|
|
Serveres på små stykker lyst brød uden skorpe. Citronskiver lægges på et fad ved siden af, så kan folk selv bestemme om de ønsker at spise kaviaren naturel eller m. citron. Man kan også tilbyde lidt hakket hårdkogt æg, det er der mange der holder af, dels for smagens skyld men også for på den måde at kunne forlænge smagsoplevelsen. Hvis det er den dyre kaviar, er der jo sjældent tilstrækkelige mængder til at oplevelsen varer ret mange minutter.
Til kaviar serveres Champagne. Er kaviaren ikke af den helt dyre slags, kan man selvf. byde en anden mousserende vin til. Hilsen Arne
| |
| Accepteret svar Fra : vibse68 | Modtaget 170 point Dato : 04-08-05 20:09 |
|
Hej
der findes 3 slags ægte carviar (størarter) Belugaen ( de største æg) OCETROVA (Ikke så fed som belugaen) og til sidst Sevruga ( den dårligste kvalitet inden for ægte carviar)
Caviaren skal serveres på et let gyldentristet stykket toast. Nogle vælger at komme citron, rødløg og creme fraiche på, men ifølge Caviar House, der sælger de eksklusive fiskeæg, overdøver disse caviarens lækre smag. Den fortjener at blive spist naturel!. du serverer selvfølgelig champange til
Velbekomme. det er vildt luksus men det værd.
| |
| Kommentar Fra : liseaa |
Dato : 04-08-05 20:19 |
|
hEJ!
eR DER IKKE NOGET OM AT MAN SERVERER DEM PÅ DE SMÅ PANDEKAGER, KALDET BLINIS?
hILSEN LA.
| |
|
Blinis er jo ikke specielt normale i Danmark, men man kan i princippet servere en hvilken som helst slags IKKE sød bagværk til. Om Brødet er ristet eller ej er jo også en smagssag. Man kan jo vælge at lægge alle mulighederne frem på bordet og således lade det være op til gæsterne hvad de foretrækker. Det gør man til større receptioner, netop for ikke at fornærme nogen. Dette Caviar-tag selv bord er absolut det bedste. Smag og behag er jo heldigvis forskellig.
| |
|
Russisk Kaviar kommer fra Beluga-støren og er den dyreste og bedste. Men anretning og tilbehør afhænger jo lidt af hvor mange gram der er pr. person. Jo mindre, jo mere tilbehør bør der være, men der skal stadig være mulighed for gæsten til selv at træffe nogle valg.
| |
| Kommentar Fra : vibse68 |
Dato : 04-08-05 20:48 |
|
Hej igen
du/i skal lige være opmærksom på, at hvis man i østlandene køber caviar på det sorte marked, så er der store chancer for, at dåsen indeholde dårligt farvede fiskeæg.
Om caviaren er russisk eller iransk har ikke noget at sige.
vil man være sikker på kvaliteten skal man købe dem på caviar house i københavn.
| |
| Kommentar Fra : smxxx |
Dato : 04-08-05 20:51 |
|
Noge der er sultne UHMMMMM
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 04-08-05 20:55 |
|
Nu melder historien jo intet om hvor kaviaren er købt, men er det ægte russisk kaviar, så fortjener det også at blive serveret, som det skal.
Og det er uden andet tilbehør end blinis.
Her er jo ikke tale om en hovedret.
http://www.danielletz.com/HTML/daniel_letz_kaviar.htm
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 04-08-05 20:58 |
|
arne.jakobsen
Vil du ikke mene at hvis det er ægte kaviar, så skal der ikke tilbehør til i større eller mindre mængder?
| |
| Kommentar Fra : smxxx |
Dato : 04-08-05 21:33 |
|
Holder mig til spørgsmålet,,,,,,ABSOLUT MED CITRON, ellers skam sig,
Ægte caviar smager mindre godt end rogn fra nordsøen, selvom man ikke skulle tro det, på prisen...
| |
|
ans -> Jo bestemt, men som jeg skrev er det temmeligt dyrt og så er der måske kun 10 g. pr/pers. I så fald kan man udstrække nydelsen ved at spise noget andet sammen med. Kaviaren bør i så fald nydes i meget små portioner med noget andet ind imellem. Det er jo ikke alle der har råd til at sætte en 2 kg. dåse på bordet til fri afbenyttelse.
| |
| Kommentar Fra : smxxx |
Dato : 04-08-05 21:39 |
|
Det kommer vel and på fisk,,,om du selv har fanget den.
Der er mange æg i en Størr, men er den ikke fredet,,,,,,,,,,,,
Der er jo så mange nyrige, der kan udrydde en bestand, eller er det, den billige fra omkring Iran,,,tæt på tilhvertilfald
| |
|
Jeg synes, citron er et must til al fisk!
| |
| Kommentar Fra : smxxx |
Dato : 04-08-05 22:18 |
|
Camillasmoster,,,,,
Simpelthen, og så er den spist,,,,,næste.
| |
| Kommentar Fra : David2000 |
Dato : 04-08-05 22:32 |
|
Hej Nebis,
Kaviar SKAL altid spises med citron eller helst med "limefrugt".
Et stykke franskbrød + Kaviar + citronsaft og velbekomme.
Og kære smxxx DEN BILLIGE IRANSK kaviar som kommer fra det kaspiske hav koster 30.000 kr. pr. kilo.
OG DEN BILLIGE IRANSK KAVIAR er verdens dyrste og bedste. En enkelt portion med ca. 100 gram koster 8000 kroner
på fem stjerne restauranter i LONDON.
| |
| Kommentar Fra : smxxx |
Dato : 04-08-05 22:42 |
|
David2000,,,,,,,,,,
Jeg skriver, som der bliver ´spurgt, m/u MED.
Og troede fisken var fredet, har været det/men det er jo en anden sag, lidt af hvem der skal have den IKK
Har aldrig haft fornøjelsen af at fange en Størr, hvor den end kommer fra eller hvad den koster,,,,,,kan i mine smagssanser sikkert ikke smages,
Jeg vil hellere have en dåse billig fra brugsen, den smager af mere,,,,,,,,,,
De priser, må være hente fra Udenrigsministeriet, (eller var det ministeriet for uddøende fiskeracer,),ikke på en Russisk trawler......HA/HA
| |
|
Forstår hvad I mener. MEN Kaviar er 'Ta mig faen inte fisk'. Undskyld mit Svenske.
Og hvorvidt Kaviar smager bedst med eller uden citron, beror på en smagssag.
| |
| Kommentar Fra : smxxx |
Dato : 04-08-05 22:52 |
|
arne.jakobsen,,
der skal fanme, "en/er der 2 gør det vel ikke noget" skide fisk, til en hel generation ÆG mere
Stør er ikke caviar/ æg er heller ikke en kylling
Men nogen siger det modsatte,,,,,,,
| |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 04-08-05 23:01 |
|
Spises rent/naturel... med en kulskovl - hvis man har råd !
Enig... server med alle muligheder, så kan "gæsten" jo selv bestemme.
Smager af H...... til (i min mund) - og jeg har prøvet lige fra Netto til de ægte og dyre "sorter" fra Rusland (dem til en tusse, og dåsen bliver væk bare man vender ryggen til den - så lille er den).
Hygge... og forhåbentlig en god smagsoplevelse (lad dem smelte stille på tungen)
Søren
| |
| Godkendelse af svar Fra : nebis |
Dato : 04-08-05 23:13 |
|
Hej Alle, mange tak for den store respons, jeg kan jo ikke give point til alle, men jeg kunne især godt lide idéen om citron, rødløg og creme fraiche, så det vil jeg sige videre, derfor Tak for svaret vibse68. Jeg synes nemlig selv at den pågældende kaviar er lidt stærk i smagen og vil mene at dette vil være godt tilbehør.
Hvis der er nogle, der skulle føle sig snydt med pointene, må I lige sige til, så sender jeg nogle flere afsted...
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 04-08-05 23:20 |
|
nebis
Jeg føler mig ikke snydt. Er bare lidt misundelig på den kaviar, hvis den er ægte.
Velbekomme.
Hilsen ans
| |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 04-08-05 23:32 |
|
nebis...
For guds skyld... man smasker IKKE ægte kaviar sammen med noget som helst. De tynde hinder som er på ægte kaviar brister, og du får en olieret mussegrå "suppe" ud af det.
Hygge...
Søren
NB: Never mind points, det er dit spørgsmål, og du bestemmer enerådigt! - så lad være med at ha' det dårligt over det (jeg har rigeeeeligt)
| |
| Kommentar Fra : nebis |
Dato : 04-08-05 23:41 |
|
CLAN > Jeg tænkte at man kunne ligge lidt ved siden af, så kan jo selv bestemme om man ville have lidt ovenpå, syntes det lød lækkert (men nu er jeg også typen, der kan spise creme fraiche til hvad som helst)
Jeg giver i fald alle disse overvejelser videre til min ven, som kan få lov til at have det sidste ord.
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 04-08-05 23:47 |
|
Du kan altid lægge det ved siden af, men aldrig oven på.
Der er dem, der foretrækker den rene vare.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|