|
| Dessert med ananaskugler der har trukket~ Fra : steenfibiger | Vist : 1339 gange 120 point Dato : 02-06-05 20:05 |
|
I slutningen af september skal jeg holde min 60 års fødselsdag. Jeg har fået en kok til at tilberede en buffet med mad fra Thailand, men desserten skal jeg selv sørge for. Jeg har hørt om en dessert, hvor man laver kugler af frisk ananas, som man lægger i en rom-lage et par døgn og serverer med is til. Jeg tænkte at en sådan dessert ville passe godt til en Thai-buffet. Men kan nogen hjælpe mig med en opskrift til denne ananas-dessert eller foreslå en anden dessert, der passer godt til thai-mad i september måned.
| |
|
tillykke med de 60 når du når så langt.Synes det lyder lækkert med ananas-dessert ovenpå det lidt stærke mad.Jeg har lige været inde på www.alletiders-kogebog.dk(for din skyld)Først gik jeg ind i opskrifter derefter alfabetisk der er bla. en der hedder ananas surprice,lyder også lækker men se selv.der er også en rubrik som hedder festmad eller desserter.Du kan evt. gå efter dem som har højst karakter(andre som har bedømt opskrifterne)
Eskild
| |
| Kommentar Fra : Keldd |
Dato : 02-06-05 20:50 |
|
Det lyder fint med ananaskugler lagt i lage i rom, lad det være en lys rom, for den mørke vil bedøve ananassen.
Der skal is til, lad mig foreslå en lille portion citronsorbet, og så ananaskuglerne monteret rundt omkring.
Gør ikke den fejl at begynde at pynte med chokolade, men gerne med et par enkelte blade citronmelisse.
Dette er en stilren dessert, og meget dejlig oven på en middag, hvor man måske har spist for meget.
Hilsen Keldd (Tidligere konditor på " La Glace " konditori i København, hvor ordet la glace,
er taget fra fransk, og betyder IS )
| |
|
Hvordan laver man annaskuglerne? Hvor længe skal kuglerne ligge i romlagen? Anbefaler du citronsorbert fra Carte d'Or?
| |
| Accepteret svar Fra : Keldd | Modtaget 120 point Dato : 07-06-05 21:40 |
|
Der skal lidt træning til at lave kugler af ananas, og der skal en speciel skarpsleben hulskè til.
Lav dem firkantede istedet. Skær ananassen ud i firkantede strimler, og skær dem i passende firkanter, dobbelt så store som en terning.
Tilbered dem om aftenen før de skal bruges, og læg dem i blød natten over. Citronsorbet fra Carte d'Or går an.
God fornøjelse, Hilsen .o)
Keldd.
Til mirit:Lad være at smaske.
| |
| Kommentar Fra : Keldd |
Dato : 08-06-05 10:14 |
|
steenfibiger:
les avouc controu.
| |
|
Hej Keld,
Nu er jeg igang med at bestille isen hos Overgades Is i Odense. Denne glacier siger nu til mig at citronsorbet har alt for stærk en smag til den karakteristiske smag af ananas i rom. De to stærke smahe konkurrerer med hinanden, og jeg bør meget hellere vælge en neutral vanilieis til ananassen. Da jeg ikke er ekspert på smagssammensætninger er jeg nu meget i tvivl om, hvad jeg skal gøre??????????????????????????
Og havd skal man i øvrigt drikke til sådan en dessert???????????????????????
Jeg håber på et godt svar fra dig - og måske også andre?
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|