [Peter Westh | Thu, 8 Aug 2002 08:15:33 +0200]
 > Ikke for at være krakilsk, men det er vel nærmere tarmsmerter du fik...
 
 Du har helt ret - men MINE tarme sidder da i maven ;)
 
 /P
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Henrik (09-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Henrik | 
  Dato :  09-08-02 07:26 |  
  |   
            .....kommer luften så ud af navlen?
 
 H
 
 > Du har helt ret - men MINE tarme sidder da i maven ;)
 >
 > /P
 >
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |