"Peter Stegenborg Larsen" <stegenborg@nospam.bigfoot.com> skrev i en meddelelse news:3C5EF333.BF213B3C@nospam.bigfoot.com...
>
> Dette lyder næsten for godt til at være sandt, så jeg har skyndt mig at købe ingredienserne, og har blandet en
> flaske. Nu glæder jeg mig til at se, at den holder 2 måneder
.
Det vil den normalt gøre, men der er mange faktorer, der spiller ind. Hvor omhyggeligt
sørger du for at ryste blandingen, efter at du har kommet ingredienserne i flasken - hvor
varmt omgivelserne er omkring flasken m.m.. Er der varmt omkring flasken, vil du få en
kraftigere CO2-produktion - men selvfølgelig vil CO2-produktionen også hurtigere aftage.
Ifølge noget info jeg har fundet på
www.thekrib.com , skulle det også være vigtigt, at man
skolder flasken indvendigt i kogende vand, før man laver blandingen. Det fjerner evt.
bakterier, som også skulle kunne gøre CO2-produktionen kortere. Jeg har aldrig selv
skoldet mine flasker - men det skulle jo altså være godt
. En ting kan jeg love dig, du
vil se en v æ s e n t l i g længere CO2-produktion end ved brug af almindeligt bagegær.
Det vil være en god ide, hvis du laver en CO2-reaktor for at øge CO2-optagelsen i vandet.
Der er flere måder at gøre det på. Selv har jeg taget en lille klar plastikbøtte, ca. 6 cm. i
diameter og vel omtrent den samme dybde - det er ikke så vigtigt
. Jeg har så boret to
små huller i bøtten. Et af hullerne skal være så stort, at du lige akkurat kan fastgøre en lille
sugekop i den. Det andet hul skal passe med slangen, der kommer fra din CO2-flaske.
Jeg har derefter vendt bøtten på hovedet og fastgjort den med sugekoppen på glasset
i akvariet på et diskret sted tæt ved filteret. Din CO2 vil på denne måde samle sig i bøtten,
og skulle CO2-produktion evt. være lidt uregelmæssig, vil det ikke få virkning på CO2-
indholdet i vandet. Ikke sådan lige med det samme i hvertfald. Der er mange andre måder
af effektivisere CO2-optagelsen på.
> Hvor ofte skal jeg regne med at ryste blandingen, for at holde gang i CO2 tilførslen? En gang om ugen? En gang om
> måneden?
Meget svært at sige. Afhænger af mange faktorer som beskrevet ovenfor. Jeg kan kun
sige: Ikke så tit.
> Hvordan opbevarer du gæren? I køleskabet?
Nej. Jeg mener, at den følsomme Portvingær kan optage fugt, hvis den ligger i køleskabet.
Det er ikke godt. Jeg har haft min i en skuffe i stuen, og som sagt er der stadigt fut i den
et år efter, jeg købte den. Sørg nu for, at du får købt rigtigt PORTvingær.
Det kan lade sig gøre at holde CO2-produktionen i gang i omkring to måneder med min
opskrift. Det ved jeg, for jeg har selv gjort det mange gange
. Der kører en produktion
i et akvarie lige nu, der blev startet for en måned siden. Men jeg glæder mig til at høre nyt.
Venlig hilsen
Kent