/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Sovs til anden
Fra : lexusmerlot
Vist : 816 gange
40 point
Dato : 23-12-06 06:41

Hej med jer alle eksperter.

Man læser så tit at når anden eller stegen er stegt, hældes skyen fra, og fedtet skummes fra,
Hvordan skummes fedtet fra? Hvad menes der med "skummes"? Jeg har aldrig kunnet få fedtet fra den rygende varme sky; ikke førend dagen efter hvor fedtet er stivnet.

Forklar mig lige fremgangsmåden.

Glædelig jul, allesammen.

 
 
Kommentar
Fra : netper


Dato : 23-12-06 07:20

Når du har hældt skyen fra og det har fået lov til at stå lidt, så vil fedtet lægge øverst som noget tyndt lidt gennemsigtigt noget, det bliver bare tydeligere når det er blevet stift.

Men du behøver jo sådan set ikke at skumme fedtet fra.

Når anden er brunet og du hælder vand i bradepanden, så lægger du også hals, vinger, indmad og afpuds i bunden af bradepanden og lader det stege med, skyen hældes så gennem en sigte over i en gryde, og her drysser du så hvedemel ud over og lader det suge fedtet, så pisker du sovsen godt igennem og smager til som du plejer.

mvh
Per



Accepteret svar
Fra : vagnr

Modtaget 40 point
Dato : 23-12-06 08:18

Hæld den varme sky op i en gennemsigtig kande, lad det stå lidt, tag en ske og hold bladet (laffet hvis det skal være fint) i toppen af skyen, hvor fedtet ligger. tryk en anelse ned så fedtet løber ind i skeen, og hæld fedtet ud (eller i en skål, andefedt er dejligt til smørrebrød, fx. pølse, men skal helst blandes med svinefedt for ikke at være for flydende) og bliv ved til der næsten ikke er fedt tilbage.

Din sovs bliver ikke så fed som hvis du har fedtet med.

Og jeg plejer at hælde en anelse fløde i skyen, så bliver skyen lidt mælket, og det er nemmere at se forskel på fedt og sky.

Det lyder indviklet, når man skriver det, men er pærelet

God jul

Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 23-12-06 08:28

og den nemme - hæld det hele i en skål og stil i fryseren - så det går hurtigt med at se forskel på sky og fedt og fedtet kan fjernes uhyre nemt



Godkendelse af svar
Fra : lexusmerlot


Dato : 23-12-06 09:16

Tak for svaret vagnr.
Det var et godt svar. De andre forøvrigt også.

Glædelig jul.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste