Du kan sagtens spise kulhydratholdig mad, så længe det ikke er de såkaldte hurtige kulhydrater eller raffinerede kulhydrater. De kommer, som du siger, af alt, der indeholder hvedemel, sukker, kartofler, ris.
Personligt spiser jeg ingen former for korn, men vælger man kornsorter, der ikke er så raffinerede, eksempelvis spelt, enkorn, emmer, kæmpedurum, så er det ikke så slemt som det helt hvide mel.
Vælger du at spise som eksempelvis i specifik kulhydratdiæten, så er det en kost uden kornprodukter overhovedet. (inklusive majs, i øvrigt)
Jeg har erstattet brød, ris, pasta og kartofler med masser af kød, grønt og rodfrugter. Jeg bruger rodfrugter på samme måde, som jeg før brugte kartofler. Det er slet ikke noget problem, det er bare et spørgsmål om vane.
Kikærter kan også spises, men ikke i for store mænger.
Her til aften har jeg spist frikadeller med bagte gulerødder, rødbeder, pastinak og persillerod. Det er rigtig lækkert og man bliver perfekt mæt uden at blive overfyldt.
Man kan også lave mos af rodselleri, eller koge hele rødbeder og bruge dem ligesom kartofler. Gulerødder stegt i fedtstof (smager bedst med smør, men andet fedstof kan også bruges) med timian er også virkeligt lækkert.
Her i huset spiser vi også ofte kogt kål - blomkål, broccoli som om, det var kartofler - altså uden noget andet til. Eller køber en pakke med blandede frosne grøntsager og steger dem på panden - lige i en snæver vending...
Kålrabi er også et hit - både kogt og stegt. De er ret kartoffelagtige uden at indeholde de gale kulhydrater
Der er mange muligheder - man skal bare lige opdage dem...
God fornøjelse med det
Vaxen