Problemet med ”fedtkugler” er at de ændre konsistens. Fedtstoffet der binder kernerne sammen i kuglen bliver stivere jo koldere temperaturen i luften er. Vi kender det alle fra lurpack (ægte) smør, at det er bedst når den har stået ude af køleskabet et stykke tid.
Fuglene har det sværere at sluge det stive fedt end når det er varmere og fedtet glider næmere ned.
Desuden har ”duften af mad” det sværere at fordampe ud fra kuglen hvor ved fuglene ikke bliver fristet i samme grad.
Men alt andet lige vil en sulten fugl ikke være kræsen, så noget tyder på dine flyvende gæster ikke lider nød (endnu).
Min kære mormor sværger til fuglefrø i løsvægt. Det bliver serveret på en overdækket fodrebredt fra en 1½ liters cola flaske som står op og fyldes med diverse kerner. Den har 4 små huller boret i siden nederst på flasken, hvorfra kernerne drysser ud efterhånden som der bliver spist.
Mvh, Ke’Fir, m.a.