/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
næringsberegning?
Fra : food_life
Vist : 5820 gange
150 point
Dato : 06-11-02 22:11

Hvilke måde er den nemmeste at lave næringsberegning på? Hvilke program er bedst? Ligger der levnedsmiddeltabeller på nettet og kan de anvendes frit?

 
 
Kommentar
Fra : Nyhedsbruger


Dato : 07-11-02 05:42

food_life skrev:

> Hvilke måde er den nemmeste at lave næringsberegning på?

Det er i hvert fald nemt at bruge <http://www.fitday.com/> hvis man
gider at omregne til USAnsk mål og vægt når man taster ind. FitDay
kan give en oversigt over hvor mange kalorier man indtager, og hvor
de stammer fra, fortælle om fedtsyresammensætning, vitaminer, mine-
taler og meget mere.

> Hvilke program er bedst?

I en snæver vending kan <http://freshmeat.net/projects/nut/> bruges.

> Ligger der levnedsmiddeltabeller på nettet og kan de anvendes
> frit?

Jeg plejer at benytte Den Lille Levnedsmiddeltabel, som bor på
<http://129.142.10.170/publikationer/publikationer/publikationer/levntabel/indhold.html>.


// Klaus

--
M42 · 173 cm · 5'8"
81.0/ 76.1/ 72.0 kg      /JOIN #lowcarb @ irc.starchat.net
178.5/168.0/158.5 lbs
9th August 2002

Kommentar
Fra : CLAN


Dato : 02-03-03 12:18

Hejsa

Du kan prøve at kigge på http://www.ast-ss.dk/Temaer/tema005.html hvor der bla. står følgende:

Her er en hurtig gennemgang af de forskellige udregninger (person på 100kg).

Kalorier &#8211; 3120.
100 x 0.65 x 24 = 3120 kalorier.

Protein &#8211; 413g (53% , 1654 kalorier)
(3120 x 0.53) / 4 = 413g protein.

Kulhydrat &#8211; 289g (37% , 1156 kalorier)
(3120 x 0,37) / 4 = 289g kulhydrat.

Fedt &#8211; 35g (10% , 315 kalorier)
(3120 x 10) / 9 = 35g fedt.

For at udregne din egen BMR skal du bare udskifte de 100kg med din egen vægt.


Accepteret svar
Fra : bentek

Modtaget 150 point
Dato : 26-10-03 02:32

Når du skriver næringsberegning - mener du så ernæringsb. ? altså energiindholdet ??
Hvis : energiindholdet angives i enheden kilojoule(kj) pr. 100 g spiselig del af varen.
1 kilojoule = 0.24 kilokalorie (kcal)
1 kcal = 4.2 kilojoule (kj)
Energiindholdet beregnes på grundlag af oplysninger om indhold af henholdsvis protein, fedt, total kulhydrat og alkohol. ved forbrænding i kroppen omdannes disse næringsstoffer til følgende energimængder :
1 g protein giver 17 kj
1 g fedt giver 38 kj
1 g kulhydrat giver 17 kj
1 g alkohol giver 30 kj

disse energifaktorer er vejledende værdier for en gennemsnitskost

Man kan lave et beregningsskema. f.eks. :
rugbrød - 100 g. = energi kj 988 - protein g = 6.2 - fedt total g = 1.7 - kulhydrat g = 48.1 - kostfiber g = 9.2

Så beregner man : protein 6.2 x 17 = 105,4 energi kj skal man have % er det 105,4 x 100
__________ = 10,6 %
988
det samme gør man med fedt , kulhydrat ......
altså f.eks fedt 1,7 x 38 = 64,6 osv.........

Godkendelse af svar
Fra : food_life


Dato : 26-10-03 08:16

Tak for svaret bentek.
                        

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste