| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | hummer Fra : Bolette Nielsen | 
  Dato :  18-07-02 20:52 |  
  |   
            Godaften
 
 jeg har 4 hummer liggende i fryseren, som jeg havde tænkt mig at lave til
 mine gæster på lørdag, men hvordan tilbereder jeg dem? hvor lang tid i
 forvejen skal jeg tage dem ud af fryseren?, og hvad kan jeg servere til?.
 Jeg vil bruge dem som forret.
 
 Til hovedret skal vi ha' raclette, og der ved jeg en masse man kan lave på
 den, men sidder du med er rigtig god idé til den også, vil jeg meget gerne
 høre den, det kunne være din idé er bedre end min.
 
 på forhånd tak
 
 Bolette
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Sebastian Loeck (21-07-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Sebastian Loeck | 
  Dato :  21-07-02 23:11 |  
  |   
            Bolette Nielsen <Bobo@nospam.kimj.dk> wrote:
 
 > Godaften
 > 
 > jeg har 4 hummer liggende i fryseren, som jeg havde tænkt mig at lave til
 > mine gæster på lørdag, men hvordan tilbereder jeg dem? hvor lang tid i
 > forvejen skal jeg tage dem ud af fryseren?, 
 Er de kogte eller bare frossen? 
 Hvem f... , bortset fra Aldi, fryser hummer ned? Hummerkød tager meget
 skade af at blive frosset, men så er det sket, du kan ikke redde noget
 ved at ikke at smide de stadig halvfrosne dyr i kogende vand. 
 
 > og hvad kan jeg servere til?.
 citron. lidt hjemmelavet majonaise. brød.  
 
 hilsen
 Sebastian
 -- 
 Sebastian Loeck 
 Frederiksberg - Denmark
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (22-07-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  22-07-02 06:12 |  
  |   
            Sebastian Loeck skrev:
 
 > Hvem f... , bortset fra Aldi, fryser hummer ned?
 
 Jeg har set det adskillige steder, men husker ikke på stående fod
 hvor.  Som regel bliver hummeren solgt indefrosset i en saltvands-
 søjle.
 
 
   // Klaus
 
 -- 
  ><>    vandag, môre, altyd saam
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Lars Ladingkaer (22-07-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lars Ladingkaer | 
  Dato :  22-07-02 13:53 |  
  |   
            "Sebastian Loeck" skrev:
 > Hvem f... , bortset fra Aldi, fryser hummer ned?
 
 Rigtigt gættet, hummere sælges også frosne i supermarkeder mv. (indefrosset
 i saltvand)
 
 Det er formentlig det der gør dem så billige iforhold til de friske, altså
 at de ikke skal tranporteres og opbevares levende. Du har ret i at noget der
 er frosset sjældent er ligeså godt som noget helt frisk, men de billige
 hummere er nu slet ikke så tossede endda (og ja, jeg har smagt begge slags
 flere gange).
 
   Mvh, Lars
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Jan Bøgh (22-07-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jan Bøgh | 
  Dato :  22-07-02 17:18 |  
  |   
            "Lars Ladingkaer" <larl@et-soft.dkx> wrote in message
 news:3d3c001c$0$16810$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 
 > Rigtigt gættet, hummere sælges også frosne i supermarkeder mv.
 (indefrosset
 > i saltvand)
 >
 > Det er formentlig det der gør dem så billige iforhold til de friske, altså
 > at de ikke skal tranporteres og opbevares levende. Du har ret i at noget
 der
 > er frosset sjældent er ligeså godt som noget helt frisk, men de billige
 > hummere er nu slet ikke så tossede endda (og ja, jeg har smagt begge slags
 > flere gange).
 
 Det er ikke den samme slags hummere, som dem vi fanger i det lokale vand,
 men nogen stillehavsdyr af en eller ande slags. Den sorthummer, vi i vores
 have, har regnes så vidt jeg ved for verdens suverænt bedste og den er
 stadigvæk hammerdyr selvom den er frosset - og smager uendeligt meget bedre
 end staklerne, der ofte ses i supermarkedsdiskene selvom den har været
 frosset.
 
 
 vh
 Jan
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Sebastian Loeck (22-07-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Sebastian Loeck | 
  Dato :  22-07-02 22:52 |  
  |   
            Jan Bøgh <jan@boegh.X_net> wrote:
 
 > 
 > Det er ikke den samme slags hummere, som dem vi fanger i det lokale vand,
 > men nogen stillehavsdyr af en eller ande slags. Den sorthummer, vi i vores
 > have, har regnes så vidt jeg ved for verdens suverænt bedste og den er
 > stadigvæk hammerdyr selvom den er frosset - og smager uendeligt meget bedre
 > end staklerne, der ofte ses i supermarkedsdiskene selvom den har været
 > frosset.
 
 Derfor spis der bare een i stedet for 4 af de dårlige og for at lave det
 hele til en oplevelse ud over det sædvanlige kan man faktisk tilberede
 hummer på bordet i en ildfast glasgryde/fad med kogende vand. Hold
 vandety i kog med en spiritusbrænder. Lån lige naboens trangia og så har
 du 2 af slagsen. Sorg for lidt udluftning, da det giver en del kondes.
 Komm med det levende dyr i stuen jeg siger jer det rykker for vild med
 sådat et bæst midt på middagsbordet. har dyret på et skærebræt. Dræb det
 med et knivstik i nakken og smid det i det kogende vand. Og så kan alle
 kigge på. 
 Fisk den op, parter den. Voila. Jeg lover jeg det snakker de andre om i
 årevis. Det er bare det rene Jami Oliver.
 
 hilsen
 Sebastian
 
 -- 
 Sebastian Loeck 
 Frederiksberg - Denmark
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Mich. Ottosen (23-07-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Mich. Ottosen | 
  Dato :  23-07-02 23:07 |  
  |  
 
            Sebastian Loeck <sebalo@worldonline.dk> wrote:
 > Derfor spis der bare een i stedet for 4 af de dårlige 
 Jeg kan næsten ikke være mere enig, men at kalde den nedfrosne mulighed
 (økonomisk m.v.) for dårlig er jeg ikke helt enig i. 
 Men jeg ville da meget gerne sidde oppe i Vendsyssel eller - måske
 bedre? - på Læssø og mæske mig i friske jomfruhummere nu, netop nu,
 inden algesuppen kommer og .......
 Så hvis læserens muligheder er frysedisken, må hun/han jo tage til takke
 - eller lade være. Men fersk/frisk er bedre end frossen - tror jeg
 gælder alle fødevarer, men er ikke helt sikker.   
> Fisk den op
 her var lige lidt poesi, så det rykker :)
 >, parter den. Voila. Jeg lover jeg det snakker de andre om i
 > årevis. Det er bare det rene Jami Oliver.
 Det lyder nu mere som 'det rene Sebastian' ?
 -- 
 venlig hilsen, Mich. Ottosen
            
              |   |   
            
        
 
            
         
               Jan Bøgh (24-07-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jan Bøgh | 
  Dato :  24-07-02 12:06 |  
  |  
 
            "Mich. Ottosen" <mich.ottosen@post5.tele.dk> wrote in message
 news:1ffsqhh.148obii183pktlN%mich.ottosen@post5.tele.dk...
 > Jeg kan næsten ikke være mere enig, men at kalde den nedfrosne mulighed
 > (økonomisk m.v.) for dårlig er jeg ikke helt enig i.
 >
 > Men jeg ville da meget gerne sidde oppe i Vendsyssel eller - måske
 > bedre? - på Læssø og mæske mig i friske jomfruhummere nu, netop nu,
 > inden algesuppen kommer og .......
 Vær opmærksom på at jomfruhummer og sorthummer /ikke/ er det samme.
 >
 > Så hvis læserens muligheder er frysedisken, må hun/han jo tage til takke
 > - eller lade være. Men fersk/frisk er bedre end frossen - tror jeg
 > gælder alle fødevarer, men er ikke helt sikker.   
Mange vil hævde at f.eks. en pighvar faktisk er bedre efter en omgang i
 fryseren. Jeg kan ikke selv afgøre det, men det er helt sikkert at en helt
 nyslagtet pighvarre vinder vid et eller to døgn i køleskabet eller en tur
 i fryseren.
 Så nogen enkel sandhed findes nok ikke.
 > >, parter den. Voila. Jeg lover jeg det snakker de andre om i
 > > årevis. Det er bare det rene Jami Oliver.
 >
 > Det lyder nu mere som 'det rene Sebastian' ?
 .....og det næste bliver vel at vi i hyggeligt samvær koger kartoflerne på
 spisebordet bordet i en flot bodumskål?
 Du milde for en ide - koge hummer ved bordet - føj for en stank, der må
 være i spisestuen efter den operation!
 vh
 Jan
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Bolette Nielsen (23-07-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bolette Nielsen | 
  Dato :  23-07-02 15:26 |  
  |   
            Hej Sebastian
 
 > Hvem f... , bortset fra Aldi, fryser hummer ned?
 
  Netto
 
 > Hummerkød tager meget
 > skade af at blive frosset .
 
 Det er jeg ikke helt enig i, de var faktisk ret godt.
 
 Bolette
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |