/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Zimtstangen
Fra : netper
Vist : 860 gange
200 point
Dato : 12-12-05 10:54

Jeg har lige en opskrift mere her som også er på tysk og som jeg også gerne ville have oversat, det kunne jo være.

Mvh
Per


Zimtstangen

Zutaten
250 g Mehl
250 g Zucker
2 Eier
50 g flüssige Butter
1 ganzer Esslöffel Zimt
1 Prise Ingwer

Zubereitung
Alle Zutaten werden zu einem glatten Teig verknetet, den man über Nacht ruhen lässt und am nächsten Tag zu Stangen oder Buchstaben formt, mit Eiweiss bepinselt und bei mittlerer Hitze hellbraun backt.




 
 
Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 12-12-05 11:07

du netper - har du en hjemmeside hvor du samler opskrifter ?????
den nysgerrige

Accepteret svar
Fra : arne.jakobsen

Modtaget 210 point
Dato : 12-12-05 11:39

Jamen så prøver jeg da igen Per:

Kanelstænger

Ingredienser:

250 g Mel
250 g Sukker
2 Æg
50 g smeltet smør
1 Spiseskefuld knust Kanel
1 Smule Ingefær (En knivspids, eller efter smag)

Tilberedning:

Alle ingredienser blandes til en glat dej som man så lader hvile natten over. (Helst overdækket med et klæde, men udenfor køleskab).
Næste dag kan man så forme dejen i stænger eller bogstaver eller lign.
Man pensler med æggehvide og bager ved middelvarme til brødet er lysebrunt. (ca. 180 grader i ca 30 min)

Men prøv dig frem.


Hilsen Arne

Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 12-12-05 11:57

de formes normalt i stænger eller kikslignende former - for sjov til bogstaver(tradition i visse tyske egne) eller for eks juletræer (fantasien er god at have med)

god fornøjelse netper


Kommentar
Fra : arne.jakobsen


Dato : 12-12-05 12:15

Ja mirit eller til Kagemænd ved børnefødselsdage.

Per - Du kan finde den samme opskrift på dansk ved at søge på Kanelstang.

Der er også en anden opskrift der ligner, den hedder Brunsviger og er en Sønderjydsk specialitet. Men forskellen er næsten ikke eksisterende, det er mere et regionalt slagsmål om kagen hedder Kanelstang eller Brunsviger.

Kommentar
Fra : arne.jakobsen


Dato : 12-12-05 12:33

Per -> Jeg kommer lige i tanker om hvad forskellen ER på Kanelstang og Brunsviger.!!

Man laver en sirup af Brun Farin, lader den køle ned. Når så Kanelstangen er bagt og rygende varm kommer ud af ovnen, overhælder man den med den mørke sirup. Denne lægger sig så i alle hullerne og glider ned over kagens sider.
Det gør Kanelstangen sødere, og den sukkermasse der lander på bagepladen "svider og bliver brun". Deraf navnet Brunsviger.

Kommentar
Fra : arne.jakobsen


Dato : 14-12-05 13:54

Hej Per - Kunne du bruge oversættelsen m.m. ?

Godkendelse af svar
Fra : netper


Dato : 14-12-05 13:59

Tak for svaret arne.jakobsen.
                        

Kommentar
Fra : arne.jakobsen


Dato : 14-12-05 14:02

Velbekomme

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste