| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Langtidshævet Pizzadej - hvordan Fra : Mikkel J.Clausen | 
  Dato :  12-07-02 11:33 |  
  |   
            Hejsa,
 
 I morgen er vi væk det meste af dagen, når vi kommer
 hjem er det meningen at vi skal have pizza - derfor vil jeg
 gerne allerede lægge dejen om morgenen inden vi tager afsted.
 
 Er det nok bare at reducere gærmængden i en almindelig
 pizzadej og lade den hæve i køleskabet hele dagen - eller
 er der andre ting vi skal være opmærksom på ?
 
 
 Med venlig hilsen
 
 Mikkel
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Karsten Hammer Hanse~ (12-07-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Karsten Hammer Hanse~ | 
  Dato :  12-07-02 13:47 |  
  |   
            Jeg plejer at bruge 15gr gær til 1kg mel når jeg bager, det er både til brød
 og pizza. Så sætter jeg den enten i køleskabet eller i stuen alt efter
 hvornår jeg skal bruge den. Allerhelst i køleskabet minimum 12 timer, for at
 få en ekstra god smag i brødet.
 
 Opskrift på universal dej til brød og pizza:
 1 kg mel
 6-8,5 dl vand (alt efter brødet jeg bager, pizza er for mig omkring 7dl)
 15-20 gr. salt
 15 g. gær
 
 Nogle gange bliver den lidt for hidsig men så må man enten flytte til en
 større skål eller slå den ned en gang imellem.
 
 
 K.
 
 Mikkel J.Clausen <mjc@hvad_tror_du_der_skal_væk?mjc.dk> wrote in message
 news:3d2eb005$0$54727$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > Hejsa,
 >
 > I morgen er vi væk det meste af dagen, når vi kommer
 > hjem er det meningen at vi skal have pizza - derfor vil jeg
 > gerne allerede lægge dejen om morgenen inden vi tager afsted.
 >
 > Er det nok bare at reducere gærmængden i en almindelig
 > pizzadej og lade den hæve i køleskabet hele dagen - eller
 > er der andre ting vi skal være opmærksom på ?
 >
 >
 > Med venlig hilsen
 >
 > Mikkel
 >
 >
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Esben (12-07-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Esben | 
  Dato :  12-07-02 16:37 |  
  |   
            
 "Karsten Hammer Hansen" <elektrosport@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:3d2ece84$0$12686$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > Jeg plejer at bruge 15gr gær til 1kg mel når jeg bager, det er både
 til brød
 > og pizza. Så sætter jeg den enten i køleskabet eller i stuen alt efter
 > hvornår jeg skal bruge den. Allerhelst i køleskabet minimum 12 timer,
 for at
 > få en ekstra god smag i brødet.
 >
 > Opskrift på universal dej til brød og pizza:
 > 1 kg mel
 > 6-8,5 dl vand (alt efter brødet jeg bager, pizza er for mig omkring
 7dl)
 > 15-20 gr. salt
 > 15 g. gær
 
 Det er præcist det samme jeg efterhånden har sjusset mig ind til - jeg
 har blot også inkluderet olivenolie i opskriften. Har du nogen idé om
 hvor lang tid man kan lade dejen stå, før den anvendes? Jeg har senest
 bagt noget af dejen ca. 48 timer, med godt resultat.
 
 --
 Esben
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Karsten Hammer Hanse~ (22-07-2002) 
         
	
            | Kommentar Fra : Karsten Hammer Hanse~ | 
  Dato :  22-07-02 15:22 |  
  |   
            øh næ.. jeg laver dej og det jeg ikke bruger får lov til at stå til dagen
 efter og dagen efter igen, indtil jeg enten er træt af pizza eller ikke har
 mere dej.
 Men det virker som om at dejen "bobler" bedre når den er langtidshævet, så
 det er vel alt fra 24-72 timer.. Den kan dog også komme ud som en kiks hvis
 den er for gammel.
 Ifølge min mor og andre kloge mennesker bliver brød hurtigere tørt hvis man
 kommer fedtstof i dejen, men med pizza har det ikke rigtigt nogle at sige,
 da man jo spiser alt med det samme. :)
 
 Jeg kommer dog en spsk. olivenolie på pizzadejen og smører den ud på samme
 areal som tomatsaucen skal dække.
 
 
 K.
 
 Esben <sordiahp@hotmail.com> wrote in message
 news:agmt31$3d6$1@sunsite.dk...
 >
 > "Karsten Hammer Hansen" <elektrosport@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 > news:3d2ece84$0$12686$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
 > > Jeg plejer at bruge 15gr gær til 1kg mel når jeg bager, det er både
 > til brød
 > > og pizza. Så sætter jeg den enten i køleskabet eller i stuen alt efter
 > > hvornår jeg skal bruge den. Allerhelst i køleskabet minimum 12 timer,
 > for at
 > > få en ekstra god smag i brødet.
 > >
 > > Opskrift på universal dej til brød og pizza:
 > > 1 kg mel
 > > 6-8,5 dl vand (alt efter brødet jeg bager, pizza er for mig omkring
 > 7dl)
 > > 15-20 gr. salt
 > > 15 g. gær
 >
 > Det er præcist det samme jeg efterhånden har sjusset mig ind til - jeg
 > har blot også inkluderet olivenolie i opskriften. Har du nogen idé om
 > hvor lang tid man kan lade dejen stå, før den anvendes? Jeg har senest
 > bagt noget af dejen ca. 48 timer, med godt resultat.
 >
 > --
 > Esben
 >
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |