|
| Kartofler der koger over Fra : swarn | Vist : 2020 gange 50 point Dato : 20-10-06 12:57 |
|
Ank.dette spørgsmål som tip: http://www.kandu.dk/tip14928.aspx her i huset bruger vi en klat margarine, OG DET VIRKER, det er blevet brugt i mange år, så helt nyt er det ikke
Hilsen Hans
| |
|
Man "gyder olie på vandene" er et gammelt udtryk.
MosterHanne
| |
| Kommentar Fra : bentjuul |
Dato : 20-10-06 13:04 |
|
Jeg syntes at tippet er smadder godt og også din version swarn, jeg kendte det ikke men vil afprøve det allerede idag. Havde jeg bedømt tippet havde det fået 5 stjerner.
I øvrigt kan tip jo godt være gode selvom man kender tippet!
//bentjuul
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 20-10-06 13:32 |
|
Og så tror de fleste meget fejlagtigt, at kartofler koger hurtigere under låg.....det gør de ikke
Lågets eneste formål er at hindre en for stor fordampning, men en gryde der ikke kan komme af med dampen p.g.a. et låg, er længere tid om at komme i kog.
Prøv selv at tage tid på det, såfremt nogen er i tvivl
mvh dova
| |
|
Hvornår spørger man egentlig under kandu-kandu og hvornår under small-talk?
Svend, der ikke kan koge et æg uden at det revner,
men gerne ser dette underafsnit af kandu forbeholdt problemer ved brugen af kandu...
| |
| Kommentar Fra : natmaden |
Dato : 20-10-06 17:43 |
|
Ja et kar tofler skal der til.
og svend har da ret, emnet madlavning havde nok passet bedere http://www.kandu.dk/groupview.aspx?grpid=20202
Når man bulderkoger kartofler ødelægger man stivelsecellerne og får derved kedelige kartofler.
Cellerne ødelægges ved 62grader, det optimale er at lægge dem i kogende vand,
for derefter at skrue ned på laveste blus og/eller slukke efter ca10min, lade dem stå i en ca time.
Salt kan ikke trænge gennem kartofelskræl men hjælper med at løsne skrællen.
Ideen med ikke at ødelægge kartoflens cellestruktur , gætter jeg er også det man udnytter med
Den gamle høkasse under dynen, selv om meningen dengang nok også var at holde dem varme,
Man havde jo dengang sikkert færre kogeblus og man var mange flere til bords samtidigt.
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 20-10-06 22:52 |
|
Citat Hvornår spørger man egentlig under kandu-kandu og hvornår under small-talk?
Svend, der ikke kan koge et æg uden at det revner,
men gerne ser dette underafsnit af kandu forbeholdt problemer ved brugen af kandu... |
Du har fuldstændigt ret Svendgiversen.
Der er ofte spørgsmål der stilles i de forkerte kategorier, og desværre er vi jo ikke berigede med en moderator, der bl.a. kunne stå for at flytte forkert placerede indlæg til de rette emnegrupper.
Kategorien Kandu er oprindeligt kun tænkt til spørgsmål vedrørende funktionen af Siden.
mvh dova
| |
| Kommentar Fra : natmaden |
Dato : 21-10-06 03:04 |
|
Hvor har du ret dova, en sød krammesmiley fra mig til dig, for din korte og præcise forklaring.
Ja en venlig moderator, det kunne vi bruge. *****
Tillader mig lige(kan ikk la vær).
Svend du undgår at æggene revner ved at lægge dem forsigtigt med i det kolde vand,
tænde for varmen , når de koger så giver du dem 1min. slukker. venter 2½min.
tager dem af , hælder vandet fra, overøser dem med koldt vand,
sådan , ingen revner og de er perfekte hver gang (glæder for mellem størelse æg)
Mums !
| |
|
natmaden - er det kun til glæde for mellemstørrelses æg?
| |
| Godkendelse af svar Fra : swarn |
Dato : 21-10-06 12:49 |
|
Tak for svaret refi.
Ja det er det vel.
Jeg må heller lukke her.
Det er utroligt som en tråd kan blive kørt helt over i anden gade, men det ser man tit og ofte HER.
| |
| Kommentar Fra : natmaden |
Dato : 21-10-06 12:59 |
|
Gade ?? kartofler i kandu ??
Tja et smilende æg er vel til ingen glæde !
10-4
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|