/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Stegning af And !!
Fra : bite
Vist : 13116 gange
82 point
Dato : 24-12-06 09:23

Jeg har en and på 4.2 kg og kan sætte den i ovnen kl. 12.00 og så skal den værer færdig kl. 17.00, er der nogen som kan oplyse mig om hvor mange grader jeg skal give den ?

På forhånd tak og god jul

 
 
Kommentar
Fra : golivegolive


Dato : 24-12-06 09:27

Regn med 1 time pr. kg. Varmluftsovn 160 grader og alm. ovn ca. 180 grader evt. efterbruning.
du kan med fordel stege i stegepose, så bevares saftigheden. God JUL


Kommentar
Fra : Stouenberg


Dato : 24-12-06 10:02

Seks en halv time før middagen tændes for ovnen på 130 grader. Når anden er klargjort hældes der en liter vand i bradepanden og anden lægges på en rist, de fire første timer med brystet nedad og de sidste to timer med brystet opad - det virker hver gang...

Glædelig Jul

Kommentar
Fra : dova


Dato : 24-12-06 11:25

Anden lægges i en tør bradepande 4 timer før du skal spise den, ovnen stilles på 140-150 grader hvis det er varmluftovn, og ca 175 grader hvis det er alm. ovn.

Og så bliver anden fint stegt, med sprødt skind og ikke tør


mvh dova

Kommentar
Fra : transor


Dato : 24-12-06 15:59

Tja der er mange meninger . De har nok erfaringer med små grnne ænder på 2,5 kg. Det er noget andet, end dit voksne eksemplar.

Din and er meget stor, og det er også fint.
Det betyder længere tid for at få den varm nok inde i ved knoglerne.

For ikke at overstege den yderste del, er meget lang stegetid med ikke for høj tenperatun nødvendig .
Ned en normal ovn bruger du ca 160° og med varnluft ca 145.
5 timer stegetid er nok passende til sådan en størrelse.
Hvis den ikke ser ud til at blive brun nok så kan du sætte temperaturen op ca 25 ° den sidste halve time , eller til den er brun nok.
Husk at dryppe undervejs for at skindet skal blive godt.
Det gøres med en ske og koldt vand bare fordel 4 til 5 skefulde ud over den en gang imellem. Det er for at skylle kødsaft væk. Det kan komme ud under stegningen og giver et snasket skind, hvis det tørrer ind der.

Husk and må hellere få lidt for meget end fr lidt stegning. Alt for meget gør den tør.


Accepteret svar
Fra : transor

Modtaget 82 point
Dato : 24-12-06 16:13

Tja der er mange meninger . De har nok erfaringer med små grnne ænder på 2,5 kg. Det er noget andet, end dit voksne eksemplar.

Din and er meget stor, og det er også fint.
Det betyder længere tid for at få den varm nok inde i ved knoglerne.

For ikke at overstege den yderste del, er meget lang stegetid med ikke for høj tenperatun nødvendig .
Ned en normal ovn bruger du ca 160° og med varnluft ca 145.
5 timer stegetid er nok passende til sådan en størrelse.
Hvis den ikke ser ud til at blive brun nok så kan du sætte temperaturen op ca 25 ° den sidste halve time , eller til den er brun nok.
Husk at dryppe undervejs for at skindet skal blive godt.
Det gøres med en ske og koldt vand bare fordel 4 til 5 skefulde ud over den en gang imellem. Det er for at skylle kødsaft væk. Det kan komme ud under stegningen og giver et snasket skind, hvis det tørrer ind der.

Husk and må hellere få lidt for meget end fr lidt stegning. Alt for meget gør den tør.


Godkendelse af svar
Fra : bite


Dato : 25-12-06 08:30

Tak for svaret transor. Det blev en meget lækker and

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste