/
Forside
/
Karriere
/
Uddannelse
/
Højere uddannelser
/
Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Højere uddannelser
#
Navn
Point
1
Nordsted1
1588
2
erling_l
1224
3
ans
1150
4
dova
895
5
gert_h
800
6
molokyle
661
7
berpox
610
8
creamygirl
610
9
3773
570
10
jomfruane
570
Natriumhydrogencarbonat i bagepulver?
Fra :
Rasmus H. Jensen
Dato :
18-11-01 21:29
Hej
Hvad er grunden til at Natriumhydrogencarbonat (NaHCO3) bruges i bagepulver?
NaHCO3 bruges også i pulverslukkere, men hvorfor? Og hvorfor er det vigtigt
at komme så tæt på ilden som muligt?
På forhånd tak for hjælpen!
mvh
Rasmus
Henning Makholm (
18-11-2001
)
Kommentar
Fra :
Henning Makholm
Dato :
18-11-01 23:04
Scripsit "Rasmus H. Jensen" <JzR@ofir.dk>
> Hvad er grunden til at Natriumhydrogencarbonat (NaHCO3) bruges i bagepulver?
Så vidt jeg ved frigiver det CO2 når det bliver varmet op. Den
frigivne CO2 blæser bobler i kagen, som bliver stabile efterhånden som
dejen størkner.
> NaHCO3 bruges også i pulverslukkere, men hvorfor?
Samme forklaring kan bruges: når pulveret rammer ilden og bliver
varmet op, frigives CO2 der skubber den omgivende luft væk. Ilden
dør så af iltmangel.
--
Henning Makholm "Jeg køber intet af Sulla, og selv om uordenen griber
planmæssigt om sig, så er vi endnu ikke nået dertil hvor
ordentlige mennesker kan tillade sig at stjæle slaver fra
hinanden. Så er det ligegyldigt, hvor stærke, politiske modstandere vi er."
Søg
Alle emner
Karriere
Uddannelse
Højere uddannelser
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177552
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408849
Brugere :
218887
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.