|
| Madolie. Fra : keno | Vist : 1683 gange 200 point Dato : 06-06-05 10:52 |
|
Jeg vil høre om nogen ved hvordan jeg kan få madolie af mit køkkengulv som er et trægulv og det er ludbehandlet ( hvidlud ) Jeg har prøvet med brunsæbe men det virker ikke. HJÆLP MIG !!!! Hilsen keno
Forsat en god dag.
| |
| Accepteret svar Fra : maj_britt | Modtaget 210 point Dato : 06-06-05 11:15 |
|
Prøv trip-trap trærens.
10 – 20 % oxalsyre opløsning, som påføres pletten, men den står jeg IKKE inde for, fandt den her: http://www.ditog.dk/trae_gulve.htm
Måske sæbespåner?
| |
|
Afhængig af gulvets materiale kan du bruge en af følgende metoder ...
Eg - renses med kaustisk soda (1 tsk pr liter vand). Kan lysnes med oxalsyre (1 spsk pr liter vand). Kan mørknes med fortyndet ammoniak (1:4). HUSK AT BRUGE HANDSKER UANSET METODE.
Bøg - som eg, men mørknes med bejdse istedet for ammoniak.
Ludbehandlet Fyr - rens overflader med vegetabilsk terpentin og lad tørre i 30 minutter. Herefter påføres voks med en klud, så meget som træet nu kan suge.
| |
| Kommentar Fra : BjarneD |
Dato : 06-06-05 11:31 |
|
Før du kaster dig ud i at bruge kaustisk soda skal du nok være opmærksom på, at det er meget stærkt ludende og vil efterlade pletter hvorimod sæbespåner der er let ludende ikke vil efterlade noget som ikke kan fjernes.
Når du skriver hvidlud så tænker jeg at der er tale om hvidoliering på let ludet træ som man bruger det i dag og så skulle du nok prøve maj-britts råd da det netop er den vedligeholdelsesbehandling man bruger hvor man så efterfølgende behandler med plejeolie, men altså afhængig af hvad der reelt er gjort med gulvet.
Hvis det er traditionelt ludet med kalklud kan du forsøge at lude oliepletten væk med den milde kalklud.
| |
| Godkendelse af svar Fra : keno |
Dato : 12-06-05 11:47 |
|
Tak for svaret maj_britt.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|