| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | alt med æbler søges Fra : Jinnie Laursen | 
  Dato :  31-07-02 12:40 |  
  |   
            da vi her til Efteråret får et større parti æbler fra min mormor, mangler
 jeg nogle opskrifter.....alt praktisk talt....Æble-gele, æble-marmelade osv.
 har i nogen opskrifter så vil jeg meget gerne have dem.
 Knuz Jinnie
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           rasmus carlsen (31-07-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : rasmus carlsen | 
  Dato :  31-07-02 13:40 |  
  |   
            nummer 1.
 
 Svinemørrebrad med æbler ... svits små stykker æble i smør og karry på en
 pande (evt. med lidt løg til) ... tag en svinemørrebrad og skær en lang
 rille på langs (men ikke helt ud til kanten) og "udhul" den med tommeltotten
 .... hæld de svitsede æbler i og smid en anden svinemørrebrad oveni og snør
 sammen .. mums!
 
 nummer 2.
 
 Fisk i en bradepande (rødspættefillet, laks og andet godt), rødløg i kvarte,
 tomater i kvarte og æbler i mundrette bidder ... en god klum smør eller en
 stor sjat olie, evt persille el. lign. sølvpapir over og så i ovnen ...
 mums!
 
 velbekomme
 
 ras
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Vagn Torup & Rikke B~ (31-07-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Vagn Torup & Rikke B~ | 
  Dato :  31-07-02 18:25 |  
  |   
            
Jinnie Laursen <bobo@alf-bobo.dk> skrev i en
 nyhedsmeddelelse:3d47cb4a$0$1723$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > da vi her til Efteråret får et større parti æbler fra min mormor, mangler
 > jeg nogle opskrifter.....alt praktisk talt....Æble-gele, æble-marmelade
 osv.
 > har i nogen opskrifter så vil jeg meget gerne have dem.
 > Knuz Jinnie
 >
 >Hej Jinnie
 Tjek DRs hjemmeside og se om ikke Jamie Olivers tarte tatin stadig ligger
 der. Den er ganske vist lavet med abrikoser, men jeg har lavet den med æbler
 flere gange og den er bare skøn!!!!
 MVH Rikke
 --
 Du kan finde ideer til aftensmaden,
 aktiviteter med ungerne, sparetips,
 læse om hjemmefødsler og meget
 mere på:
 www.rikkebachmann.webbyen.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Trine Kornum Christi~ (31-07-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ | 
  Dato :  31-07-02 19:48 |  
  |  
 
            "Jinnie Laursen" <bobo@alf-bobo.dk> writes:
 > da vi her til Efteråret får et større parti æbler fra min mormor, mangler
 > jeg nogle opskrifter.....alt praktisk talt....Æble-gele, æble-marmelade osv.
 > har i nogen opskrifter så vil jeg meget gerne have dem.
 Den æblekringle der er i "God mad - Let at lave" er simpelthen
 fantastisk. Kom bare et æble eller to ekstra i.
 Æblestykker i hyldebærsuppe er heller ikke at foragte en kold
 efterårsdag.
 Bagte æbler med kanel og creme fraiche. Mange vil også gerne have
 rosiner i, men det er jeg nu ikke lige til.
 En god æblegrød er også herligt. Æbler koges langsomt i en
 anelse vand, der tilsættes kanel og sukker når konsistensen er
 passende. Smager fremragende til en god vanilieis.
 En gammeldags æblekage er også lækker. Køb en gang æblekagerasp og
 brug opskriften der. (Kort fortalt er det flødeskum, æblegrød og sød
 rasp lagt i lag.)
 I Sverige laver man også en rigtig god æblesuppe, men den kan jeg
 desværre ikke hjælpe med opskriften på.
 Endelig kan man tørre æbleringe og spise dem som snack. Man skærer
 æblet i meget tynde skiver, altså så kernehuset er i
 midten. Kernehuset skæres så ud og man har nogle skiver der ligner
 skivede ananas. Man hænger så alle skiverne på en snor, sørger for at
 der er et godt mellemrum mellem skiverne og hænger snoren et lunt og
 _tørt_ sted. Vi plejer at bruge det rum hvor halmfyret står.
 Jeg håber du kunne bruge en ide eller to.
 Mvh Trine
 -- 
 Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
 http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (31-07-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  31-07-02 20:10 |  
  |   
            Trine Kornum Christiansen skrev:
 
 > I Sverige laver man også en rigtig god æblesuppe
 
 Varm?
 
 
   // Klaus
 
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Trine Kornum Christi~ (31-07-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ | 
  Dato :  31-07-02 20:44 |  
  |  
 
            Klaus Alexander Seistrup <jakabov119@magnetic-ink.dk> writes:
 > Trine Kornum Christiansen skrev:
 > 
 > > I Sverige laver man også en rigtig god æblesuppe
 > 
 > Varm?
 Ja, nogle gange med rosiner i, men efter min mening er det at ødelægge
 en rigtig god suppe. Nogle blender/purerer også suppen, men jeg kan nu
 godt lide det, når man kan se hvad det er man spiser.
 Jeg vil gætte på at det er noget i retningen af en tynd æblegrød, men
 jeg syntes nu det smager kraftigere. Det kunne være at jeg skulle til
 at lege lidt med det, men det må nu vente til det bliver bare en
 anelse køligere i vejret!
 Mvh Trine
 -- 
 Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
 http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             Klaus Alexander Seis~ (01-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  01-08-02 17:09 |  
  |  
 
            Trine Kornum Christiansen skrev:
 >>> I Sverige laver man også en rigtig god æblesuppe
 >> 
 >> Varm?
 > 
 > Ja, nogle gange med rosiner i, men efter min mening er det at
 > ødelægge en rigtig god suppe.
 Jeg tror godt at jeg ville kunne lide det med rosiner i, men jeg har
 endnu til gode at smage æblesupper, så måske skulle jeg prøve det
 uden først.
 > Jeg vil gætte på at det er noget i retningen af en tynd æblegrød,
 Der er en del æblesuppeopskrifter på nettet, men sjovt nok er de
 fleste på dansk (eller osse er det fordi jeg ikke kan stave til
 æblesuppe på svensk):
    < http://www.google.com/search?q=æblesuppe>
   < http://www.google.com/search?q=äpplesoppa>
> men det må nu vente til det bliver bare en anelse køligere i
 > vejret!
 Ja, varme supper er ikke ligefrem det man sukker mest efter i disse
 dage.
   // Klaus
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Inger Pedersen (31-07-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Inger Pedersen | 
  Dato :  31-07-02 22:07 |  
  |   
            
 "Trine  skrev:  >  >
 > En god æblegrød er også herligt. Æbler koges langsomt i en
 > anelse vand, der tilsættes kanel og sukker når konsistensen er
 > passende. Smager fremragende til en god vanilieis.
 >
 > En gammeldags æblekage er også lækker. Køb en gang æblekagerasp og
 > brug opskriften der. (Kort fortalt er det flødeskum, æblegrød og sød
 > rasp lagt i lag.)
 >
 >  > Mvh Trine
 >
 
 Og du kan evt. fryse æblegrød eller -mos i portioner, der passer til en
 æblekage.
 Du kan også hælde det i renvaskede glas med skruelåg. Hvis du stiller
 glassene i ovnen ved 100 grader og koger skruelågene - og skruer dem på
 straks, behøver du ikke bruge konserveringsmiddel. Mosen kan sagtens holde
 sig længe.
 
 Hilsen Inger
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jens (01-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens | 
  Dato :  01-08-02 08:12 |  
  |   
            Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> wrote in
 news:ueldj7myv.fsf@trinekc.dk: 
 
 <snip>
 > En gammeldags æblekage er også lækker. Køb en gang æblekagerasp 
 <snip>
 
 Nej, nej, det smager meget bedre hvis man køber alm. rasp og rister det med 
 sukker på en pande !
 
 mvh
 /Jens
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Kristina Søndergaard (01-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kristina Søndergaard | 
  Dato :  01-08-02 08:19 |  
  |   
            
"Jens" <a.b.renner@gmx.de> skrev i en meddelelse:
 > Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> wrote:
 >
 > <snip>
 > > En gammeldags æblekage er også lækker. Køb en gang æblekagerasp
 > <snip>
 >
 > Nej, nej, det smager meget bedre hvis man køber alm. rasp og rister
 > det med sukker på en pande !
 - og smager endnu bedre med makroner   
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Jens (02-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens | 
  Dato :  02-08-02 06:54 |  
  |  
 
            "Kristina Søndergaard" <Kristina_Sondergaard@hotmail.com> wrote in 
 news:3d48e0e4$0$123$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk:
 > 
 > "Jens" <a.b.renner@gmx.de> skrev i en meddelelse:
 > 
 >> Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> wrote:
 >>
 >> <snip>
 >> > En gammeldags æblekage er også lækker. Køb en gang æblekagerasp
 >> <snip>
 >>
 >> Nej, nej, det smager meget bedre hvis man køber alm. rasp og rister
 >> det med sukker på en pande ! 
 > 
 > - og smager endnu bedre med makroner   
> 
 Ja, hvis man kan lide det lidt vel sødt :)
 Hilsen
 /Jens
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Trine Kornum Christi~ (01-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ | 
  Dato :  01-08-02 08:27 |  
  |  
 
            Jens <a.b.renner@gmx.de> writes:
 > Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> wrote in
 > news:ueldj7myv.fsf@trinekc.dk: 
 > 
 > <snip>
 > > En gammeldags æblekage er også lækker. Køb en gang æblekagerasp 
 > <snip>
 > 
 > Nej, nej, det smager meget bedre hvis man køber alm. rasp og rister det med 
 > sukker på en pande !
 Det ved jeg godt, men det andet er nemmere og så slap jeg for at gå ud
 i køkkenet efter en kogebog, når jeg nu ikke lige kunne huske
 opskriften. :)
 /Trine
 -- 
 Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
 http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Trine Kornum Christi~ (31-07-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ | 
  Dato :  31-07-02 20:20 |  
  |  
 
            "Jinnie Laursen" <bobo@alf-bobo.dk> writes:
 > da vi her til Efteråret får et større parti æbler fra min mormor, mangler
 > jeg nogle opskrifter.....alt praktisk talt....Æble-gele, æble-marmelade osv.
 > har i nogen opskrifter så vil jeg meget gerne have dem.
 Jeg glemte lige det allerbedste:
 Karrysovs med æbler!
 Svits godt med æblestykker, løg/porre og karry i en gryde, hæld vand
 ved så det passer til enten sovs eller suppe. Lad det koge 5-10
 minutter. Smag det til med salt. Spises med nudler eller ris. Nogle
 kan bedst lide suppen og nogle kan bedst lide det med nudler, så det
 skal man bare gøre som man har lyst til.
 Jeg bliver helt sulten.
 Mvh Trine
 -- 
 Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
 http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Annika Pedersen (01-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Annika Pedersen | 
  Dato :  01-08-02 12:38 |  
  |  
 
            > da vi her til Efteråret får et større parti æbler fra min 
 mormor,
 > mangler jeg nogle opskrifter.....alt praktisk talt....Æble-gele,
 > æble-marmelade osv. har i nogen opskrifter så vil jeg meget 
 gerne have
 > dem. 
 Tynde skiver uden kærnehus på rugbrød, med kanel og sukker over. 
 (mums - især børn er vilde med det)
 ---------------------------------------------------------------
 Ovnbagt æblekage:
 2 æg
 250 g  sukker (3 dl.) 
 250 g mel (4 dl.) 
 2 tsk bagepulver
 3 dl fløde el. mælk
 creme freche el. fløde til serveringen. 
 FYLD:
 4 æbler, store 
 1 spsk sukker
 1/2 tsk kanel
 1 spsk margarine (smeltet) eller:
 1 spsk olie 
 ---
 Æg og sukker piskes sammen. Mel og bagepulver sigtes i skiftevis
 med fløden. Dejen hældes i en smurt springform. Æblerne skrælles, 
 skæres i både og lægge på - sukker (fyld) og kanel drysses ovenpå. 
 Margarinen dryppes over. 
 Bages ved 175 grader i 60 - 70 min.
 Serveres varm m/creme fraiche eller flødeskum.
 ----------------------------------------------------------
 Den sidste er der flere versioner af, og er ikke 100% på at det 
 var den jeg brugte sidste år ud af den samling jeg har i den 
 slags.
 -- 
 Annika Pedersen & Chili
 http://annika.dk
http://minihunden.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Ingrid Drost Larsen (01-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ingrid Drost Larsen | 
  Dato :  01-08-02 22:25 |  
  |   
            
"Jinnie Laursen" <bobo@alf-bobo.dk> skrev i en meddelelse
 news:3d47cb4a$0$1723$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > da vi her til Efteråret får et større parti æbler fra min mormor, mangler
 > jeg nogle opskrifter.....alt praktisk talt....Æble-gele, æble-marmelade
 osv.
 > har i nogen opskrifter så vil jeg meget gerne have dem.
 > Knuz Jinnie
 >
 > Du skulle måske købe "Den grønne syltebog" - udgivet af Tørsleffs Husmoder
 Service (første gang i begyndelsen af  forrige århundrede) Seneste udgave i
 1998. Den købte jeg hos min købmand i går (25 kr), men den kan bestilles på
 36 34 30 30, dvs Tørsleffs Husm. Service; hvor man i øvrigt også kan få
 "gratis råd og vejledning i alle husholdningsspørgsmål" - altså nærmest en
 konkuirrent til denne gruppe   
Ingrid
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Helle Skoett (01-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Helle Skoett | 
  Dato :  01-08-02 22:58 |  
  |   
            
"> > Du skulle måske købe "Den grønne syltebog" - udgivet af Tørsleffs
 Husmoder
 > Service (første gang i begyndelsen af  forrige århundrede) Seneste udgave
 i
 > 1998. Den købte jeg hos min købmand i går (25 kr), men den kan bestilles
 på
 > 36 34 30 30, dvs Tørsleffs Husm. Service; hvor man i øvrigt også kan få
 > "gratis råd og vejledning i alle husholdningsspørgsmål" - altså nærmest en
 > konkuirrent til denne gruppe   
Jamen, de har da også en glimrende hjemmeside med mange opskrifter - og så
 er der mange billeder til .... det er der ikke i bøgerne.
 www.toersleff.dk
--
 vh helle
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Mads Tilst (02-08-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Mads Tilst | 
  Dato :  02-08-02 18:10 |  
  |  
 
            FO Århus, hvor jeg bl. a. arbejder, har et æble som logo, og af den
 grund har de moret sig med at lægge en vældig masse æbleopskrifter på
 deres hjemmeside.
 Jeg tror du vil finde *rigeligt* at gå i gang med her:
 http://www.fo-aarhus.dk/aebleopskrift.htm
God for(n/d)øjelse!
 --
 Med venlig hilsen
 Mads Tilst
 www.group7.dk - a cappella
            
              |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |