Renate Jacobsen <renate@bgprint.dk> skrev i en
news:963vc6$1oj6$1@news.cybercity.dk...
> Hej NG!
>
> I dag har jeg været ved at eksperimentere med lidt "hjemmebryg". Det kom
til
> at bestå af følgende: Ca. 250 g. spinat, 200 g. rødspættefilet, 200 g.
ærter
> og 150 g. rejer. Det hele blev kogt og kørt gennem kødhakkeren. Jeg har
> frosset det ned i poser, som er presset flade.
> Jeg har lidt svært ved, at vurdere om det er en korrekt ernæringsmæssig
> sammensætning med hensyn til fordelingen af fedt, protein og kulhydrat. Er
> der nogen der har erfaringer med hjemmelavet mad til cichlider?
>
> Jeg har i ovenstående opskrift valgt at bruge dybfrost-rejer. Kunne jeg
have
> brugt rejer i lage, der er jo konserveringsmiddel i?
> Jeg havde ellers planer om at stryge dem selv, men min pengepung ragte
ikke
> til Waders i denne omgang :-/ Er der nogen af jer der har gjort den slags
og
> ved hvornår det bedste tidspunkt er?
Efter min vurdering så er der alt for meget animalsk protein i foderet.
Sæt indholdet af fisk ned til det halve og kom 3 gange så mange ærter i.
Det er ikke nødvendigt at koge foderet, det er nok at blende det.
Har du tilsat noget geleringsmiddel?? Ellers duer det desværre ikke til
så meget
for nå du tør det op vil det bare blive en smuldret masse.
På aquarium malawis hjemmeside er der en opskrift på rejemix, den bruger
jeg selv
og har modiciferet den lidt. Jeg tilsætter 250 gr. spinat også.
Med hensyn til rejer så er det hele rejer med skal du skal bruge. De er
noget dyrere,
men det er til at betale sig fra i Netto. Desværre er det ikke altid de
har dem.
"Min" opskrifr på rejemix lyder:
400 gr skalrejer
600 gr ærter
250 gr spinat
20 gr. muslinger. Der bruger jeg muslinger fra dåse.
4 blade husblas
Resten af proseccen kan I læse jeg til hos
http://www.aquariummalawi.se/
Dog varmer jeg det hele op i microbølge ovn, istedet for at lade
blenderen køre.
Carsten