|
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 21-09-05 12:01 |
| | |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 21-09-05 12:02 |
|
du kan f.eks sylte dem
Syltede grønne tomater
Retten er: Syltning
Ingredienser: 1 kg. grønne tomater
Lage:
1/2 l. vand
1/2 l. eddike
1 spsk. salt
Sukkerlage:
750 g. sukker
1 dl. eddike
1 dl. vand
1 stang vanille
Atamon
Lage 1 koges sammen, og tomaterne (lidt af gangen) koges ca 2 minutter. Tomaternekan evt. flåes eller prikkes. Sukkerlagen koges sammen. Heri koges tomaterne 3 - 4 minutter (efter størrelse, store tomater måske 10 minutter), står i lagen til næste dag, hvorefter de atter koges nogle få minutter. Nu tages tomaterne op, lægges i Atamon-skyllede glas, og lagen koges ind til den er tyktflydende, tilsættes lidt Atamon før den hældes over tomaterne. Bindes til straks.
| |
|
Giv dem til nogle sultne dyr!
| |
| Accepteret svar Fra : Nordsted1 | Modtaget 310 point Dato : 21-09-05 12:05 |
|
Her er også en med kanel i
1 kg grønne tomater
Forlage af
3 dl kogt koldt vand
3 dl eddike
Sukkerlage af
3 dl. forlage
750 gram sukker
3 hele nelliker
1 stk. hel ingefær (tørret)
5 cm hel kanel
1 tsk. atamonpulver eller 1 dessertske flydende atamon
Fremgangsmåde:
1: Tomaterne skylles, prikkes tæt og dybt og lægges 6 – 12 timer i en lage af eddike og vand (forlagen). De holdes under lagen med et let pres. Derefter kasseres halvdelen af lagen.
2: Tomaterne koges sagte i resten af lagen i ca. 5 minutter. Sukkeret drysses i. Krydderierne tilsættes. Tomaterne koges videre endnu 10 – 15 minutter alt efter størrelsen. Tomaterne lægges herefter i glas som er skyllet i lidt atamon.
3: Lagen koges ind i ca. 15 minutter, til den er jævn. Atamon tilsættes. Lagen hældes i glasset, der bindes til med det samme. Hvis lagen bliver tynd i løbet af 1 – 2 uger, er det fordi der trækker saft ud af tomaterne. Problemet løses ved at hælde lagen fra og koge den lidt ind. Der skal så igen tilsættes 1/2 tsk. atamonpulver, før den varm hældes over tomaterne.
| |
| Kommentar Fra : tedd |
Dato : 21-09-05 12:25 |
| | |
| Kommentar Fra : rosekamp |
Dato : 21-09-05 19:30 |
|
Jeg plukker tit nogle af mine tomater mens de er grønne, snitter dem fint og putter dem i salaten. De er ikke særlig sure, så det kan man sagtens.
Ja, sødsyltede grønne tomater er guf guf og gør enhver lækker bøf (eller f.eks. millionbøf) endnu mere lækker.
Husk endelig ikke at opbevare dine tomater sammen med agurker da de modner hinanden på en lidt uheldig måde.
Rosekamp
| |
|
Tak allesamen for de gode ideer og opskrifter. Lader den lige "hænge" til imorgen.
Mange hilsner. Bente.
| |
| Godkendelse af svar Fra : benselense |
Dato : 22-09-05 19:03 |
|
Tak for svaret Nordsted1.
Jeg synes du fortjener poientsene for det arbejde, du har gjort.
Opskriften med kanel lyder spændende.
Mange hilsner Bente.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|