1) befordring til samme sted i så lang tid er samme regler som for lønmodtagere. Den kørsel han har til blandede steder kan imidlertid fratrækkes til en langt højere sats, husk at føre kørebog.
2) i hvilken kommune bor I? - ellers ca. 60 % - plus ambi (ca. 4% netto)
3) det forgår med de 10 girokort og intet andet, kun forskudsopgørelsen afgør om skattebetalingen bliver korrekt. Man kan dog, når revisor har beregnet skatten indbetale frivilligt helt frem til 30/6 året efter, der er forskellige beløbsgrænser for, hvor meget man kan indbetale hvornår - hvis der stadig er et efterslæb ender det som restskat, og hvis der er betalt for meget som overskydende skat.
4) ingen registrering udover at få ændret sit forskud
5) nej
6) højst sandsynligt, gem fakturaer mv. til revisor.
7) nej, for der er ingen løn mv at bogføre... *
*men - alt hvad der foregår på de konti og kontante beholdninger, der benyttes i virksomheden skal bogføres inklusive private hævninger og betalinger. Dette er især vigtigt, når man benytter virksomhedsordning. Du antyder, at han ikke hæver hele overskuddet, hvilket vel er rimeligt med den indtjening, og så bør man benytte virksomhedsordning til at udskyde noget af skatten.
I det hele taget antyder dine spørgsmål, at du har mange af de samme misforståelser, som de fleste lønmodtagere. At være selvstændig betyder IKKE at man kan give sig selv en løn og betale skat af den, man betaler løn af HELE overskuddet, også det man ikke hæver. Ens egen løn er IKKE et fradrag i firmaet.
Husk at få fagforening, sygedagpengeforsikring og erhvervsforsikring i orden.